Siirry sisältöön
Epävarma

Moi! Oon 13 vuotias tyttö ja musta tuntuu et oon läski. [Osa tekstistä poistettu; Nuortennetin keskustelupalstalla ei julkaista pituuteen ja painoon liittyviä viestejä, joissa kerrotaan tarkat paino- ja pituusmitat.] Aina ku katon peiliin alan itkemää. [osa tekstistä poistettu] Mä en ihan oikeesti voi kattoo peiliin itkemättä. Yhessä vaiheessa tuntu niin pahalta et lopetin syömisen melkein kokonaan. Nyt tuntuu taas siltä et en haluu syödä. Huomasin tänään et mulle on tullu alamahaan kolme venytysarpee ja se sai mut itkemään todella paljon. Onko se normaalii että 13 vuotiaalla on niitä? Mä joka päivä käyn kävelyillä ja koulussa tulee liikuttuu myös aika paljon. Eniten mua itkettää mun maha. Se näyttää niin isolta. Mitä mä teen?

Inka Kiuru

Hei Epävarma!

Kurja kuulla, että et viihdy kehossasi ja että sen muuttuminen aiheuttaa sinulle pahaa mieltä. Nuoren keho muuttuu murrosiässä varsin nopeasti ja siinä muutoksessa voi olla hankalaa pysyä perässä. Etenkin tyttöjen kehoon tulee yleensä lisää rasvaa ja pehmeyttä, mikä on ihan tavallista ja myös terveellistä. Venytysarpia voi tulla kenelle vain, kun keho muuttuu nopeaan tahtiin.

Syömisen lopettaminen on huono ajatus, kun kasvava kroppa nimenomaan tarvitsee ravintoa voidakseen hyvin. Voisitko jutella pahasta olostasi ja ajatuksistasi jonkun turvallisen aikuisen, esimerkiksi vanhemman tai koulun terveydenhoitajan kanssa?

Jos lähipiirissäsi ei tunnu olevan ketään luotettavaa aikuista, voit soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen, missä saat keskustella mieltäsi askarruttavista asioista anonyymisti aikuisen päivystäjän kanssa. Puhelimeen vastataan suomeksi numerossa 116 111 ma – pe klo 14 – 20 ja la – su klo 17 – 20. Ruotsinkielinen puhelin on auki numerossa 0800 96 116 ma – ke klo 14 – 17 ja torstaisin klo 17 – 20.

Terv. Nuortennetin ylläpito

Vastaa aiheeseen: Itkettää oma keho

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top