Siirry sisältöön
viivuska

Heips! :)

Mikä on teidän mielestä sopiva ikäero seurustelussa, ja milloin se ehkä menee jo liian suureksi?

Itse olen kavereiden kanssa tätä pohdiskellut, ja esim. jopa 12-v tyttö voi kelvata yllätyksekseni monellekin ammattikoulua ensimmäistä vuotta käyvälle sekä lukion 1. luokkalaiselle ja ysillekin, jos vain oikeasti rakastaa. Pojat olivat tosissaan asian suhteen, myönsivät jopa henkisen tasonsa voivan olla yhtä matalalla, kuin juuri näillä paljon nuoremmilla tytöillä.

En nyt puhu niistä ”amiksista”, jotka yrittävät vain sen yhden asian takia saada alaikäisen pikkutytön kyytiin ja ”seurustella” sitten tytön kanssa ja muka rakastaa häntä. Ei, vaan niistä, jotka vilpittömästi rakastavat tyttöjään.

Minä seurustelen kylläkin vain vuotta vanhemman pojan kanssa, joka on siis 18-v. Tuntuu silti joskus, että hän on vasta 10-vuotias, kun jotkin ajatukset ovat vähän sitä luokkaa. :D

Kiitos. :)

Nuorukainen

Hei vaan :)

Olen itse pohdiskellut että jos poika ja poika on ihastunut toisiinsa niin onko sillä ikäerolla väliä. Olen itse ihastunut yhteen 17-v poikaan joka ei välitä ikäerosta. Minäkään en välitä ikäerosta mutta jotkut puhuu että mitä järkeä olla paljon ikäeroa.

Arttu – Verkkari

Heips! :)

Ikäerolla ei ole merkitystä, jos vain oikeasti rakastaa toista. Kuten sanonta ”Rakkaus ei katso ikää” -kertoo, niin iällä ei ole merkitystä rakkaudessa, jos vain oikeasti rakastaa jotakuta :)

Rakkaus ei siis katso ikää, pääasia on se, jos vain rakastaa jotakuta :)

J3H

Itse asiassa ikäerolla on väliä. Jos joku 30-vuotias on 15-vuotiaan kanssa, se ei ole ihan normaalia.

Paras sääntö näissä ikähomissa on jakaa ikä kahtia ja lisätä 7 kyseiseen lukuun.
Esim: 30-vuotias jaettuna kahdella –> 15, ja lisätään 7 –> 22-vuotta.
Joten tämän mukaan 30-vuotias ei saa seurustella alle 22-vuotiaan kanssa.

Toimii aina.

heps

Terve kaikille, eli oon tyttö 15v ja ihastunut kaks vuotta vanhempaan poikaan! :D ikäerolla ei mielestäni ole välia kuin silloin jos toinen käyttäytyy oikeasti jo kuin aikuinen tai vieläkin kuin neljävuotias niin seurustelu saattaa hankaloitua. Mutta muuten en näe mitään ihmeellistä ikäerolla :)

nomäolenihminen.

Jepjuu ite ihastunu 4 vuotta vanhempaan poikaan ja mulla ikää 12v.. xd mutku oon tosissani. Enkä ikinä halua seurustella kenenkää muun kanssa. Ei luoja tää on ärsyträvää.. -,- no se on kyl onneks aika pentu viel henkiselt tasoltaan :P ainaki sen facepäivitysten perusteel. :D ja en osaa sanoa mikä on liikaa tai sopivasti ikäeroa, oon miettiny sitä tän takii yli vuoden.

Nimetön

Ikäerolla ei oo hirveästi musta väliä mutta musta jos toinen on jotai 10 ja toinen on 15 niin ei se oo parisuhde vaan lapsenvahtimista

heips :)

Itse olen -00 syntynyt tyttö, ja olen seurustellut 2 vuotta vanhemman kanssa. :) minusta Se ei ole vielä paljoa, ja jos oikeasti rakastaa niin mitä väliä? Olimme molemmat henkisesti samalla tasolla :) ei pari vuotta ikäeroa haitta, mut jos Se rupee olemaan sitä 5-7 vuotta, niin silloin kannattaisi vähän miettiä

Alaikä on 16v.

Itse olen muuttanut 16v, avoliittoon vanhemman pojan kanssa! Mutta meidän ikäero oli 1v. :) Eli itse katson, että lasta käytetään hyväksi, jos ikäero on 2 vuotta!

Lempirunkkari69

Kyllä se 2v ikäero alaikäsillä on aika sairasta ja vissii laitonta

Entiiäämitäkeksiimutok

Siis itse olen 05 ja tykkään yhdestä 03… ja hän tykkää minusta myös mutta jos me seurustellaan niin pelkään että mun kaverit alkaa tyyli haukkuu mua mutta siis vaikka me seurusteltais nii se asuu toisella puolella maapalloo…….. mutta onko 05 ja 03 iso ero? Tai onko se jotenkin paha juttu

mim

nuorena ikäero on otettava vakavasti, ketään 16v ei voi pitää 12v ihmisestä ellei ole vialla päästään. ketään 25v ei ole samalla tasolla 16v tyypin kanssa, jos mielestäsi voi olla niin olet varmasti liian nuori nähdäksesi kuinka ällöttävää se on.
max 3 vuotta ikäeroa on teineillä hyvä.
kun molemmat on yli 18v sillä ei ole enää merkitystä.

Antti [osa nimimerkistä poistettu]

Ei ainakaa mun mielestä oo semmosta ikäerorajaa, millon ei vois enää seurustella. Eikä isossakaan ikäerossa oo ongelmaa, jos suhde toimii. Jos on henkiseltä iältään suunnilleen samaa luokkaa, nii se riittää.

Nuorukainen

Heips!!
Olen tässä miettinyt (olen 12 vuotias) että voinko seurustella 20 vuotiaan kanssa kun olen niiiin rakastunut häneen niin voisimmeko seurustella?🙄🤔

urho

Olen 16v. ja mitä aatellu näit ikäeroi juttui ja lukenu netistä, niin tuntuu et ihmiset hyväksyy ja paheksuu sen mukaan, miten ne itse näkee asian. ja vaikka oon 16v, niin aina on kaikki sukulaiset sanonu että oon henkisesti paljon vanhemman oloinen, yhtään ikäiseni. Ehkä tällä jotain vaikutusta ollu myös siihen,että seukkaan nuorennäköisen 30v naisenkaa. ja meillä on hyvin kivaa ja hauskaa yhdessä. Vaikka jotku sanoo et toi on sairasta . Samanlaisii harrastuksii ja juttui mistä pidetään. Enkä viihtyisi oman ikäisen tytönkanssa, ei oltaisi samalla aaltipitoisuudella.

Vastaa aiheeseen: Ikäero seurustelussa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top