Siirry sisältöön
Suonjar

Tiedättehän, että jotkin ihmiset ajattelevat saamelaisia ja muita alkuperäiskansoja hyvinkin eksoottisina ilmestyksinä. No, jotkut taas ajattelevat, että alkuperäiskansat kuvittelevat itse olevansa jotenkin eksoottisia. Näin ei ainakaan suurin osa meistä ajattele. Jonkin aikaa sitten luokkatoverini vastasi sarkastisella äänensävyllä ”joo”, kun kysyin häneltä, oliko hän koskaan syönyt poron kokolihakeittoa. Kysyin häneltä äimistyneenä ”ai oikeesti?” johtuen äänensävystä ja siitä, että henkilö ei oikein ole sitä tyyppiä, joka suostuisi koskemaan kokolihakeittoon. Tyyppi alkoi heti valittaa kaiken maailman asioista kuten siitä, etten voi ajatella, että olisin ainoa, joka söi hänen mielestään ”eksoottisia ruokia”. Enhän minä tietenkään niin ajattele! (Olimme aiemmin keskutelussa puhuneet siis ruoasta, jos ihmettelette, miksi kysyin luokkatoveriltani tuota.) Ei ole hauskaa, kun ihmiset alkavat heti olettamaan asioita, kun sanoo jotain itsestään tai kansastaan. Pitää kokoajan pelätä, kohdistetaanko minuun rasismia tai stereotypioita, kun kerron juttuja. Jättäkää siis vähemmistöihin liitetyt stereotypiat pois! Ne ovat täysin turhia!

Suonjar

Moi!
Täällä aloittaja! Juu, haluisin viel tässä lisätä, että tuo sopisi myös sanottavaksi Sanomaprolle ja muille koulukirjojen kustantajille. Ei stereotypioita!

PuShEeN

Okei, on kyl aika harmi että te koette tollasta. Itte en oo koskaan nähny mut sulle varmaan tulee aika ärsyyntynyt ja paha mieli tosta eli tajuan sun motiivin.

Toivon sulle kaikkea hyvää ja tsemppiä rasismia ja stereotypiaa vastaan! ✨😘😄❤️❤️

moms spaghetti 🇺🇦

jep, stereotyypit vähemmälle!!!

tuleva muusikko

ymmärrän, että susta tuntuu pahalta kun jotkut ihmiset sanoo noin. ja harmi että edes on ihmisiä jotka tekee tuollaisia asioita. mutta älä kuuntele heitä, ja on ihme että ihmiset puhuvat edes tuommoisia vaikkakin heille sanoisi samalla mitalla, oisi heilläkin varmaan paha olo siitä mitä heille on sanottu. ja ihan mielenkiinnosta, jos näet tai joku muu näkee joka tietää niin minkälaista on poron kokoliha keitto ja minkälaisia ruokia te syötte? oon jo pitkään halunnut tietää ja ehkä joskus, en tiedä jos mahdollista niin päästä maistamaan.
lopetetaan tuomitseminen siitä mitä toiset syö:)

Suonjar

No siis. Poronkokolihakeitto on tavallista keittoa, johon on käytetty porosta kaikki mahdollinen. Tietenkin voi oman maun mukaan jättää jotain pois, mutta kuitenki siinä on se perusidea.

Mä ainakin syön ihan samaa, mitä muutki (ainaki tietääkseni). Tietenki on joitain vähä erilaisii ruokii, mutta sitä samaa safkaa se on ku kaikkialla muuallaki.

Vastaa aiheeseen: Jättäkää stereotypiat vähemmälle, kiitos!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top