Siirry sisältöön
07

Moikka! Mua kiinnostas kuulla, että miten teidän kävi jatkohaussa?
Pääsittekö sinne minne halusittekin ja mitä fiiliksiä tulevaisuudesta? Entä tiiättekö, mitä haluutte olla isona?
Ite pääsin sotelle. Koulu ja ala on mieluisat, mutta jännittää silti kyllä ihan saakelisti.

gold rose

yhteishaussa…

Tuleva lukiolainen

Onneksi olkoon siitä, että pääsit haluamaasi paikkaan!

Mä pääsin siihen lukioon, mihin halusin ja myös muutama mun tuntema pääsi, mikä on musta kiva juttu, vaikka varmaan pitäisi myös yrittää tutustua uusiin ihmisiin. Mua jännittää vähän, koska lukio on [osa viestistä poistettu] ja ite asun toisella paikkakunnalla. Mä oon kuitenkin innoissani ja odotan lukio-opiskelua. Mä en kuitenkaan vielä ole ihan varma, että mitä kaikkia aineita mä haluan lukea ja kuinka paljon. Mä en myöskään yhtään tiedä, mitä haluaisin olla isona. Se on jotenkin vaikea ajatella, koska oon ihan hyvä kaikissa aineissa. Mä uskon kuitenkin, että lukion aikana tää asia selkiytyy ja saan tietää, mitkä asiat kiinnostaa mua kaikkein eniten.

Tsemppiä kaikille uuteen opiskelupaikkaan meneville! 😁

lukiolife

Moi!
Mäkin pääsin lukioon, jonne halusin tosi paljon ku siel on niin paljon valinnaisia mitkä mua kiinnostaa. Meen vuoden kaikkia mun ikäsiä myöhässä, joten mulla ei tule ainakaan mun vuodella ketää tuttuja, mut uskon et saan kavereita. Eikä haittaisi vaikken ekana vuonna saisi, koska mun paras kaveri on samassa lukiossa, ja menee ensi syksynä vaihtoon joten kun se tulee takaisin, me ollaan taas samalla vuodella kun se joutuu käymään tokan vuoden Suomessa uudestaan.
Mulla on aineista vähän ristiriitasia tunteita, kun haluun opiskella paljon kieliä ja ottaa teatteria, ja laitoinkin ne ainevalintakorttiin. Mutta tulevaisuudessa haluaisin eläinlääkikseen, ja sinne tarvii pitkää matikkaa, fysiikkaa, kemiaa ja bilsaa.
Tiiän ainakin etten luultavasti pitkää matikkaa ota, kun en oo osannut matikkaa nelosluokan jälkeen. Fyssasta en oikein tykkää, joten en varmaan sitäkään ota, mut onneksi se ei ole pakollinen eläinlääkikseen hakemisessa kuten matikka, kemia ja bilsa on.
Bilsa on luonnontieteellisistä mun paras aine, jonka takia mua kiinnostaa edes eläinlääkis. En oo mikään huippu siinä, mut mun numero vaihteli yläasteella 8 ja 9 välillä paljon vaikka jäi lopulta 8.
Tällä hetkellä olis suunnitelmissa, et kirjotan äikän, lyhyen matikan, enkun, bilsan, kemian ja psykan.

🐔🫵

Pääsin minne halusin ja suunnitelmissa on opiskella (meri)biologiksi/ympäristöasiantuntijaksi

Vastaa aiheeseen: Jatko -opinnot

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top