Siirry sisältöön
Ujo tyttö

Minä olen menossa ysille ja minua on syrjitty seiskaluokalta lähtien. On minusta myös kehitelty juoruja, mutta ei enää sen jälkeen kun kerroin opelle. Luokkani on ehkä kouluni hankaleimpia opettaa, ja minua aina pelottaakin, jos nolaan itseni tunilla jotenkin ja he alkaisivat huudella kaikenlaista. Minusta on tullut sen takia hiljainen ja ujo ihminen. Hermostun myös helposti, minkä takia teen enemmän virheitä. Opettajat eivät voi parantaa ”luokkahenkeämme, koska se on jo liian myöhäistä. Ja minua myös hieman ärsyttää katsoa vierestä kun erästä luokkani tyttöä kiusataan huutelemalla ja juoruilemalla. Haluaisin puuttua, mutta en uskalla. Tunnen oloni hyvin heikoksi…

vahvanainen

Moi! Olen itekki ysillä. Ihan hirveetä kuulla,että oot joutunu kokee syrjintää jo seiskaluokalla ja että susta on puhuttu ilkeetä.
Ikävää,että luokkasi on hankalempi, ymmärrän todella hyvin ,että pelkäät nolaavasi itsesi tunnilla jotenkin ja susta alettas huutelee jaskaa.
Tosi on,että nyt on aika myöhäistä sitä luokkahenkee parantaa :(, mutta ajattele.. pian pääset sieltä pois ku vaihdat koulua lukioon tai amikseen tai mihkä sitten meetki.
Ymmärrän myös,että että sua ärsyttää/harmittaa ku teijä luokkalaista tyttöä kiusataan.. Onks teijä koulussa tukareita? niille sä voit mennä kertomaan asiasta tai sitten sä voit mennä puolustamaan sitä tyttöä. Vaikka ne tyypit sanoiski susta jotakin ilkeetä,ni ei kannata välittää.. Sä olet just hyvä tollaseena ja pystyt olemaan vahva, jos vaan haluat :).

Voin myöntää omasta kokemuksesta,että muakin on kiusattu. Ekaa kertaa 5v;nä eskarissa, kävin siis kaks vuotta eskaria.
Toine kerta oli 7lk.. se oli jotain sähläämistä , esim. mun kuvistöitä sabotoitii , mutta menin kertomaa luokanvalvojalle.
8lk ahdisteltii ,en kyllä menny.( ÄLÄ Tee samaa virhettä ,jos joku ahdistelee!) Se oli mun yks kaveri, jota en osannu hetkee kuvitella edes kaveriks. Mun piti mennä kertomaa,mutta meille tuli aiheesta riita parhaan kamun kanssa kesällä vähän enne ku koulut alko. Ja noh,nyt vartoon,että jos tulee tälläne ahdistelu syksyn mittaa uusiks käyntii,ni sitte menen.
Olen itsekkin ujo ja hiljainen , en mäkään uskaltais mennä oikeesti kertoo ahdistelusta luokanvalvojalle tai millekkää muullekkaa aikuselle, mutta itse en kestä sellasta enään ni siks menen.

Kannattaa antaa sen verran aikaa itsellensä,että pystyy kertomaan esim. sen tytön kiusaamisesta luokanvalvojalle tai tukarille. Ihan varmasti se loppuu, kannattaa myös yrittää puolustaa itseään ja sitä kaveria. Kyllä ihan varmasti säkin olet vahva ihminen, sussakin on varmasti jotain vahvuutta.
Mäkin annoin aikaa ittelleni niin paljon,että oon valmis kertomaan ahdistelu tapauksista.
Sä voit kertoo siittä kiusaamisesta jopa opolle tai kuraaattorille ..
Kyllä varmasti joku saa ne kiusaajat kuriin, aivan varmasti! :)

Hyvää koulunalkua sulle!

Vastaa aiheeseen: Itsetunto melkein romahtanut…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top