Siirry sisältöön
Lopen uupunut

Eli oon 13 vuotias tyttö ja mun iskä valittaa mulle joka asiasta jotain. Jos oon unohtanu vaikkapa jonkun mukin huoneeseen (siis esim olohuoneeseen) se valittaa siitä ja huuta ku hullu. Sit se ite ei KOSKAAN tee mitään kotona. Ei ees tiskejä yms. Peruspuuhaa. Sit jos sanon siitä sille nii sen syy on, että sil on ollu pitkä päivä töissä. Ja tänä iltanakin kun etin mun laturia (joka oli ollu mun isosiskon käytössä, joka asuu jo muualla) nii kysyin mun vanhemmilt et onko ne nähny sitä, ja sit kun en löytäny sitä, kysyin voinko lainata sen työtabletin laturia. Sitte se vaa huus että en, ja sano etten mä tarvii sitä laturil mihinkään. Noh.. Sitte mä suutuin ja sanoin,et se on ärsyttävä kun vaa huutaa jos kysyy jotain. Sit vaan juoksen itkien huoneeseeni.
Ja sit n. 10 minuutin päästä se vaan tulee huutamaan ettei mulla oo mitään käytöstapoja ja oon huolimaton kakara ja että ei jaksa mun”huutoo” kun se oli kipeenä. (itekin oon kipee ja kuumetta yli 38) Löysin onneks sen laturin.
Mut siis tälläst käy joka päivä ja aina saan valitukset kun oon niin heikko hermonen ja laiska. :(
Tästä ollaan myös terkkarin kanssa puhuttu kun sain pienempänä raivokohtauksia. Niitä en muutamiin vuosiin oo saanut enää. En voi oikee puhuu terkkarin kanssa koska sekin vaihtuu vissiin kolmen kuukauden välein…
Haluun vaan tietää, että onko mahdollista mitenkään estää tälläsiä tapahtumia?

Kiitos jo etukäteen! :)

Nimetön

Viisaammat neuvokoon, mutta mä toivotan vain jaksamista. Olet tärkeä ja ainutlaatuinen ihminen <3 Voimia ja hali!

Nimetön

Viisaammat neuvokoon, mutta mä toivotan vain jaksamista. Olet tärkeä ja ainutlaatuinen ihminen <3 Voimia ja hali!

Ystävä

Mullakin on tommoi tilanne äitin kanssa,mutta mä huudan sille takas näin: ”MÄ EN JAKSA TOTA SUN HUUTAMISTA YMMÄRRÄ ETTÄ MULLAKIN ON TUNTEET JA ETTÄ MÄ KIN OON IHMINEN” ja lähen itkien huoneeseeni ja kyllä sieltä se äiti tulee huutamaan mutta en jaksa välittää. Itte suosittelen mennä puhuu koulukuraattorille tai rehtori tai koulu psygologille (Jos teidän koulussa siis on) haluun sanoo että koita jaksaa ja puhu asiasta parhaalle ystävälle! Itteeni on helpottanu mutta pysy vahvana ja itsenäisenä!!?

äksdee

Tuo tosiaan kyllä kuulostaa aika epämiellyttävältä. Voin ainakin kokemuksesta sanoa, että tuon ikäisenä kyllä itsekin tuli helposti suututtua ja kiukuteltua, eli se on ihan ok jos sua välillä pännii. Kannattaa miettiä voisko auttaa, jos vaikka juttelisit asiasta esim. Sun isosiskosi kanssa tai kenen tahansa ja miettiä vaikka yhdessä keinoja tähän. Voit myös vain rauhallisesti koittaa keskustella isäsi kanssa ja vaikka alkaisikin ärsyttää ja isäsi alkaisi huutamaan niin yrittää pysyä itse rauhallisena niin hän varmaan pysyisi itsekin koossa. Voisit yrittää ajatella sillä tavalla, että kohtelet muita niin kuin haluaisit itseäs kohdeltavan. Kokeillahan aina kannattaa! Toivottavasti täst oli edes vähän apua!:)

Nimetön

en osaa neuvoo :3

Nimimerkkinenmerkki

Kannattaa vaa hoitaa asiat mitä on pyydetty uskon että ku olet täysi ikäinen nii faijas rauhoittuu itellä vaikuttaa nii tutulta toi mitä koet juuri nyt että pidä pää pystyssä ja koita vältellä riitoi

nopa

sen sala vaimo varmaan pettänyt hähnet antakaa aikaa niin kyllähnä sen rauhottuu

Ankka

Onkse lomaisin samanlainen vai paremmalla tuulella? Jos on niin sillä saattaa olla stressaavaa töissä tai sit se on ylirasittunu. Mut kannattaa ehdottomasti käydä puhumassa jollekkin aikuiselle (vaikka opettajalle jos muullekkaan) tosta! Ei oo oikein että sun isä kohtelee sua tolleen. Mun vinkki on että aina kun huomaat että se on vähänkin raivoissaan tai raivostumassa, niin poistut tilanteesta ja pysyt itse rauhallisena.
Tsemppii sulle!

Vastaa aiheeseen: Iskäni raivostuttaa…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top