Siirry sisältöön
yksinäinen yksisarvinen

hei! mulla on sijaisvanhemmat ( asun sijaisperheessä, vaikken oikeastaan halua.) niistä siis se ”isä” väittää aina minusta jotain, esimerkiksi olin hakemassa palloa pöydän alta – se sitten jäi sinne jumiin, ja sitten siinä vieressä oleva laatikko tippui ja aukesi: nostin sen sitten takaisin ja laitoin sen takaisin entiseen paikkaansa. sitten se alkaa huutamaan että muka kaivelen laatikoita ilman lupaa. ja siitä seuraavaan: minut oltiin pakotettu menemään sählykerhoon edes katsomaan kun muut pelaa. mutta, en halunnut pelata sillä tuntuu epävarmalta että edes OSAANKO pelata. no, sitten vain katsoin sitä peliä ja värkkäsin puhelimellani, niin se tulee huutamaan että pelaamaan siitä, ja ottaa puhelimen pois. (kyllä, kuulostaapa tyhmältä idgaf) ja sitten kun ilmoitin että haluan pelata mielummin sulkapalloa, niin se sanoo etten minä muka jaksa. mitä pitäisi tehdä? en uskalla kertoa kenellekkään tästä sillä pelkään kovasti että minulle huudettaisiin siitä. hän on muutenkin aivan helvetillinen. ( ”isä”) siis. ja en oikeastaan koskaan tunne itseäni iloiseksi tai vapaaksi, sillä jokaista liikettäni valvotaan. mitä siis pitäs tehdä?

Nimetön

Hei,

Hyvä, että otit yhteyttä meihin. Kirjoitit tärkeästä asiasta ja juttelisimme kanssasi mielellämme lisää. Tilanteesi on yksilöllinen ja olisikin tärkeää, että keskustelisit tarkemmin tilanteestasi jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on myös esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? –osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20.

Hienoa, että lähdit kysymään mieltäsi painaneesta asiasta. Ota rohkeasti yhteyttä uudestaan tai ota asia puheeksi jonkun aikuisen kanssa. Tsemppiterkuin Ylläpito!

Vastaa aiheeseen: inhottava sijaiskoti

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top