Siirry sisältöön
Grill-99

Mua huolestuttaa mun kaverin isän käytös. Se kaveri (sanotaan vaikka Maija) on usein kaikki paikat kipeenä koska sen isä heittelee Maijaa pitkin seiniä. Maija on joskus viisvuotiaana lentäny lumihankeen koska se ei oo totellu sillon isäänsä. Nyt tässä ihan viime aikoina Maija on lentänyt seinään sen takia ettei ole suostunut siivoamaan huonettaan. Aina kun maija on lentänyt seinään, hän on sanonut isälleen ettei hänellä ole mitän oikeutta satuttaa maijaa, isä vain on uhkaillut heittää maijan ulos ikkunasta tai ovesta. Mielestäni ei ole oikein että Maijaa näin heitellään. Pitäisikö minun tehdä asialle jotain? Kiitos jo etukäteen vastauksista.

MLL Ylläpito

Hei,

hienoa, että huolehdit ystävästäsi. Kaverisi isän käytös on todellakin väärin ja rikollista. Jokaisella ihmisellä on oikeus koskemattomuuteen ja Suomessa myöskään niin sanottu kuritusväkivalta ei ole sallittua. Ilmeisesti ”Maijan” keskusteluyritykset isänsä kanssa eivät ole hyödyttäneet mitään… Olisiko kaverisi halukas kertomaan jollekin ulkopuoliselle asiasta? Entä kaverisi äiti – miten hän suhtautuu asiaan? Mietin, josko yhdessä menisitte esimerkiksi koulukuraattorin juttusille? Tärkeää olisi, että ”Maija” olisi turvassa omassa kodissaan eikä siellä olisi väkivallan uhkaa.

Jos haluat, voisit ensin jutella myös omien vanhempiesi kanssa asiasta.

Jos Maijasta tuntuu vaikealta jutella asiasta kenellekään kasvotusten tai siinä pelossa, että kotiin otetaan yhteyttä, voisit neuvoa ”Maijaa” soittamaan Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 tai voisitte vaikka yhdessä soittaa sinne. Puhelin on ilmainen, täysin luottamuksellinen ja nimetön. Siellä tilannetta voisi pohtia yhdessä aikuisen kanssa ja ehkä ”Maijan” pelko aikuiselle kertomisesta voisi helpottaa.

Vastaa aiheeseen: Huolestuttaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top