Siirry sisältöön
14vtyttö

Hei…olisi yksi juttu mistä haluaisin puhua..nimittäin isäpuoleni.Hän on muuttunut oudoksi. Eräänä päivänä hän halusi ottaa minusta kuvia juoksutrikoiss..hän on alkanut kehumaan vartaloani ja sanoi että katsoo joskus minua tarkoituksella ja ettei voi sille mitään. [Osa tekstistä poistettu] tämä on tosi ahdistavaa mutta en usko että se lasketaan hyväksi käytöksi yms ja pelkään että jos kerron hän suuttuu ja satuttaa jotain perheenjäseniämme..olen aina vain vihainen ja ärtynyt läheisenikin ovat huomanneet sen, ja sen johtuu yksinkertaisesti siitä että pelkään ja juttu pyörii koko ajan päässäni..[osa tekstistä poistettu] en sitten tiedä onko erilaiset käsitykset asiasta vai mikä on…..

MLL Ylläpito

Hei nimimerkki 14vtyttö,

olet tosi rohkea kun kirjoitit palstallemme. Kirjoitat todella tärkeästä asiasta ja tarvitset sen selvittämiseen aikuisen apua. Teit oikein kun otit meihin yhteyttä. Kukaan ei saa kommentoida tai katsella sinua ikävällä tavalla. Seksuaalisen häirinnän tunnistat siitä, että siitä jää outo, epämukava tai hämmentynyt olo. Isäpuolesi ei saa missään tapauksessa käyttäytyä sinua kohtaan kertomallasi tavalla.

Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Jos pelkäät väkivaltaa, kannattaa ehkä pyytää apua kouluterveydenhoitajalta, opettajalta tai kuraattorilta. He osaavat ja haluavat auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? –osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua). Sieltä löydät myös osion nimeltä ”apua seksuaaliseen häirintään ja väkivaltaan”.

Jos haluat miettiä tilannettasi tarkemmin meidän kanssa, voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20. Keskustelut ovat anonyymejä ja niiden avulla saat aikuiselta neuvoja tilanteeseesi.

Olet toiminut aivan oikein ja rohkeasti kun lähdit kysymään mieltäsi painaneesta asiasta. Ota rohkeasti yhteyttä uudestaan tai ota asia puheeksi jonkun luotettavan aikuisen kanssa.

Ystävällisin terveisin Ylläpito

Vastaa aiheeseen: Isäpuoli ahdistaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top