Siirry sisältöön
siivekästä

Moipp
Voisko joku kertoa vinkkejä juoksemiseen??
Minkälaisen alkulämpän teet?
Kuinka nopeasti kehityt?
Miten kehittyä nopeasti?
Miten jaksaa juosta tasaisesti ja pitkään?

Oon nyt hölkännyt muutaman kerran juoksumatolla ja oo suht huonossa kunnossa vielä. Juoksen nyt n. 6km/h ja juoksen noin 2km mut haluisin osata juosta paremmin mut en oikein osaa mut varmaan pitäis vaan yrittää ja yrittää en tiiä

Kiitti jos osaat vastata jotainn:)

Nimimerkki (pakollinen)

Harrastan yhtä toista lajia jossa sivussa tulee juokseminen. En oikein osaa arvioida, miten olen kehittynyt juuri juoksemisessa, mutta osaan ehkä antaa vinkkejä omasta treenaamisesta muuten.

Minkälaisen alkulämpän teet?
Yleensä kävelyä 2-5 min jonka jälkeen kevyttä hölkkää 2-5 min (nää yhteensä 5-10min) plus lyhyitä dynaamisia avaavia venytyksiä etenkin jaloille ja keskikropalle n. 5min. Juoksussa vatsalihakset on yllättävän tärkeessä osassa, moni unohtaa sen. Jos on tarkoitus vetää intervalleja tai muuten epätasaista tai poikkeuksellisen kovaa vauhtia otan kans pari kiihtyvää spurttia lämpän loppuun että saan terävyyttä ja sykkeet ylös.

Miten kehittyä nopeasti?
Tähän sanoisin että hiljaa hyvä tulee ja jokainen kehittyy omassa tahdissaan, vertaa omia tuloksia vain ja ainoastaan omiin tuloksiisi.

Miten jaksaa juosta tasaisesti ja pitkään?
Sykemittari on aika kova sana. Sykearvoja kannattaa hyödyntää juoksussa. Optimaalisin sykealue sellaisella pitemmällä tasavauhtisella lenkillä on ihmisestä riippuen jotakin 120-150-välillä. Tämä voi tarkoittaa, että juokset esimerkiksi ylämäkeen hieman hitaammin kuin tasaisella. Jos sykkeesi eivät heittele voimakkaasti, jaksat ylläpitää tahtiasi, myös kovempaa tahtia. Tästä syystä intervallit ovat niin raskaita, syke heittelee niissä voimakkaasti ja käy ylärajoilla useaan kertaan jäämättä sinne kuitenkaan kovin pitkäksi aikaa.
Mikäli sykemittaria ei ole käytössä, kannattaa ylipäätään yrittää ylläpitää tasaisen rauhallinen tahti. Mikäli tavoitteenasi on juosta mahdollisimman pitkää matkaa, ei kiire ole mihinkään. Jos taas pyrit juoksemaan saman matkan nopeammin, suosittelen kiihtyviä ja jopa intervalliharjoituksia sekä tietyn matkan juoksemista ja tahdin mittaamista niin, että pyrit joka kerta nopeuttasi tarkkailen hieman kiristämään tahtiasi.

Muista nauttia, prosessi on tärkein, päämäärä sivuseikka!

Joo, itteeki kiinnostas.

Mä vaan

Aloita juokseminen niin että teet lenkkejä joissa juokset 5min. ja kävelet 5min. Pikkuhiljaa pidennät juoksuajan osuutta ja harvennat kävelyjä. Aloita kokonaismäärältään ensin esim. 20minuutista ja sitten 30min. jne., lisäät 10min. kokonaisaikaa aina 1-2 viikon jälkeen.

Vastaa aiheeseen: Juokseminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top