Siirry sisältöön
itseironia

moi, oon 14-vuotias transpoika, ja mulla on erittäin huono itsetunto. jonain päivinä tykkään naamastani, toisina tuntuu siltä että haluaisin vain repiä sen irti. olen erittäin alipainoinen, mutta en vain pysty syömään paljon mitään, vaikka yrittäisinkin. kouluun meno, kaupungille meno, ja ylipäätänsä mihinkään paikkaan missä on muita ihmisiä ahdistaa niin paljon etten pysty olemaan niissä kovin kauaa. en edes omista kovin montaa kaveria sen takia, että en osaa puhua ihmisille, takeltelen jatkuvasti ja sekaan sanoja.

+ onko mitään vinkkejä että miten ”menisin läpi” paremmin? hiukseni ovat lyhyet, enkä juurikaan tarvitse binderiä vielä ja käytän pääasiassa poikien vaatteita. mutta en pysty tulemaan missään kaapista ulos, vanhempani tuskin ottaisivat minua tosissaan tai hyväksyisivät sitä, ja koulussa nyt en ainakaan selviäisi.

14vtyttö

Voisit kokeilla että esim. Joka päivä tms keksit 10 positiivista asiaa itsestäsi, ja 10 negatiivista. Olin itsekkin pari vuotta sitten todella alipainoinen, mutta pystyt kyllä syömään enemmän. Lisää aina yksi ruokalusikka enemmän ruokaa lautaselle, niin minua ohjeistettiin silloin. Ahdistuksesta voit vaikka puhua terveydenhoitajan tai kuraattorin kanssa, tai kaverin kans. :)

SosiaalistenTilanteidenPelkoinen

Tohon ahdistukseen sanoisin, että yritä päästä koulupsykologille. Sieltä voit saada lähetteen ihan mielenterveyklinikalle, ja jo koulupsykologi voi koululääkärin kanssa myös mahdollisesti määrätä lääkitystä ahdistukseen. (lääkityksestä on oikeasti apua kun vain saa itselle sopivan lääkkeen, itselläkin helpottui jonkin verran oireilut lääkityksen kanssa)

Vastaa aiheeseen: huono itsetunto, sosiaalisten tilanteiden pelko

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top