Siirry sisältöön

Iso osa joukkuekavereitani kiusaa jatkuvasti toista joukkuekaveriani

player

Haukkumista, virheiden osoittelua, maalittamista, välillä jopa ihan tuuppimista, tönimistä ja takaa-ajoakin… kerran joku jopa löi avokämmenellä polvitaipeeseen niin lujaa että tuli pitkäksi aikaa punainen jälki.

Haluaisin todella tehdä asialle jotain mutta en ole itsekään kovin läheinen kyseisen henkilön kanssa. Tänään kävi kolmesti mielessä mennä kysymään suoraan että onko kaikki ihan okei. Oon kuunnellu nyt jokusen kuukauden sivusta ja tulee sellasta settiä välillä että alkaa itseäkin jo ahdistaa vaikka eihän ne jutut edes muhun kohdistu. En vaan saa tilaisuutta koska ei tosiaan normaalisti kauheasti jutella ja kiusaajat on kaverin kimpussa koko ajan, kuulisivat vielä jos menisin väliin kyselemään jotain kuulumisia. Oon miettiny myös sitä vaihtoehtoa että menen suoraan valmentajalle sanomaan että oon vähän huolissani tän joukkueen pelaajien kesken tapahtuvista asioista, mutta kun meidän odotetaan selvittävän asiamme keskenämme. Ne ei tunnu edes välittävän, varmasti on nähneet miten nää muut kohtelee häntä eikä tee mitään. Enkä tiedä mitä se edes auttaisi. Mitä ne muka voisi tehdä?

Tosi avuton olo kun joka kerta tiedän että tää ei oo oikein ja pakko saada muutos tähän. Enkä joka kerta pysty itse menemään väliin ja puolustamaan, senkin olen tosin pari kertaa tehnyt. Silloinkin vain hetkeksi loppunut ja jatkunut taas viiden minuutin sisällä. Välillä myös tuntuu että tää kiusattu on ihan fine tän asian kanssa ja vitsailee mukana, mutta välillä menee jonkinlaiseen itsepuolustustilaan ja hokee koko ajan eihän tai sitten on vain ihan hiljaa.

Kiusaamista vastaan

Mun mielstä kannattaa eka keskustella ehkä sen kiusatun kanssa kahdestaan et mitämieltä se on tai sanoo valmentajalle et oot huolissasi et sitä kiusataan.

Katri,verkk@ri

Hei!
Kiitos viestistäsi ja kirjoittamasi aihe on todellakin tärkeä!

Aluksi voisit keskustella kiusatun kanssa, että tunteeko hän itsensä kiusatuksi. Sen jälkeen voisitte yhdessä mennä kertomaan valmentajalle. Jos kuitenkin kiusattu on eri mieltä asiasta voisit kertoa joko valmentajalle tai luotettavalle aikuiselle asiasta.

Muista, että kiusaamiseen ja häiritsevään käytökseen tulee aina puuttua.
Tärkeintä on, että tämä tilanne tulee aikuisten tietoisuuteen ja siihen puututaan.
Olen itsekin tällä hetkellä ryhmäliikunnan/harrastuksen parissa ja tiedän, että ryhmä/joukkuehenki on tärkeää jotta ilmapiiri säilyy hyvänä ja kaikkien on mukava harrastaa.

Asia ratkee varmasti parhainpäin ja ihanaa syksyn jatkoa sulle!
T. Katri,verkk@ri

Vastaa aiheeseen: Iso osa joukkuekavereitani kiusaa jatkuvasti toista joukkuekaveriani

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top