Siirry sisältöön
Surullinen tyttö

Äiti raivoaa ja huutaa mulle koko ajan:(
Oon monta kertaa harkinnu itsemurhaa mutta oon ajatellu mun isää ja pikkusiskoa et niille tulis mua ikävä ni en oo pysyny tekee.
Mitä mä teen?:'(

MLL Ylläpito

Hei,

onpa inhottavaa, jos äitisi on koko ajan (sinulle?) vihainen. Onko tilannetta jatkunut jo pitkäänkin? Mietin, että onko äitisi elämässä tällä hetkellä jotain sellaista, joka saa hänen pinnansa tosi kireälle? Silti, tietenkään, huutaminen ja raivoaminen läheisille eivät ole oikein. Sinulla on oikeus turvalliseen kotiin, jossa et joudu koko ajan huudon ja raivoamisen kohteeksi tai sitä kuuntelemaan. Jo se, että mietit noin synkkiä, kertoo siitä, että olosi on huono ja mieli matalalla. Asiaan olisi siis saatava muutos ja/tai apua.

Itsemurha ei missään nimessä ole ratkaisu mihinkään ongelmatilanteeseen! Mitään niin lopullista ei kannata edes harkita, sillä se on vaihtoehdoista se kaikista lopullisin. Asioihin löytyy ratkaisu ja apua, kun pahasta olosta ja vaikeista asioista vain uskaltaa kertoa ja pyytää apua ihmisiltä, jotka haluavat ja voivat auttaa. Sinulla on koko tulevaisuutesi edessä eikä elämä ole vain tässä ja nyt. Asiat ja tilanteet muuttuvat, elämä virtaa koko ajan eteenpäin. Tämä hetki ei ole ikuisuus.

Uskoisitko, että jos puhuisit isällesi pahasta olostasi ja siitä, kuinka sinua painaa äidin huonotuulisuus oikeasti tosi paljon, niin isäsi voisi puhua äidillesi? Yksin sinun ei tarvitse asian kanssa jäädä! Voit myös puhua koulussa esimerkiksi kouluterveydenhoitajalle tai kuraattorille.

Muista, että voit aina soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen tai tulla chattiin juttelemaan.

Rohkeutta pahasta olosta kertomiseen!

Vastaa aiheeseen: Itsemurha

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top