Siirry sisältöön
Käärijä fani😄✌🟢

Moi mä oon 15v tyttö, joka ei enää käytä tätä palstaa kovinkaan paljo mut mul ois nyt yks kysymys. Mä tein joku aika sitten keskustelun siitä, kuinka en tiiä mun uskontoo.
Mut nyt mä oon huomannu, et juutalaisuus vastaa mun uskomuksia eniten. Oikeastaan se vastaa niitä täydellisesti. Mut sit taas juutalaisuuden säännöt ja ohjeet eivät sovi mulle yhtään. Siinä esim rajoitetaan naisia ja tyttöjä todella paljon, ja sit mä tykkään ravuista, mut niitten syönti on kielletty juutalaisuudessa. Ja sekin ahistaa, ku Suomes lähes kaikki on kristittyjä tai ateisteja, nii kohtaanko mä paljo syrjintää.
Mut muuten se juutalaisuus ois mulle täydellinen uskonto.

Nii nyt mä kysyn teidän mielipiteitä tästä, ja ois kiva jos antaisitte ohjeitakin mulle.

Käärijä fani😄✌🟢

Vastatkaa

Spageli

Itse miettisin asiaa vielä hetken aikaa, mutta jos asia tuntuu oikealta, niin sitten vaihdat uskonnon juutalaiseksi ja näin :)
(anteeksi jos selitin asian oudosti)

Pusheli Pasheli🏳️‍🌈

Siis onhan nää perinteiset kristinuskon säännötkin aika ankarat mut ei monet niitä kuitenkaan noudata. Sä voit ihan hyvin olla juutalainen vaikka et haluais noudattaa joka ikistä (vanhanaikasta) sääntöä. Miettisin kuitenkin asiaa vielä vähän ja sillee ettei tuu mitään hätiköityjä päätöksiä.

Uskovainen nuori

Moi!

Ensinnäkin: se kirkkokunta, mihin kuulut, ei määritä, mihin uskot. Eli voisit ikäänkuin olla juutalainen ja elää sen elämäntavan mukaan kuulumatta siihen seurakuntaan. Juutalaisuuteen liittyminen vaatii tietääkseni muutakin kuin ilmoituksen. Eli jos haluat virallisesti tulla juutalaiseksi, niin kannattaa ottaa yhteyttä lähimpään juutalaiseen seurakuntaan (Suomessa niitä on kaksi: yksi Turussa ja yksi Helsingissä). Virallinen liittyminen vaatii keskusteluja rabin kanssa ja uskonnon oppiin tutustumista.

Mutta jos et halua – ainakaan juuri nyt – liittyä juutalaiseksi, kannattaa silti tutustua juutalaisuuden oppiin enemmän eri lähteistä, kuten Tanakista ja netistä. Ja voi olla, että voit myös ottaa juutalaisiin seurakuntiin yhteyttä, vaikka et juuri nyt olisikaan liittymässä :)

Kannattaa miettiä siis asioita tarkoin! Usko on elämänmittainen matka, onnea sinulle siihen <3

Vastaa aiheeseen: Juutalaisuus?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top