Siirry sisältöön

Huomenna mahdollisesti kaikki [osa tekstistä poistettu]

Epäonnistuja…

Olen tosiaan kärsinyt vuodesta 2020 asti pahoista mt-ongelmista ja nyt käyttänyt puoli vuotta lääkitystä + käynyt terapiassa.

Minulle on todettu siis ptsd, masennus ja sekamuotoinen ahdistuneisuushäiriö…
Oireeni ovat vahvoja ja viiltely on ollut vahvasti välillä osana elämää..

Huomenna on taas tulossa hyvin merkittävä päivä.. erityisesti aamusta. Jos epäonnistun, tuntuu kun kaikki romahtaisi alta.. erityisesti koska tämä on saman asian parissa (mahdollisesti) tapahtuva virhe/epäonnistuminen eli ns. ”toinen yritys”. Jos siis asiat eivät hoidu, kyllä taidan olla niin loppuun palanut, että huominen jää viimeiseksi päiväksi. On ollut [osa tekstistä poistettu] useampia vuosia ja selkeät kuviot…

Tiedostan, että asioita voidaan helpottaa ja parantaa.. Mutta oma tilanteeni on sen verran vaikea, että on täältä hankala enää nousta.

En oikeen edes tiedä tämän viestin ideaa..

Ehkä haluan kuitenkin muille muistuttaa, että aina on toivoa.. eikä virheet/epäonnistumiset ole maailmanloppu, vaikka en itse ole siitä hyvä esimerkki tietäen että olen äärimmäisen itsekriittinen ja elämäni todennäköisemmin päättyy siihen, kun epäonnistumisesta kaatuu kippo nurin… Toivon kuitenkin, että muut saavat apua.

Ja tämä viesti siis tulee ihan aikuiselta, joka on nyt ammattikorkeassa ja takana on lukio + ammattikoulu sekä tietenkin peruskoulu…Hakekaa apua ajoissa, ette ole yksin ♡.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei sinä,

Iso halaus täältä sinulle. On rohkeaa kirjoittaa elämästään ja pahasta olostaan tänne, kiitos siitä. Kerrot sairastavasi useaa sairautta ja saavan niihin onneksi myös apua. Kerrot olevasi myös hyvin itsekriittinen ja pelkääväsi epäonnistumista sinulle tärkeissä asioissa sekä satuttavasi itseäsi pahan olon hetkellä.

Se, että pahan olon ja toivottomuuden hetkellä haluat rohkaista ja kannustaa muita hakemaan apua, kertoo sinusta paljon ihmisenä. Vaikutat hyväsydämiseltä ja empaattiselta ihmiseltä ja toivon, että joskus pystyt näkemään myös ne kauniit ja ihanat asiat itsessäsi, vaikka nyt et niitä näekään.
Se, että rohkaiset muita hakemaan apua, kertoo ehkä myös siitä, että koet siitä olevan itsellesi jossain määrin apua? Paraneminen kestää varmasti pitkän aikaa, mutta tärkeää on edetä hetki ja päivä kerrallaan. Sinä pystyt siihen kyllä <3

Kuinka helppoa meidän onkaan puhua tai kirjoittaa kannustavia ja kauniita sanoja toiselle, mutta itselle puhuminen yhtä kauniisti onkin eri asia. Siksi on tärkeää, että muut sen sanovat, kun siihen ei itse pysty. Olet ihana ja upea tyyppi, joka ansaitsee voida hyvin. Sinä riität juuri tuollaisena kuin olet, ja muista että olet paljon muutakin kuin sairastamasi sairaudet.

Lasten ja nuorten puhelin (116 111) ja chat on auki joka päivä ja siellä voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella. Myös nuorten Tukilinja päivystää joka ilta 20–24 samassa numerossa, ja sieltä saat ammattilaisen tukea akuutin pahan olon hetkellä. Voit aina myös soittaa 112 mikäli koet ettet ole enää turvassa.

Kuten itsekin kirjoitat kauniisti muille, et ole yksin <3

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Huomenna mahdollisesti kaikki [osa tekstistä poistettu]

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top