Siirry sisältöön
Mietityttää…

Moi! Oon 10v Bi-tyttö.
Miten tulla kaapista? Haluaisin tulla kaapista ulos ainakin kavereilleni ja vanhemmilleni. Pelkään kuitenkin etteivät kaverini ymmärrä asiaa tai vetävät välit poikki, ja vanhempani eivät välttämättä ota asiaa kovin hyvin vastaan.
Tiedän ettei kaapista tarvitse tulla ulos varsinkaan ennen kuin seurustelee, mutta haluaisin kuitenkin tehdä niin.

15 vuotis tyttö

Tosi hienoo, että oot jo löytänyt ittees kuvaavan identiteetin ja valmis jakaan sen muillekin. Niin ei tietenkään tartte olla ja useimmat sun ikäset ei todennäkösesti oo alkanut vielä ees aatteleen näitä asioita.

Kaapista tuleminen voi johtaa monenlaisiin juttuihin ja toisten reaktioita on vaikee ennakoida. Voit ensin ottaa puheeks pride-kuukauden tai vaikka julkkiksen joka on suhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa ja kattoo miten toinen suhtautuu siihen.

Vanhemmille kertoessa on mahdollista, että asiaa ei oteta todesta, koska oot tosi nuori. Sitä saatetaan sanoa vaiheeksi tai jotain vastaavaa, mutta siitä ei kannata lannistua! On totta, että identiteetti mahdollisesti muuttuu kun oot vanhempi, mutta ei välttämättä. Eikä sillä oo muutenkaan väliä, vaan väliä on sillä, mitä tunnet just nyt.

Koeta selittää sun kavereille eri vähemmistöistä ennen kun tuut ite kaapista. Jos ne puhuu ilkeesti niin on hyvä miettiä, että onko sittenkään vielä sopiva aika tulla kaapista. Jos tuut kaapista, voit kysyä, onko sun kavereilla jotain kysymyksiä ja sit voit vastailla niihin parhaasi mukaan. Muista ettet oo tietopankki, joten sulla ei tartte olla vastausta kaikkeen.

Oot oikeesti viä tosi nuori eikä sun tartte tietää tälläsiä asioita. Ymmärrän et haluut kertoo läheisille ihmisille, koska tää on sulle tosi tärkee asia ja osa sua. Mä uskon suhun! Tsemppiä!

Sanna Jokinen

Hei,
aiheesi on tärkeä ja monia nuoria askarruttava. On hienoa, että olet päättänyt kertoa seksuaalisesta suuntautumisesta myös lähipiirillesi. En kuitenkaan voi kertoa yhtä oikeaa tapaa ”tulla ulos kaapista”, sillä vain sinä tunnet vanhempasi ja ystäväsi. Monien nuorten kanssa on tullut ilmi, että suuntautumisen kertominen ohimennen muun keskustelun yhteydessä. Esimerkiksi seuraavanlaisen lauseenrakenteen kautta: ”Minnakin pitää tästä juustosta. Se onkin aika kiva tyttö. Tykkään siitä paljon”.Asian kertomisen loppuunsaattaminen rullakin melkolailla itsestään.
Tsemppiä ja hyvää kesää!

Toivoo,
Sanna Jokinen, nuorten seksuaalineuvoja, Väestöliitto

11v JB superfani

Moi aloittaja. Sun kannattaa vain sanoa aivan suoraan sekä vanhemmillesi että ystävillesi, että olet Bii-seksuaali. Kyllä vanhempasi sen saavat tietää tavalla tai toisella ja on parempi kertoa itse kuin vanhempien kysymysten alla. Toki ei vielä tarvitse kertoa ellet ole valmis. Heti kun olet valmis kertomaan, odota sopivaa hetkeä. Kerro sitten vanhemmillesi vaikka se tuntuisi jännittävältä/pelottavalta.

Myös ystäviesi kanssa kannattaa toimia samalla tavalla. Jos ystäväsi laittavat välit poikki, he joko eivät ole kunnon ystäviä tai he tarvitsevat aikaa sulatella asiaa. Mutta kuitenkin. Sano rohkeasti, silloin kuin on mielestäsi sopiva hetki. Ei ole mitään pahaa ihastu sekä tyttöihin että poikiin.

T: 11v poika

Vastaa aiheeseen: Kaapista ulostulo

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top