Siirry sisältöön
MLL Nuortennetin ylläpito

Mietityttääkö armeijan aloittaminen? Tervetuloa keskustelemaan!

Nuortennetti on saanut vuoden lopussa upean vieraan. Näyttelijä Aaron Bojang a.k.a Benjamin Taalasmaa Salkkareista on mukana edistämässä nuorten hyvinvointia vapaaehtoisena ja on luvannut avata tärkeän keskustelun rohkaisten kaikkia kertomaan peloistaan tulevaa armeijaa kohtaan. Aaron kannustaa puhumaan omista peloista ja jakamaan ajatuksiaan vertaisten kanssa.

Aaron Bojang aloittaa keskustelun vastaamalla kysymykseen: Tarvitaanko armeijaan jotain omia tarvikkeita tai välinetä? Voit lukea Aaronin vastauksen alta ja osallistua keskusteluun.

Tammikuussa 2023 palaamme Aaronin kanssa asiaan ja käymme keskusteluun tulleita kommentteja ja kysymyksiä yhdessä läpi.

Aaron Bojang

”Tarvitaanko armeijaan jotain omia tarvikkeita tai välineitä?”

Pv kattaa kyllä kaiken tarvittavan. Mukavuusmielessä tietenkin omat hygieniatuotteet on plussaa. Armeijan edetessä kannattaa hankkia oma otsalamppu ja mm. geelipohjalliset maihareihin.

[viesti julkaistu poikkeuksellisesti kirjoittajan omalla nimellä]

Miespuolinen Suomen kansalainen

Hei, tässäpä joitain kysymyksiä:
– Kuinka hyvä kunto olisi hyvä olla ennen inttiä, jotta siellä pärjää päivittäisissä askareissa ja saa kuntotesteistä hyvät pisteet? Saisinko joitain esimerkkejä kuntotestien pisterajoista? Miten kannattaa treenata ennen inttiä, jos aikaa palveluksen alkuun on a) vuosia b) vuosi c) muutama kuukausi?
– Kuinka helposti pääsee siihen koulutukseen, johon haluaa ja miten tätä mahdollisuutta voi edesauttaa? (johtajakoulutus, sotilaspoliisi, kuljettaja, lääkintämies jne)
– Kouluttaako Rajavartiolaitos muita kuin rajajääkäreitä? Millaiset vaatimukset sinne on?
– Ovatko asevelvolliset yhtään kasvaneet peruskouluajoista, jolloin koko ikäluokka oli viimeksi yhdessä? Yläkoulu oli osalla aika villiä menoa eikä välitetty toisten edusta lainkaan, kunhan itse saatiin mitä haluttiin, viis siitä mitä opettajat käskevät.
– Mitä vaatimuksia palveluskelpoisuusluokkaan A on? Joutuuko B-luokkaan jos on silmälasit, huono värinäkö, heikko kuulo, allergia, ihottuma tai muu lievänoloinen terveysseikka?
– Onko ruoka hyvää? Saako sitä tarpeeksi?
– Saako kasarmilla nukuttua hyvin?
– Onko kasarmilla hometta?
– Kumpi saapumiserä on parempi mielestänne? Miksi?
– Pärjääkö inttissä valmistautumatta ollenkaan? Eli riittääkö, että käy kutsunnoissa, tuo tarvittavat paperit tullessaan varuskuntaan ja on sellaisessa kunnossa että kotona sujuu kotityöt hyvin, mutta ei harrasta liikuntaa?

Kiitos jo etukäteen!

S [nimimerkki muutettu]

Mitä jos ei opi unirytmille tai tavat unohtuu?

Moii

Miten naisiin suhtaudutaan armeijassa?
Jos menee naisena vapaaehtoisesti armeijaan voiko sen jättää kesken, jos ei enää haluakkaan/jaksakkaan?
Jos Suomeen tulisi sota ja olisit naisena käynyt armeijan pitääkö sinun mennä sotaan taistelemaan?

Kiitos jo etukäteen vastauksista!❤️❤️

imhinen

-Pitääkö jotain opetella ennakkoon ennen palvelukseen astumista? Miten muuten voi valmistautua palvelukseen?
-Miten porukka valitaan eri tehtäviin ja kuinka paljon siihen voi itse vaikuttaa omalla toiminnallaan?
-Onko RUK oikeasti sen kaiken hypetyksen arvoinen vai onko aukki sittenkin parempi vaihtoehto, yhtä kauan ollaan kuitenkin?

naisoletettu

Nyt on hyvä idea, juuri tällaista tarvitsinkin kun en löydä pariin kysymykseen vastausta mistään luotettavasta paikasta.

-Pärjääkö jos on oikeasti lyhyt (160 cm) vai jääkö jalkoihin? Saako pituuseroa kompensoitua yli 10 vuoden urheilutaustalla?
-Kannattaako naisena inttiin hakeutua heti lukion jälkeen vai vasta myöhemmin?

H [nimimerkki muutettu]

Vastaus Moii:lle

Naisiin suhtaudutaan todella hyvin armeijassa ja kaikki ovat intissä tasa-arvoisia.
Palveluksen alettua sinulla on 30 päivää aikaa ilmoittaa, ettet jatka palvelusta.
En ole ihan varma mutta kai sun pitää. Sä meet kuitenkin vapaaehtoisena varusmiespalveukseen, joten oot siis vapaaehtoinen puolustamaan meidän maata sodassa.

Armeijaan mahdollisesti halukas

Moro!
Onko armeijassa rankkaa? Esim. aikaiset herätykset.

Millainen fiilis jäi armeijasta?

Onko luovuttaja, jos ei pysty/käy armeijaa?

Kiitos etukäteen ja tää on monia puhuttava aihe. Kiva kun Aaro vastailet:)

terve teille

Esiintyykö simputusta, syrjintää tai kiusaamista? Puututaanko siihen? Miten?

terve teille

En tiiä onko liian myöhäistä jo näin helmikuun puolivälissä, mutta onko intin vaatteet mukavat päällä? Mistä ne on tehty? Tuleeko kylmä talvella ja kuuma kesällä? Saako alle laittaa omaa villapaitaa jos tulee kylmä?

Lepakko

Vähän harmittaa, kun Aaronilta ei olekaan tullut vastauksia. Odotin kovasti, täällä on ollut paljon kiinnostavia kysymyksiä :/

Swarley☕

Saako armeijassa riittävän päivittäisen kahviannoksen?

terve teille

Tähän lankaan tutustuin jo julkaistaessa ja itsekin pari kysymystä kirjoitin. Nyt näyttää harmillisesti siltä että kohta on kolme kuukautta siitä, kun piti vastauksia tulla, mutta kysymykset lojuvat vastaamattomina.

Vaikka Aaron ei kysymyksiin vastaisikaan (vaikka se olisi kiva juttu!) niin toivoisin, että intin käynyt Nuortennetin työntekijä vastailisi näihin kysymyksiin. Se olisi minusta kohtuullista, koska Nuortennetti itse lupasi kysymyksiin vastauksia. Tietysti intin käyneet kanssakeskustelijat tai moderaattorit voivat vastata, jos haluavat.

Itse(kin) löydän itseni väistämättä tulevaisuudessa intistä, joten olisi kiva saada selville kysymyksiin vastaukset ennen inttiä.

Imhinen

Samalla linjalla edellisen kanssa. Olosi vähintäänkin kohtuullista, jos kysymyksiin vastattaisiin kun niitä on kerran pyydetty esittämään ja tullut. Jätitte nyt vähän ehkä roikkumaan. En usko että tämä on alkuunkaan Aaronin vika. Jos homma on viivästynyt ja vastauksia on vasta tulossa, olisi kiva saada jonkin sortin tieto, millä aikataululla tämä tapahtuu.

Vastaa aiheeseen: Intti edessä?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top