Siirry sisältöön
Pelokas

Oon menossa yläasteelle ja eri luokalle kun mun bestis (mä meen ilmaisutaidon luokalle, se tavalliselle) Mua pelottaa et meidän kaveruus loppuu kerta ollaan menossa eri luokille… Eniten mua pelottaa se et mun bestis löytää uuden parhaan kaverin ja meidän kaveruus vaan sammuu hiljaa…Voisko jotkut yläastelaiset kertoo omia kokemuksianne ja miten vanhat kaverisuhteet säily teillä yläkoulussa.

:/

Itsellä kävi niin että hetken pidimme vielä yhtä,sitten erkaannuimme.
Loppuen lopuksi minulla oli kuitenkin iso kasa uusia ystäviä ja uusi bestis,hänestä en tiedä.
Vuoteen en ole pitänyt yhteyttä.

koulunvaihtanut

no mulla nii ite vaihoin koulua kokonaa uuteen, vanhat ala-asteen kaverit toiseen, mut hyvin täs ollaa nähty ja parhaita kavereita ollaan vieläki.

=)

Kaikkien kaverien osalta ei jatku, kun olin ala-asteella meitä oli 5 tytön ryhmä, mutta sitten heti kun tulin yläasteelle tajusin että kaks niistä ei enää halunnu olla missään tekemisissä meidän muiden 3 kanssa. Mutta se ei minua haitannut vaan me 3 olimme edelleen kavereita ja sain myös muutaman uudenkin kaverin sitten=)

RP

Kyllä, ystävyys jatkuu, jos se on aitoa.

J3H

Harva ystävyys kestää montaa vuotta, viimeistään silloin, kun lähdette kokonaan eri kouluihin opiskelemaan, viimeistään silloin teidän välit alkaa säröillä.

Minun ystävä, jonka kanssa olen ollut 2-vuotiaasta asti ystäviä, kävimme saman ala- ja yläasteen, mutta hän meni amikseen, minä lukioon, mutta silti olemme parhaita ystäviä. Toinen ystävä, jonka olen tuntenut yhtä kauan kuin tuon edellisenkin ystävän, hän tuli kanssani lukioon, emmekä enää ole ystäviä.

Elämä muuttaa jatkuvasti meitä jokaista, ja joskus se muuttaa niin paljon, ettemme kuulu enää samaan ystäväporukkaan, missä olimme ennen. Se saattaa kuulostaa pahalta, mutta ei se oikeasti ole. Suoraan sanoen aika vapauttavaa.

Sinä tulet tutustumaan uusiin ihmisiin, saat uusia ystäviä, juuri niin kuin sinun ystäväsi. Voi olla että teidän välit huononee, mutta teillä molemmilla tulee aina olemaan muistot teistä kahdesta.

Onnea sinulle jatkoon!

Kiva tyyppi

mua pelottaa että en oo enää jonkun meijän luokan kamu mitä teen????

J3H

No miten olis uusien ystävien etsiminen?

ysiluokkalainen

joo elikkäs oltiin parhaita kavereita ala-asteelta asti ollaan oltu samalla luokalla koko ylä-asteen ajan mutta silti meijän tiet vaan eros ku meistä tuli niin erilaisia. Mulla on vielä kavereita mut ei ns. bff.

kokemusta on

Ootko puhunu kaverillesi miltä susta tuntuu? Kannattaa ottaa asia puheeksi jos sua vaivaa se.
Sanoit että sua pelottaa sun bestiksen löytävän uuden kaverin. Säki varmasti löydät paljon uusia kavereita kun vaan muistat olla avoin kaikille tyypeille jotka tulee vastaan.
Voin omasta kokemuksesta sanoa että kaikki ystäväsuhteet ei kestä. Varsinkaan yläasteella, mutta ei se ole mahottomuuskaan.

Vastaa aiheeseen: Jatkuuko kaveruus yläasteella?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top