Siirry sisältöön
Suklainensydän

Olen hieman hämmentynyt ja toivoisin saavani selvennystä. Luokallani on eräs ihminen, jonka olen etäisesti tuntenut pienestä asti, mutta jonka kanssa oon nyt lähentyny ku ollaan päädytty samalle luokalle(oltiin ennen rinnakkaisluokilla eikä paljonkaa tekemisissä).
Hän on tehnyt aloitteen ja alkanut viettää aikaa kanssani enemmän, ja oon tästä tosi iloinen, koska oon alkanut pitämään tästä henkilöstä tosi paljon, ehkä hieman enemmänkin. Vietetään aikaa välitunneilla ja hyppytunneilla ja hän kutsu mut käymään niillä joululomalla (mikä tuli täysin puskista enkä ollu varautunut siihen) ja kävinki niillä. Hän on jopa tarjonnut mulle kyytiä koulusta kotiin, mutta selvitin hälle, että asutaan ihan eri suunnissa ettei mun takia tarvis vaivautua. Hän hymyilee usein ja ottaa rohkeasti katsekontaktia.
Oon saanu aika selkeitä vihjeitä siitä, että hän VOISI olla kiinnostunut minusta hieman enemmänkin.

Kysynkin teiltä, oonko itse toiminut huonosti. Tuntuu, että hän tekee usein aloitteen kaikkeen ja oon välillä joutunu jopa kieltäytymään, koska oon tosi hermostunut välillä. Nämä voi johtua siitä, että oon hieman arka ja kärsin lievästä ahdistuneisuudesta. Tää henkilö ei kuitenkaan tiedä näistä asioista enkä oo välttämättä saanut niitä tarpeeks hyvin esille, koska oon ristiriitaisesti sitten sosiaalinen porukassa. Omasta mielestä saatan vaikuttaa hälle etäiseltä, vaikka oon koittanu korjata tilannetta olemalla mahdollisimman avoin ja hymyilemällä.
Mitä voisin tehdä?

lukiolainen

Hei!
Et kertonut, minkä ikäinen olet? Tosin, eipä sillä väliä. Ihmiset toimivat samalla tapaa eri iässäkin. Tapasi reagoida on luultavasti sinulle luonnollinen tapa ja hyvä niin.

Jos saat rohkeutta, niin sano hänelle vaikka, että ”vaikutat kivalta” tai ”sun kanssa voisi olla enemmänkin”. Nämä ovat sellaisia sanomisia, jotka eivät ehkä vie vielä liian pitkälle tai ole liian hyökkääviä, mutta signaloit kuitenkin, että pidät tästä ja haluat lisää. Voit myös tokaista ”mä oon vähän ujo”. Hymy auttaa paljon ja signaloi. Kyllä se siitä. Hitaasti ja varovasti vaan omalla tavallasi. Ei ole oikeaa tapaa. On vain eri tapoja.

Vastaa aiheeseen: Ihastusjuttuun apua?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top