Siirry sisältöön

ihastus samaa sukupuolta kohtaan, muttei tiedä miten tehdä aloite, apuja?

Nimetön, tyttö 16 v

Moi!
Oon 16-vuotias bi-tyttö, joka käy lukiota. En oo siis tullut vielä ’kaapista ulos’ kuin yhdelle läheiselle kaverilleni, mutta saattaa olla että lähipiiri sen jo arvaamalla tietää.

Yhden harrastuksen ja tutun kautta tutustuin tämmöseen tosi kivan ja kiltin oloiseen tyttöön, joka on vuotta nuorempi. Me siis jaetaan tää sama harrastus ja meillä on samoja mielenkiinnonkohteita, joista jutellaan esim. snäpissä. Ei sen muuta.

En ole ihan varma, mutta tuntuu kuin olisin vähän ihastunut tähän tyttöön, enkä tiedä miten tehdä aloitetta. Ei olla hengattu vapaa-ajalla tai mitään (jos harrastusta ei lasketa). En ole edes varma kuuluuko tämä kyseinen henkilö LGBTQ+ yhteisöön, mutta arvelen että jollain tavalla joo.

Olisiko vinkkejä tai omia kokemuksia?

T: vertaistukea tarvitseva tyttö, joka ei tiedä mitä tehdä.

14v (koht 15v) tyttö 😍😈🥓💖💜💙Bi

Siis ON todellakin saman tyyppinen kokemus. Oon siis ihastunu vuotta nuorempaan tyttöön ja siis me ollaan ihan hyviä kavereita ja näin. Se kerto yhessä vaiheessa että se on bi ja mä vähän sitä ennen kerroin sille että oon bi. Ollaan tunnettu noin vuos ja se sano että se luottaa muhun. Siis me viestitellään tosi usein sen kanssa. Se on siis samassa koulussa ku mä ja me yleensä tavataan vaan ulkona ja käytävällä mutta eniten koulun järjestämässä kerhossa jossa mä sen ekan kerran tapasin. En oo kertonu sille että tykkään siitä mutta yritän vaan nauttia siitä mitä mulla on… Kerran kun me viestiteltiin niin kysyin siltä onko sen ihastus tyttö vai poika ja sen vastaus oli ”Ehkä se on poika tai on olematta” ja siitä lähtien olen hieman jäänyt miettimään mitä hän oikein meinaa… Meillä on paljon mielenkiinnonkohteita.
Ei varmaan tuosta vielä ollut apua mutta… tässä neuvoja:
1. Kysy siltä esim. Mitä mieltä hän on LBGTQ+ tyypeistä
2. Pyydä häntä vaikka jonnekkin vaikka kaupungille ihan vaan kaverimielessä
3. Jos keskustelunne pääsee yhtä pitkälle kuin minun ja ihastukseni, niin kysy vaikka häneltä ”Jos joku sun kaveri kertois olevansa kiinnostunut susta/ihastunut suhun niin miten reagoisit?” Ja mieluiten viestillä niin hän ei tiedä miten reagoit hänen vastaukseen

🏳️‍🌈

Voi olla, että olet tehnyt asian eteen jo jotain mutta vastaan kummiskin. Vaikka nämä asiat ovat todella, todella henkilökohtaisia niin nykypäivänä sitä voi kysyä joko suoraan tai epäsuorasti. Kerron nyt minun tilanteeni kun ihastuin: tutustuin ihanaan tyttöön ja ihastuin häneen palavasti. En ollut tietoinen hänen seksuaalisuudestaan. Kerran pyysin häntä kahville koulun jälkeen ja kahvilassa kerroin olevani lesbo, samalla kysyin (suunnilleen näillä sanoilla) ”Entä sä? Ootko hetero vai lesbo vai bi vai? Ihan uteliaisuudesta, ei oo pakko kertoo jos et halua.”. Hän kertoi suoraan olevansa bi. Olin niin iloinen, ja pari kuukautta sen jälkeen sanoin olevani ihastunut häneen. Nyt olemme olleet yhdessä melkein vuoden.

Sanon vain, että voit epäsuorasti kysästä esim. onko hänellä ollut ihastuksia, kysy samalla ihastuksen sukupuolta tms. Uskon, että on ihan okei kysyä kaverilta (jos tuntee tarpeeksi hyvin) seksuaalista suuntautumista. Voit kertoa olevasi utelias.

Vastaa aiheeseen: ihastus samaa sukupuolta kohtaan, muttei tiedä miten tehdä aloite, apuja?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top