Siirry sisältöön
nimetön tyyppi

Ahistaako teitä ilmastonmuutos?
Mitä ootte tehny sen eteen, että saatais tää haltuun?
Mitä luulette tulevaisuudessa tapahtuvan?

Mua itteeni ahdistaa ilmastonmuutos tosi paljon. Ja jos katon jotain videoita tähän liittyen (missä näkyy, vaikka jääkarhujen elin ympäristöt nykyään) niin kyllä yleensä itku pääsee tulemaan.

Mä haluun tehä jotain.
Mä haluun, että me ei tapeta kaikkea tällä planeetalla. Tää on meijän ainut koti.
Meillä on kaks vaihtoehtoo
1. Pelastetaan maa ja eletään onnellisena yms.
2. Ei välitetä siitä, että monet lajit kuolee sukupuuttoon ja lopulta tohotaan kaikki täällä.

Mä haluun, että kaikki tekee ees pieniä asioita sen eteen, että voidaan pelastaa maa. :)

Kiitos! <3

Perkele on suomen kansallissana

Ei ahdista. En oo tehny yhtään mitään. Kai ne rajut sääilmiöt lisääntyy ja eläimiä kuolee sukupuuttoon. Pahimmassa tapauksessa rautu häviää suomesta.
Ilmaston lämpenemistähän me ei voida estää mutta voidaan hidastaa. Meidän elinaikana tuskin tulee mitään isoa tapahtuvan. Me ei kyllä tätä kaikkea maapallolta tapeta, että se on kyllä joku ihan muu asia. Me ei voida pelastaa kaikkea, jotenka 2 vaihtoehto on todennäköisempi. Mutta kyllä ihminenki sukupuoleen todennäköisesti joskus kuolee ja ainaki jokku lajit elää pidempään kuin me ihmiset. Mutta kun nämä pienet asiat ei auta mitään ja ehkäpä jopa pahentaa asiaa. Se että sää kierrätät pahvin ja metallin ei tätä maailmaa pelasta. Pitää isoja juttuja tehdä koko maailmassa. Suurin osa suomen ilmastotoimista kasvattaa koko maailman päästöjä eikä näin vaikuta muutakuin suomen päästöihin. Bensan hinnan korotus ei auta yhtään. Pakko täällä on jollaki liikkua ja keskittyä muihinkin asioihin. Liikenne ei ole ainut saastustaja, mutta kyllä sekin on saastuttava asia. Eikä se alaskassa kalastetun kalan syöminenkään paljoa auta:)

…Joo tuotanoinnii

Ihana, että on olemassa sinunlaisiasi ihmisiä.
Ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen tarvitaan kuitenkin tässä tilanteessa mihin olemme päätyneet, luultavasti paljon enemmän, kuin esimerkiksi ’Ajetaan autolla vähemmän’. Maailmassa on nimittäin niin paljon ihmisiä, ja niin paljon saasteita ja kaasuja, että niitä pääsee ilmakehään liiankin paljon.
Tiedät varmaankin, että saasteiden päästessä ilmakehään, se estää osaa maahan auringosta tulevaa lämpöä taittumasta takaisin avaruuteen. Jos ilmakehä on saastunut, ylimääräinen lämpö jää maankuoren alle.
On kuitenkin todennäköistä, että ehkä jollain, hyvin pienellä mahdollisuudella pystymme pysäyttämään ilmatonmuutoksen.

12vee

Moi! Mäkin haluaisin tehdä jotain, mutta minua ei ole varmaankaan suunniteltu pelastamaan maailmaa. Olen silti kiinnittänyt huomiota pieniin asioihin. En löträä vettä yms. Pienistäkin asioista tulee suuria! Yhdessä voidaan pysäyttää ilmastonmuutos! ☺️

V*ttu että v*tuttaa

Kyllä se sinänsä ahdistaa. En ole tehnyt asian eteen oikeastaan mitään, en osaa oikein tehdä. Ei ole oikein ainoaa Maata kohtaan, että ihmiset tulevat tänne kuluttamaan ja pilaamaan koko paikan. Eläimet ja kasvit olivat ensin, epäreiluahan se oikeasti on että sitten tänne tulee hölmöilemään ihmiset ja paskomaan kaiken.
Säälittää jääkarhujen ja muiden eläinten kohtalot, meidän takia.
Tällä menolla maailma vielä tuhoutuu ja kaikki kuolevat sukupuuttoon. Pian varmaan ihmisetkin kun jäätiköiden sulamisen seurauksena bakteerit ja muut pääsevät leviämään, sellaisetkin joita ei tällä hetkellä ole vaarana ihmisille. Niihinhän ihmiset sitten varmaan kuolevatkin.
Toisaalta oikein niille, jotka eivät tästä välitä.
Mutta epäreilua niille, jotka välittävät ja jotka eivät ole syypäitä tähän.

Suoraan sanoen v*tuttaa tämän yheyiskunnan toiminta. Ei näin voi jatkaa.
Kaikkien pitäisi tehdä jotain tämän eteen, ei tästä muuten selvitä.
Kyllä asiat olivat paremmin kun ihmisiä ei edes ollut!

No niin, olen puhunut🙂

Janus

Ilmastonmuutos ei muutu vaaralliseksi, joten rauhottukaa nyt.

nimetön tyyppi

Moi Janus.
Ilmastonmuutos on vaarallinen.
Monet lajit kuolee sukupuuttoon ja bakteerit leviää, koska jäävuoret sulaa jne.

Mmh

Ilmastonmuutos on vaarallinen, nii ihmisille ja eläimille kuin luonnollekin. Ja tälle Maalle.
Huomauttaisin kuitenkin sellaisen seikan, että Suomen osuus on HYVIN PIENI tässä asiassa. Se ei paljoakaan auta jos täällä Suomessa yritetään jotain sen eteen tehdä. Sen sijaan pitäisi saada Intia, Kiina, Amerikka, Venäjä, Afrikka ym isot valtiot ja maanosat toimimaan ilmaston eteen. Heidän kulutus on ainakin kymmenkertainen verrattuna Suomen kulutukseen jos katsotaan esimerkiksi viikon ajalta.
Joten, turha meidän on vouhottaa liikaa ilmastonmuutoksesta, me emme loppupelissä siihen voida vaikuttaa. Sen tekee ne suurimmat valtiot.
Vouhottaa saa, jos osaa vouhottaa sitä sa@marin järkeä edellämainittujen valtioiden/maanosien suurimpien päättäjien päihin.
Eli johtajien.

Janus

Myönnän kyllä nyt, että esimerkiksi Aasian valtiot roskaavat paljon ja sieltä tulee paljon viruksia jne. Ja eläimiä kuolee myös kyllä ihmisten ammuttavaksi. Tarkoitin siis, että ilmastonmuutos ei ainakaan muutu niin radikaalisti kuin väitetään.

Mielipiteitä on paljon, ja kiitos argumentista, nimetön tyyppi.

Fiksu

Ei ahdistuta. Ei kannata miettiä asiaa niin paljoa, ettei tuu turhaan pahaa mieltä itselle.

Joku vaan

Minua todellakin ahdistaa ilmastonmuutos ja haluaisin että se loppuu ja kaikkee olen kulkenut matkoja kouluun pyörällä tai kävellen.
Ja en muutenkaan haluaisi että jääkarhut kuolee sukupuuttoon. 🐻‍❄️❤️🌍

I am very dumb 😌

Anteeks epäkohteliaisuus, mutta MIKÄ HITTO KAIKKIA TÄÄLLÄ VAIVAA?

No okei, ei kaikkia. Mutta kuitenkin. Totta kai ilmastonmuutos muuttuu vaaralliseks, se on jo sitä, mutta se vaan nopeutuu koko ajan. Joten huomautukset henkilöille Fiksu, Janus ja Perkele on suomen kansallissana. Miettikääpä uudestaan! 🙄

Ja vaikka sitä ei huomaisi näin arjessa, niin MISSÄ ON PERUSTELUT, ETTEI SE OLE NIIN RADIKAALIA KUIN VÄITETÄÄN? Isot kirjaimet, koska mua alkaa oikeasti ärsyttää.

Just näin kaikki toimii.
Just näin yhteiskunta toimii.
Just näin päättäjät toimii.
Just näin ihmiset toimii.

Haloo nyt, kaikki te jotka mietitte, että ”joo apua, maapallo onkin tässä sadan vuoden aikana lämmennyt yhden asteen. Kauheaa.” Se on nyt yksi aste. Teollisuus kehittyy koko ajan, ja saasteita pääsee ilmakehään koko ajan enemmän. Joka vuosi kaadetaan kymmeniä miljoonia hehtaareja metsiä, ja joukkosukupuutot ei oo mikään vitsi. On todennäköstä, että ilmaston lämpenemisen myötä esimerkiks kilpikonnat kuolee jo meidän sukupolven aikana.

Se on nyt yks aste. Meidän elinaikana ja tulevien sukupolvien aikana tää luku moninkertaistuu. Jokainen meistä on kuullut Greta Thunbergin. Joo, mutta miten moni meistä on ottanut siitä esimerkkiä? Miten moni on ees vilkaissut sen puheita tai lukuja, jotka kertoo maapallon tilasta?

JOKAINEN POLIITIKKO JA TYHJÄNPUHUJA ON TASAN TIETOINEN TÄSTÄ, MUTTA KUKAAN EI VÄLITÄ. KUKAAN EI SANO, MITEN ASIA OIKEASTI ON, KAIKKI MENEE SIELTÄ, MISTÄ AITA ON MATALIN.

H noustest [Osa nimimerkistä poistettu.]

Oikeest te joit ei kiinnosta vastaa ystävällisesti ja kivasti ni kandee miettii kaks kertaa enne ku laittaa
Ps mua ahdistaa ilmaston muutos

Vastaa aiheeseen: ilmastonmuutos

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top