Siirry sisältöön
minä itse

eli jo otsikosta näkee aiheen. mä haluisin tietää miten olisin mahdollisimman terve. ja en tarkoita nyt nuhaa, kuumetta tms. vaan fyysisesti ja henkisesti.

haluisin tietää miten mun kannattais liikkua ja käyn siis salilla, mutta nyt en oo käyny ku on ollu nuhaa ja muuta. mitä te teette päivittäin urheiluun/liikkumiseen liittyen esim. kävely, juoksu tai muuta? tai jos teiän harrastuksessa on aina joku lämppä juttu tai muuta mitä vois tehä muutenkin vaikka ei ite harrasta sitä?ja miten pidätte kasvoistanne huolen et ei ois finnejä tai näppylöitä. ja henkisestä puolesta, miten te pystytte(ei välttämättä kaikki) pitää teiän ajatukset koossa tai silleen et ne sun ajattelu ei menis liian nopeasti tai sekasin. en tiiä ymmärrättekö mut tässä on esimerkki. eka sä alotat ajattelee sun aamua, miten se meni, sit yhtäkkiä se vaihtuu ihan muuhun aiheeseen ja koko aika alkaa olla esim. sata eri ajatusta sun mielessä tai vähän niin ku sä et ihan osaa päättää mitä ajatella.
muuta asiaa, onko teillä monesti sitä et teiän on pakko liikuttaa vaikka jalkaa tai räplätä jotain? tai että et te pysty keskittyy? vaikka silleen että usein on vaikeeta keskittyy, mut joskus se tuntuu sit helpolta. tai vaikka oot tunnilla ja oikeesti yrität kuunnella opettajan puhetta mut pari min sen jälkee tajuun et sun ajatukset on menny muualle tai et oo muistanu yhtään mitä se sano?
ja siis oon kuullu et tyttöjen ADHD ois erilainen poikiin verrattuna. mä oon joskus rauhallinen mut sit yhtäkkiä tulee jotain energia pommeja?!?!!! kertokaa jos jollakin tytöllä on ADHD tai vaikka pojalla ois kiva kuulla minkälainen se teillä on. ja onko se kaikilla samanlainen.

P.S. mulla ei oo todettu sitä, mut mummi sanoo et se uskoo sen olevan tytöillä ja pojilla ihan samanlainen ja kun kerroin isälle osasta tästä ni se sano et ”varo ettei sulla oo ADHD”

Kettukarkki

Moi,

Liikkumisen pitää olla kivaa ja pitää muistaa myös levätä. Ota kaverit mukaan ja menkää pelaamaan vaikka korista tai uimaan, siinäki tulee huomaamatta liikuttua illan mittaan!
On hyvä, ettet oo liikkunu kipeenä, se on vaarallista. Ja jos sua kiinnostaa, netistä löytyy helposti lasten ja nuorten urheilusuositukset ja kivoja treeni-ideoita!

Ihonhoitorutiiniin vaikuttaa monet seikat, esim. käytätkö meikkiä, onko sulla kuiva vai rasvainen iho jne. Kannattaa pyytää apua esim. Sokoksen myyjältä tai vaikka apteekista. Ammattilaiset on parempia kertomaan, mikä sopii just sulle.

Luokassa mua auttaa keskittymään, jos piirrän. Keskittymistä voi harjoitella myös käsitöiden tai vaikka palapelien parissa. Illalla ennen nukkumaanmenoa kannattaa alkaa rauhottua ajoissa. Kuuntelee vaikka rauhallista musiikkia, laittaa puhelimen pois, miettii niitä sekavia ajatuksia aikansa tai kirjottaa niitä ylös. Kannattaa myös pitää kalenteria koulu- ja harrastusasioista!

Muuten henkisestä hyvinvoinnista kannattaa pitää huolta tekemällä itselle mieluisia asioita, näkemällä ystäviä ja tekemällä kohtuullisesti ja ajoissa kouluhommat. Jos sua mietityttää toi ADHD, kannattaa jutella siitä vielä lisää vanhempien kanssa. Sitä voi testata ja olisi varmaan itsesikin kannalta tärkeää saada asia ratkaistuksi! Itse en tiedä, miten se eroaa tai eroaako se poikien ja tyttöjen välillä, mutta eiköhän lääkäri sen huomaa, jos sinulla sellainen on.

Tsemppiä kesään!

Vastaa aiheeseen: hygienia ja terveys muutenkin (myös ADHD)

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top