Siirry sisältöön
Herrahuu

Hei, olen 14-vuotias poika, äitini miesystävä kovasti riitelee minun kanssa jokaikinen loma tai sairausloma, olen yrittänyt tehdä kaiken oikein aina kun hän on tullut huoneeseeni sanomaan että ”susta ei ikinä tule mitään” tai ”sulla ei ole kavereita” ”olet elävä ihmispaska” etc. Vieläkin hän tekee kaiken samalla tavalla vaikka mitä tekisin, olen alkanut urheilemaan enemmän, kavereita minulla on ja mitään ei tapahdu meidän välillä koska hänen mielessään en tee ikinä mitään ja makaan vaan huoneessani, tämä on jatkunut nyt viimeisen vuoden ajan ja en tiedä mitä mun pitäis sitten tässä tapauksessa tehdä. Äitini ei vielä ole päättänyt erota hänestä, vaikka joka kuukausi he riitelevät siitä miten minut pitää kasvattaa. Tänään sain videolle heidän koko riitansa minun kasvatuksesta sun muusta ja en tiedä mitä sillä teen, julkaisenko sen kaikkien nähtäväksi vai lähetänkö sen sähköpostilla jonnekkin josta saisin apua?

[osa tekstistä poistettu]

MLL Ylläpito

Hei,

Hyvä, että otit yhteyttä meihin, olit tosi rohkea. Kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Tietääkö äitisi tapahtumista ja ajatuksistasi? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on myös esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? -osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on nyt kesäaikaan auki arkisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ti klo 17-20.

Vaikka tuntuu, että elämässä ei juuri nyt valoa meinaa näkyä, niin uskon, että toivoa on. Ethän jää ajatustesi ja huoliesi kanssa yksin, olemme mielellämme tukenasi!

Vastaa aiheeseen: Jos kiinnostaa niin lue.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top