Siirry sisältöön
cat lover-01

Oon 14 w tyttö ja ihastunu yhteen mun parhaist frendeistä,joka on siis tytsy myös. Tätä on nyt jatkunu jo ainaki puol vuotta ja en vaa pysty olla ajattelematta sitä..? se tietää et oon lesbo mut ei se varmaa tajuu et oon ihan lätkäs siihen, vaikee olla sen kaa ku en kohta enää pysty olla hillitsemättä mun tunteita..AUTTAKAA MUA!! Tiiän et kaikki laittaa ”kerro sille” mut se pilais ihan varmasti meijän ystävyys suhteen? please, help me!

Anonyymi

Mä olen ollut joskus samassa tilanteessa, mä kerroin sille tekstiviestin kautta hiukan arkaillen mutta se olikin tietänyt sen jo. Ei ystävyyssuhdetta saisi pilata vain koska sama sukupuoli olisi ihastunut, mun ystävällä kesti hetki totutella mutta nyt ollaan hyviä ystäviä vaikka ei seurustellakkaan. Koita kerätä rohkeutta vaan! lykkyä sulle!

No empäs näe ku kaks vaihtoehtoa,

A) kerro ja ota riski riidasta. Puhumalla kuitenki pääsisittekin yhteisymmärrykseen ja sopuun luultavasti vaikka tuliski riita.

B) älä kerro ja koeta päästä yli siitä vaan. Keksit jtn uutta hatrastudta tai katot leffaa tms..

Ton ikäsenä en kuitenkaa itse alkais vielä minkäänlaisiin suhteisiin ku mielialaki vaihtelee ku myrskytuyli :) p18

Sama tilanne

Meikäläinen on poika mutta mulla on ollut samantapainen tilanne kuin sinulla.
Mä vaan sanon sulle saman minkä yks kaveri sanoi minulle.
Sano vaan asia suoraan että pidät hänestä jos hän on hyvä kaveri hän kyllä ymmärtää.
Mutta jos kaveris ei ymmärrä nii hän ei ole kaveruutesi arvoinen.
Mä tiedän että se sattuu jos menettää kaverinsa tunteidesi takia.. Mut mee puhumaan tai sitten soita kaverillesi, hän kyllä ymmärtää. Tsemppiä!

Nameless

Moikka!
Mulla oli vähän aikaa sitten lähes sama ongelma, tosin ihastukseni oli poika. (olen itse siis 15v tyttö) Se oli mun paras kaveri, ja mie olin siihen ihan lääpälläni, ja oli tosi vaikee olla sen kanssa kun tuntui että sydän hakkais tiensä ulos mun rinnasta. En halunnu kertoa sille koska pelkäsin että se pilais meidän ystävyyden, mut lopulta päätin uskaltautua kertomaan sille. Se meni hiljaseks ja ei puhunu paljoa mitään mulle sen jälkeen. Itkin kun pelkäsin pilanneeni meidän ystävyyden, mut sit se kertoi että ei sitä haitannut. Meidän ystävyys jatkui. (nykyään seurustelen hänen kanssaan) Mutta se mitä yritän tässä sanoa on se, että jos tämä ystäväsi on oikeasti ystäväsi, niin hän ei ainakaan hylkää sinua, vaikka kertoisit hänelle tunteistasi. :) Välttämättä ei mitään seurustelu suhdetta synny, mutta on silti tärkeää että uskallat olla oma itsesi ja kertoa mitä tunnet. Tosi ystävät eivät hylkää toisiaan! Aluksi hän saattaa vähän säikähtää sitä, mutta uskoisin että hän tottuu ajatukseen ja jatkatte ihan samalla tavalla ystävinä. :) Vähän vaikea tosin sanoa kun en tiedä millainen ystäväsi on, mutta uskoisin näin. Rohkeutta vain ja tsemppiä! :)

Kristitty

Hmm… No itselläni ei ole omakohtaista kokemusta ihastumisesta samaa sukupuolta olevaan, enkä itse myöskään hyväksy sitä, koska uskon Jumalaan, ja siihen että hän on luonut miehen ja naisen yhteen. Olen itsekin vasta 15 vuotias ja tässä iässä tuntemukset ja mieliala vaihtelee. Tutkiskele vielä itseäsi, anna asioiden edetä omalla painollaan. Suosittelisin, että älä kerro asiasta hänelle, sillä se saattaisi tosiaankin pilata ystävyytenne kuten kerroit.

Älä huoli

Mulla oli täysin sama eikä ystävyys mihinkään muuttunut ole. Tai no siis, mulla oli melkein sama tilanne.
Mä oon aika epäsosiaalinen muiden seurassa ja hieman ujo aluksi. You know, tällaista. Mä siis ujostelin ja olin ”ihastunu” tähän ja tunnustin sen sille. Se kerto, että se ei rupee mihinkään ja me ollaan ystäviä. No mulle se kelpasi, ei se ees oikeaa ihastumista ollu. Mulla oli masennuksentapaista (ahdistusta jne) niihin aikoihin niin oli vaikeaa ymmärtää itteään mutta nykyään me ollaan parhaat kaverit. Ei meillä oo mitään tunteita toisillemme sen kummemmin.

Nuorena ei välttämättä oo varma tunteistaan, ja se on normaalia. Kerro vaan sille, mä suosittelen sitä. Ei oo muuta tapaa.
Muuten syövyt sisältä vaan lisää, niin mullekkin on usein tapahtunut. Kokemusta on. Ja saman ikänen tytsy on kyseessä :)

Kun sä kerrot sille, se ei tarkota että teidän pitäis muuttaa jotain. Se voi olla myös ujoutta tai pelkkä vaihe. Kertominen auttaa, ja voit korostaa eaim. sitä että haluat olla ystäviä eikä mitään tarvitse muuttaa.

Papiksi aikova lesbo

Kristitylle: Uskon itsekin Jumalaan, vaikka olen lesbo. Jos Jumala olisi tarkoittanut vain ja ainoastaan miehen ja naisen yhteen, niin ei meitä lesboja ja homoja olisi ollenkaan. Sanoisin näin, että et ole uskossa. Jos oikeasti uskoisit Jumalaan, hyväksyisit lesbot ja homotkin. Mihin se lähimmäisen rakkaus katosi? Se että ajattelet, että homous olisi synti niin se ajatus ei tee sinusta uskovaista.

Aloittajalle: Älä kerro, koska ystävyys voi katketa. Itse olin aikoinaan ihastunut kaveriini, mutta ystävyys katkesi siihen kun tunnustin sen hänelle. Parempi siis odottaa että pääset yli.

sini

Mun oikee paras kaverini- luulin että tieni olisi olla naapurin tytön bff mutta häneen en luottanut, gän löi potki jne.

todellinen bff oli meidän luokan hiljaisin ja kaunein tyttö!
tapasimme parhaina kavereina harrastukseni leirillä! Hän on ainut keneen luottaa! Olin ihastunut hänen poikakaveriinsa ja takiani se jätti hänet, pyytääkseen minua! Paras kaverini ei suuttunut vaan oli onnellinen puolestani! Siinä me sitten biletettiin koko yö!!!

Nimetön

oon samanikänen ja mulla on sama tilanne! sillä erolla et nyt oon tykännyt tästä tytöstä päälle vuoden.. en oo kertonut, koska pelkään samaa ku sä; et ystävyys lähtee. tai okei, kerroin joskus että tykkäsinssiitä, mut en kertonu et tykkään vieläki. vastaus oli et ”aaw :3” eikä välit muuttunu minnekkään. eli tosiystävä ei välitä siitä, näin uskoisin. onnea ja voimia sulle, tien et se ihastus syö sua sisältä! mut älä silti, älä ikinä turvaudu itsesi satuttamiseen, se ei ikinä oo vaihtoehto. pärjäile?

Nimetön

Hei mul on sama tilanne, tai oli kunnes menin ja kerroin mikään ei oikeestaa muuttunu luin kommentteija ettei kannattaisi mutta omasta kokemuksesta kerron että kannattaa. Jos kaverisi on oikea kaveri hän ymmärtää sinua. Mee vaa ja kerro mut jos se ei enää sit oo sun kaveri nii sillon se ei ollu oikee kaveri ja löydät varmasti parempia. :) ystävän kuuluisi ymmärtää ja auttaa vaikka mikä tulisi. Sitte tähän viel yks teksti joka autto mua kertoo: ”i want you to promise me somthing if you love someone you tell them even if your scared that it’s not the right thing.”

Ja pahoittelen kirjoitus virheitä

Azzie

Papiksi aikova lesbo, haluaisin sanoa, että henkilökohtaisesti ihailen mainitsemaasi näkökulmaa :)

Asiaan. Oli kyseessä sitten samaa tai vastakkaista sukupuolta oleva, tosiystävä ei jätä vain sen takia, että olet ihastunut häneen. Puhu hänen kanssaan rehellisesti ja avoimesti. Jos hän todella tuntee sinut, luottaa ja kunnioittaa sinua, hän tuskin nostaa suurta meteliä tuosta paljastuksesta. Kannattaa ottaa riski riidasta, koska salailu vain pahentaa asiaa.

Vastaa aiheeseen: ihastunu frendiin ._.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top