Siirry sisältöön

Itse yritän olla paras versio itsestäni mutta muut isoja kusipäitä välillä.

NimimerkkiOriginaali

”varoitus” pitkä teksti ja itse ongelma alkaa vasta puolesta välistä, se että joku jaksaa lukea parantaa viikkoani :)

Hejsan, tai hei… en mä ruotsalainen ole vaan… niin.

Eli itellä on tosi huono olo nyt. En mä nyt tullut mistään isosta asiasta valittamaan, vaan ihan luulen että tuntuisi paremmalta jos pystyisin jotenkin tästä sanomaan. (kerran kokeillu sitä chattiä täällä mutta oli ongelmia sen kanssa :) )
¨
Eli jos ihan pikaisen tarinan kertoisin ennen itse ”ongelmaa”

Eli ylä-asteen alussa olin tämmönen äänekäs ärsyttävä itserakas naiivi narsistinen poika (aivan kuin iso osa muistakin oppilaista ympäri maailmaa :D) Liikuin yhdessä isossa porukassa ja aina oli jotain kinaa jonkun kanssa jne. Siirrytään kasiluokalle ja olen ärsyttävä mooonen ihmisen mielestä ja pikkuhiljaa rupeaa kaverit katoamaan. Rupean tappelemaan (ei mitään fyysistä) entisten kavereiden kanssa ja se porukka jossa pyörin ei selvästikkään halua minua mukaan.

Kahdeksannen luokan loppupuolella rupean pikkuhiljaa olemaan masentunut ja yksinäinen. Muut menevät rippileirille (suuri osa rahan takia :D) ja itse päätän mennä Prometheus leirille koska olin se poika joka huusi: ”Hyi uskonnot, ite oon ateisti”. Tosin ajattelu siitä että Prometheus leiri on ateisti leiri on aikalailla väärin, Prometheus leiri on uskonnollisesti ja poliittisesti vapaa leiri ja se miten erilaisia ihmisiä sinne menee tekee siitä mahtavan.

Prometheus leiri muutti mulla kaiken. Ennenkö menin leirille sanoin itselleni: ”Okei, rauhotu ja koita olla mukava että saisit kavereita sieltä”
Leiri oli ihana paikka. Iha mahtava. Leirillä oli 12 muuta nuorta yhdeksännelle luokalle tai lukioon pian menevää.
Protua kutsutaan ”aikuistumisleiriksi” jolla ehkä tarkoitetaan sitä että kun leiriltä lähtee niin… en sanoisi ymmärtää enemmän… … Kun leiriltä lähtee… Mitä Protulla itse koin vuotta jälkeenpäin oli miten paljon luottamusta sulle annetaan, mutta hyvää sellaista, autetaan kun tarvitaan apua.

Äh, Protulla keskustellaan paljon. Eri päivinä ovat eri aiheet kuten: Erilaisuus ja syrjintä, Päihteet ja riippuvuus, Ympäristö, Ihmissuhteet ja seksuaalisuus, Yhteiskunta ja vaikuttaminen, Tulevaisuus ja Maailmankuvat ja- katsomukset ovat yleisimpiä.

Leiri oli niin vapaa ympäristö. Vaikka prometheus kannustaa päihteetöntä elämää ei kukaan tuu sanomaan sulle mitään jos vedät kännit tai poltat tupakkaa. Kukaan ei valita jos oot tätä mieltä. Ketään ei haittaa. Mutta leiri oli erittäin vapauttava kun tavallaan sanottiin miten me olemme juuri sellaisessa iässä milloin nämä eri aiheet rupeavat vaikuttamaan enemmän, ja halutaan antaa sellainen ympäristö missä ei haitta vaikka on väärässä ja voit vapaasti keskustella hyvin erilaisten ihmisten kanssa. Turkistarhoja vastaan oleva keskustelee puolesta olevan ihmisen kanssa mielipiteistään asiasta… Eri puolueiden kannattajat keskustelee keskenään… Toiset puhuu siitä miten jotkut rakastavat mopoja ja toiset vihaavat :D. Ihmiset on tosi mukavia sielä sulle, niin säkin jaksat olla tosi mukava niille.

Sulla ei ole sielä mikään kiire lopettaa keskustelu ja olla oikeassa, koska sinulle annetaan kokonainen viikko muitten kanssa (justiinsa sopivan pituinen, tarkoitus mennä toiseen leiriin jossain kohtaa, tai vaikka apu-ohjaajaksi kouluttautua) Tuntuu että jos nykyään keskustelen jonkun kanssa niin toisella osapuolella on kauhea kiire olla oikeassa ja lopettaa keskustelu, ei mietitä toista osapuolta ja niin eteenpäin.
En mä nyt sano että aina se on näin ja että kaikki olisi kauheaa :) Mielestäni vain erittäin kiva ”väitellä” toisen kanssa rauhassa, saa erilaisia näkökulmia.

(Osa mihin mä yritin päästä selittämällä protua, ajattelin vaan että pakko se on protusta vähä kertoa)

Protussa tuli sitte semmonen mind blow kun pystyin niin moneen ihmiseen tutustua, viikon aikana opin tuntemaan (mielestäni) monta ihmistä paremmin viikossa mitä muita kavereitani monessa vuodessa.
Mind blow tuli siitä miten tajusin miten ihmisiä muutkin ihmiset ovat. Niilläkin on haluja, toiveita ja yhtä syvä elämä kuin sulla. Mä en ole tärkeä mutta ei sse tarkoita sitä etten voisi elää mahtavaa elämää. Kaikki ihmiset on hyvin erilaisia ja mahtavia. Mun ei tarvitse olla oikeassa tai olla muita parempi. Ja tää on varmaan se osa mitä ne meinaa ”aikuistumisleirillä”. Tunnen itseni ymmärtäväisemmäksi ja haluan olla parempi ihminen.

Dodiii, itse ”ongelmaan”, toivottavasti jaksat lukea vielä hiukan.

Noniin, Juuri alkoi Datanomiksi opiskelu uudessa kaupungissa, tarkoitus jatkaa opiskelua tämän jälkeen. Kotikaupungin lukioon en jäänyt filosofian opettajan innoituksen takia ja halusin tutustua uusiin ihmisiin (protusta jäi tämmönen positiivisuus ihmisistä… you know :3) ja en oikeen pitänyt muutamasta ihmisestä jotka jäivät lukioon.

Koulu alkaa ja joka aamu herään ja ajattelen: ”Noni, koita rauhottua, olla mukava ihminen ja paras versio itsestäsi, älä ole kusipää tai ärsyttävä ja koita tehdä jotain ihmisten kanssa”

Yritän sosiaalistua ihmisten kanssa ja rupean hengailemaan kolmen muun ihmisen kanssa, kutsutaan heitä Paavoksi, Anteroksi ja Teroksi.

Ensimmäisten viikkojen kuluessa tulee minulta muutama reaktio: ”Noh… toi ei ole mitä itse tekisin uuden ihmisen seurassa” Paavolla on esimerkiksi pitkiä yksittäisiä karvoja leuassa jota se minulle esittelee ja hieman ällöltä tuntuu.

Pian tulee tutummaksi nämä ihmiset:

Antero on erittäin anti-sosiaalinen eikä siinä mitään, mutta tulisit nyt edes joihinkin asioihin mukaan mihin sinut kutsutaan, ei party pelejen (Gang Beasts) muiden kanssa ole niin hirveää, yritän vaan saada meille jotain yhteistä tekemistä ja sellaisia… yhteisiä kokemuksia, ihan vaan pieniä asioita. Antero tykkää tulla kesken keskustelun väliin sanomaan vaikka ”Itse en tee asiaa mistä te puhutte”… Hyvä juttu Antero, annoit TAAS tuollaisen aika kusipää kommentin ilman että lisäsi keskusteluun mitään. Netissä liikkuu sellainen meemi ”I dont give a fuck” ja se on aika voimakas nyt, jos sinulla olisi ollut jonkinlainen kommentti asiasta, olisi tilanne 10 kertaa parempi. Ja kun vaikkapa tulee kuullutus koulussa, hän on heti samantien selittämässä sen minulle uudestaan: ”Kuulitko, meidän pitää käydä hakemassa tämä lappunen kansliasta” Voi Antero… luottaisitko minuun että kuulin tämän ilmoituksen, olin aivan vieressäsi kun se kuulutettiin.

Paavo on taas aika… Luulee itsestään aika paljon ja hänelle tuntuu olevan tärkeää olla oikeassa ja eikä oikein kuuntele jos joku toinen on eri mieltä. Tekee ison numeron miten vaikkapa NAINEN ampuu sinut vaikkapa GTA pelissä: ”Vau, toi NAINEN tappo sut, vähä sä oot huono”. Ei oikeen coolia tommonen tänäpäivänä (eikä kyl sillai ikinäänkää :3). Sit se ei suostu kuulemaan mitään negatiivista asioista mistä se tykkää, hänen lempileffansa on Expendables 3 ja kun sanoin että mielestäni kakkonen oli kolmosta parempi hän vaan pyörittää silmiään niinkuin olisin joku joka selvästikkään ei ymmärrä (sellainen kyllästynyt naama silmien pyöritys). Hänet on vaikea saada tekemään mitään mistä se ei ole kuullut ennen. ”Pelattaisko tätä peliä”… ”EI!”. Okei… ”Kattoisiks mun kanssa leffan Shaun of the Dead?” ”Mikä se on?” ”Brittikomedia zomb-” ”EI!”…. ”Kattoisiks sä mun kanssa jakson Rick and Mortyä” ”Mikä se on” ”Piirretty tost-” ”EI!”. Se selitti mulle miten kaikki piirretyt ovat lasten ohjelmia… ja täten roskaa ja huonoja. KAIKKI piirretyt sarjat ja elokuvat, South Park, kaikki Disney, Archer. Ja sit se selittää kaiken niin kuin se olis asiantuntija.

Se kolmas on ihan ok (ei kyl kovin täydellinenkään :3), mut on kovaa näiden kans kavereita.

Näiden kans on kans tosi vaikeeta tehdä mitään. Viikon alusta olin suunnitellu näiden kanssa et katottais yksi leffa, ja olin ostanu snäckit, leffan jne. Ja sitten kun saavun paikalle näiden kanssa niin oli porukat päättäny: ”Joo, ei meitä huvita kattoo leffaa”. Olin joka päivä kysynyt nopeasti ”että onko kellään mitään että ei voi kattoo leffaa, ennenkö käyn kaupas” Huoh…

Tänään ruokalassa oli sitten Antero ja Paavo puhueet jostain samalla kun itse selailin reddittiä. Oli nyt mennyt jo pari kuukautta ja rupesi pikkuhiljaa voimat pettämään näiden kanssa ollessa, oli Antero sitten sanonut että ”EI KAI!” johon itse sitten vastasin että: ”Aika ironista” ja olin taas hiljaa. (Koska Antero itse kokoajan selittää niitä ilmiselviä asioita eikä luota ETTÄ MÄ TIEDÄN ETTÄ LUKKO PITÄÄ AVATA ENNENKÖ OVEN AUKI SAA). Tämä oli siis ensinmäinen ehkä vähä kusipäinen liike minulta. EKA! Joka aamu heränny että ”rauhotu! Koita nyt vaan olla paras versio ittestäs!”
Hetken hiljaisuus koitti ja päätin sanoa ”luin tälläsen mielenkiintosen jutun Redditistä” johon Paavo vastasi ”Taas sitä mennään”…Tuijjotin heitä hetkenaikaa ja sitten nousin pöydästä ja lähdin.Nyt en jaksa enää. Snäppäsin

Päivittäin jaksan kuunnella miten hän selittää jotain asiaa mistä hän on kiinnostunut. Mutta kun itse haluan jotain selittää nyt tää on sitte ihan hirveetä. Hirveetä yrittää olla itse olla toiselle mukava miten kuukausi tolkulla on toinen jaksanut olla suuttumatta sinulle ja yrittänyt olla mahdollisen mukava.

Olen vahvaa sarkasmia toisia kohtaan välttänyt. Olen yrittänyt olla ärsyyntymättä toisen itsepäisyydestä.

Paavo se minua tässä eniten häiritsee.

Lähes JOKA PÄIVÄ tullut jotain typerää häneltä tullut sanottua tai tehtyä. Kauan miettinyt että pitäisi lisätä aina listaan kun hän tekee jotain erittäin typerää, loukkaavaa tai kusipäistä. Koska nyt hetken päästä en tule muistamaan minkä takia olen nyt kiukkuinen hänestä. ”En tykkää hänestä koska… ööh… öh´ööh. Itsepäiseksi muistan, mutta en muista minkä takia ajattelin hänestä niin”.

Mä pelkäsin etten saisi yhtään kavereita ja halusin olla paras versio ittestäni, mutta sitte tulee vastaan kusipäitä.

Kai mä yritän mahdollisimman nopiaa muita kavereita saada, toivottavasti ei leviä mitään ”Tää yks suuttu yhtäkkiä, vähä outo”.

Kiitos kun jaksoit lukea :)
Toivottavasti sinulla on hyvä loppu luku-kausi ja mukava joululoma :) Tai muuten vaan mukava loppuvuosi jos olet jo vaikkapa työssä käyvä tai välivuoden pitävä.

ps. käykää Prometheus Leiri rippi-leirin jälkeen, tai koska vaan! Ihan mahtava :)!

Nimetön

Ikävää, että sulla on tollanen ongelma :(
Hienoa, että yrität välttää ikävää käytöstä.
Mulla ei oo mitään suoraa ratkaisua, mutta mietin, tunnetko Sä ketään muuta, jonka kaveri voisit olla? On hyvä, että oot ollut kärsivällinen, mutta Paavon ja Anteron pitäis korjata asennettaan ja jos ne ei arvosta sua, vaikka sä oot yrittänyt puhua heille, niin sun ehkä kannattaisi hankkia uusia ystäviä?

Toivottavasti sun tilanne selviää ♡

Vastaa aiheeseen: Itse yritän olla paras versio itsestäni mutta muut isoja kusipäitä välillä.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top