Siirry sisältöön
Väsynyt kaikkeen

Moi. Eli oon kadottanu koulumotivaation kokonaan, en jaksa enää keskuttyä koulussa. Heti kun opettaja vaihtui 4 luokalla, motivaatio laski nollaan. En pidä kyseisestä opettajasta lainkaa, mutta onneksi hän jää eläkkeelle sen jälkeen kun mejän luokka menee 7 luokalla. Eli n.puolen vuoden päästä.
Vinkkejä? Kiitos jo etukäteen!

Jag har alltid Velat

Siis motivaatio katosi opettajan myötä? Johtuuko se siitä, että opettaja vaatii liikaa, ei osaa opettaa tms. ? Motivaation kehittämiseen ei ole yksoikoista kaikille aina toimivaa keinoa, mutta mulla on pari idistä. (Olen itse lukion 1. ja ehkä vähän hikke…)

Eli itellä auttaa hyvin se kun on selkeä tavoite. Se voi olla mitä vaan, esim. haluaisin päästä lääkikseen, haluaisin päästä kauppakorkeeseen, haluaisin päästä sähköalalle jne. Sen ei oo pakko olla edes hirveen kauas tulevaisuuteen, vaikka esim. joulutokariin kohotan matikan numeroo, luen kunnolla seuraaviin kokeisiin/sanareihin tai ihan vaan tällä viikolla teen kaikki läksyt heti kunnolla pois. Yleensä motivaation puutos iskee just kun aattelee että MIKSI ***** pitää tehä jotain tämmöstä. Sit kun on sille syy, se että pääsee tavoitteeseen, niin sitten siihen on helpompi asennoitua. Ja/tai jos se on se opettaja, joka tässä mättää niin kannattaa puhua joko sille suoraan, toiselle kivemmalle opettajalle, opolle tai ihan vanhemmalle.

Kuitenkin jos tää opettaja muutenkin kohta ”poistuu kuvioista” niin kehotan keksimään jonkun pienen, saavutettavissa olevan tavoitteen tai jos sulla on joku ammatti mielessä mikä vaatii opiskelua, niin ajattele että pääset sinne. Älä ota turhan suurta tavoitetta kuitenkaan tai masennu lopullisesti jos et siihen päässytkään. Muuta sitä tai yritä uudestaan.

Itse haaveilin jo pitemmän aikaa että haen lentäjäksi armeijaan kun intti parin vuoden päästä koittaa, mutta nyttemmin mulle on selvinny että mä tuskin pääsen edes testeihin. Ensi mua harmitti, mutta sitten mä muutin tavotetta niin, että pyrin pääsemään laskuvarjojääkäreihin/lentotekniselle. Okei, ne vaatii enemmän fyysistä treeniä kuin opiskelua, mutta ajatus on sama.

Lisäksi se, että on ”muuta elämää” kuin opiskelu auttaa. Itellä varsinki 9. luokan loppu oli aika rankkaa, kun mulla ei sillon ollut sen kummemmin harrastuksia enkä juuri tehnyt mitään mikä ois vienyt ajatukset pois opiskelusta. Se voi olla urheilua, kirjan lukemista, musiikkia, mitä vain mikä tekee sinut onnelliseksi ja ajatukset pois opiskelusta. Lisäksi se että saa kunnon yö-unet auttaa kummasti.

Tässä oli aika paljon juttua, mutta toivottavasti tästä oli apua. Kysy ihmeessä jos jäi vielä joku vaivaan tai nää ei syystä tai toisesta ottaneet toimiakseen.

Tyttö 17 wee

Hei.
Se on kyllä kurjaa jos koulu ei innosta mutta neuvoisin muuttamaan ajattelutapaa. Ajattele että et ole siellä koulussa sen opettajan takia vaan oppimassa. Kaikista ei voi tykätä eikä kaikki opettajat yläasteelle siirtyessäkään varmasti tule olemaan mieluisia, mutta sellaiset asiat täytyy unohtaa. On ihan sama, kuka opettaja siellä luokan edessä seisoo. Kunhan saat koulusta kaikki opit irti. Yritä olla ajattelematta sitä opettajaa ja keskity sen sijaan opittaviin asioihin.
Toivottavasti oli apua. Tsemppiä koulunpenkille!

Vastaa aiheeseen: Kadottanut koulumotivaation

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top