Siirry sisältöön
en tiiä

Oon jo jonkin aikaa miettinyt, mitäs tässä sitten lukion jälkeen tekisi. Semmonen unelma-opiskelupaikka (joka ei varmasti ikinä toteudu) olis lääketieteellinen tai eläinlääketieteellinen, mutta en oo yhtään hyvä luonnontieteellisissä (matikka 4, fysiikka 8, kemia 6, bilsa 8) ja oon kohta käynyt ekan lukiovuoden loppuun, enkä oo ottanu mitään luonnontieteellisten jatkokursseja.
Pitkää matikkaa kävin MAA02 kurssin verran ja pääsin siitä just ja just läpi. Kolmoskurssin aikana vaihdoin lyhyeen, koska putosin tosi pahasti kärryiltä.
Oon kyllä ajatellut, ettei nyt lukioaikana kannata stressata tätä asiaa, koska kuitenkin voisin sitten lukion jälkeen kirjoittaa esim. aikuislukiossa kaikki luonnontieteelliset.
Mulle on jatkuvasti sanottu, että pitäisi hakeutua sellaiselle alalle mikä kiinnostaa tai vastaa sun taitoja. Mulla parhaimmat aineet on aina ollu kielet, mutta en haluaisi niille liittyvälle alalle. Mua ei kiinnosta yhtään mikään kääntäjän tai tulkin työ, ja mitä oon netistä kattonut niin niissä ei palkka oo kovin kummonen. Mulle olis aika tärkeää, että palkka on tosi hyvä, koska mielummin teen työtä josta en nauti hyvällä palkalla, kuin työtä josta en nauti huonolla palkalla.
Sitten tavallaan viimeinen vaihtoehto mitä oon miettinyt, olisi joku näyttelemiseen ja ylipäänsä teatteriin liittyvä ala. En kylläkään haluaisi elokuva- tai tv-näyttelijäksi, vaan enemmänkin esim. HKT:hen. Oon myös miettinyt, että myös dramaturgin ura kiinnostaisi.
Näissä sitten ongelma on se, ettei paikkoja ole paljoa ja hakijoita TODELLA PALJON. En tiedä, olisko mulla mitään mahkuja päästä. Oon suorittanut lukiossa kaksi teatterikurssia, ja harrastanut teatteria koulun ulkopuolella syksystä asti.
Mun ”oljenkorsi” jolla uskon että saisin jonkinlaisia valmiuksia tollaselle alalle, olis se että pääsisin meidän koulun musikaaliin/näytelmään esiintymään. Siinäkin on se ongelma, että niihin on hakijoita aina tosi paljon joten kaikki ei pääse, ja ne vaan valitsee ne ”parhaimmat”. Haku olisi huhtikuussa, ja aion kyllä hakea, mutta pelottaa etten oo tarpeeksi hyvä. Jos en pääse siihen, menetän varmasti täysin mun mahdollisuudet minkäänlaiseen teatterialan tulevaisuuteen.

goldrose

suosittelen että tsemppaat jo nyt noita matemaattisia ja luonnontieteellisiä aineita, ei ne aikuislukiossakaan noin vaan mee pakko ne kurssit on sielläki käyvä ennenku voi tai kannattaa kirjottaa niitä

Vastaa aiheeseen: Jatko-opiskelu mietityttää

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top