Siirry sisältöön
Itkupilli

Ärsyttää tosi paljon kun oon poika 14 v ja silti aina kun joku muu kuin äiti vähänkään korottaa mulle ääntään niin heti meinaa itku tulla. Enkä voi sille mitään et se tulee. Loppuuko se ajan myötä tai onko jotain keinoja et sais sen loppumaan? Kun tää taitaa oikeesti olla aika säälittävää kun 14 v poika ja helposti itkettää heti kun joku suuttuu. Ja oon muutenkin aika herkkä ja fyysisesti kehityksestä jälessä että näytän ihan joltain 11 vuotiaalta

Tyttönen

Siis ihan normaali et jotkut on herkempii no siis itekin itken jos äiti huutaa/korottaa ääntä koska 1 mulle tulee paha mieli 2 pelota koska en tykkää et kukaan huutaa…. ja näin eli ihan normaalia

Rohkaisevia terveisin: 13v tyttö :)

Itkijä

Kyllä mäkin oon jo 13 v ja silti meinaan monissa tilanteissa alkaa itkemään. Mutta ei siinä oo mitään pahaa, jotkut vaan reagoi asioihin eri tavalla. Kaikkien ei tarvi olla samanlaisia eikä kaikkien tarvi olla ”koviksia” jotka ei ikinä itke. Sitä paitsi jos tunteiden ei anna purkautua niin ne voi ilmetä myöhemmin esim. sairauksina. Eli ei itkemistä kannata ainakaan välttää.

16 typy

mäkin itken tosi herkästi..:) mut ei se enään muo oo haitannu silleen ku oon ymmärtäny et se on ihan okei? :3 mun kaveri, 17v poika, kohta 18v on kans ”itkupilli” vaikka näyttää ”kovikselta” ja tälleen ja mun mielestä se on vaan söpöä :3 eli ei hätää kellään:))

Nimetön

En tiedä loppuuko herkkyys ajan myötä, tai onko keinoja millä sen saisi loppumaan. Toisaalta en tiedä tarvitseeko sen loppua. Itse olen erityisherkkä ja koen tunteet erittäin voimakkaasti. Se tarkoittaa kohdallani, että itken helposti ja surullisena saatan olla aivan maassa. Toisaalta se tarkoittaa, että koen myös positiiviset tunteet suurina, eli pienetkin asiat saavat ilon pulppuamaan.
Mun mielestä on vaan hyvä että meitä on monenlaisia. Kaikissa asioissa on hyvät ja huonot puolet.
Itkemisestä vielä. Omalla kohdallani, kun mua alkaa itkettää, en vaan voi sille mitään, vaan ne kyynelet vain tulee. Vaikka yrittäisin pidätellä, ne puskee läpi. Jossain vaiheessa lopetin taistelun ja nykyään annan niiden vaan tulla. :)
Tässä yhteiskunnassa tosin miespuolisille ihmisille ei oikein oo sosiaalisesti hyväksyttävää olla herkkä, ja sitä usein pidetään huonona asiana. Mutta yhdessä me voidaan muuttaa se niin, että jokainen saa olla rauhassa oma itsensä. (Ja sukupuolinormit nyt on muutenkin ihan syvältä ja vanhentuneita, että on jo aikakin että niille tehdään jotain.)
Mä sanon, että ole vaan ihan rauhassa herkkä! Ja ole ylpeä siitä. Jotkut saattaa heittää paskaa niskaan mutta niistä ei tarvi välittää.
Pysy vahvana! :–)

Azzie

Tunteiden näyttäminen, oli kyseessä sitten mies tai nainen, ei ole mitään väärää tai pahaa. Iällä ei ole tämän asian kanssa myöskään mitään merkitystä. Sitä voi olla 5, 15, 25 tai 55, ja itkeä saa silti, jos siltä tuntuu. Ei se ole säälittävää, ei yhtään.

Tyttö 13v

Itse itken melkein säännöllisesti suunnilleen 5 päivää viikosta on sellasii et yht’äkkii vaan purskahdan itkuun välillä jopa koulussa koska mulla on nyt sanoisinko masennus vaihe mun elämässä ja mä vaan masennan ja itken kaiken aikaa ehkä 16 tuntii masentamatta vähääkään on mun ennätys

Vastaa aiheeseen: Itkeminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top