Siirry sisältöön
murtunut

Eräs tyttö meidän luokalla on kiusannut mua kauan. Kiusaamista on ollut vain pätkissä ja joskus se tyttö voi olla ihan ok. Tämä koulukiusaaminen loppui kuraattorin puhutteluun mutta voimistunut SoMessa. On huoriteltu, vaikka olen neitsyt! Tehty kuvistani pilakuvia ja laitettu ne ig:seen kuvateksissä: ”älkää seuratko tätä rumaa ja kauheeta tyyppii”. Jopa paras kaverini hylkäsi minut kuuden vuoden ystävyyden jälkeen. Tuntuu kuin kukaan ei enää välittäisi. Usein istun ruokalassa yksin. Luokkalaisillamme on kaikilla omat porukat, enkä minä kuulu yhteenkään niistä. [osa tekstistä poistettu] mulla on nytki masennus. Olen vuotta nuorempi luokkalaisiani, koska pääsin eskariin jo 5 vuotiaana. Olen yhtä pitkä kun muut, ja keskiarvoni on luokan paras. Mistä tämä johtuu? Kateutta tämä ei ole sen voin todistaa!

MLL Ylläpito

Hei,

pahoittelut, että viestisi julkaisu on kestänyt niin kauan. Hienoa, kun jaksoit kirjoittaa tänne ja toivottavasti palaat vielä ja näet viestin.

Kertomasi kuulostaa huolestuttavalta ja todella julmalta kohtelulta. Et missään nimessä ansaitse kokea kiusaamista koulussa, SoMessa tai yhtään missään. Sinussa ei ole mitään vikaa, vaan vika on kiusaajissa. Syytä kiusaamiseen ei löydy sinusta, vaan kiusaajista.

Nettikiusaaminen on aivan yhtä vakavaa, kuin kasvotusten kiusaaminen. Siihen tulee puuttua aikuisen taholta. Onko sinun mahdollista raportoida Instagramissa ylläpidolle noista pilakuvista? Entä voisitko näyttää ilkeät kommentit ja pilakuvat äidillesi tai jollekin muulle lähiaikuiselle? Nyt harmillisesti koulun aikuiset eivät ole tavoitettavissa, mutta kannustan sinua syksyllä hakeutumaan uudestaan kuraattorin juttusille. Olit todella rohkea, kun juttelit aiemminkin kuraattorille!

Ei ole ihme, että sinulla on paha olla tuollaisen piinaamisen jälkeen. Itsesi satuttaminen ei kuitenkaan ole oikea eikä hyvä keino purkaa pahaa oloa, koska siitä tulee loppujen lopuksi vain entistä huonompi olo ja jäljet kaduttavat myöhemmin. Sinä olet niin arvokas, ettei kukaan saisi satuttaa sinua – et sinä itsekään! Olisiko sinulla uskallusta kertoa aikuiselle myös siitä, miten olet purkanut pahaa oloasi ja miten kurja fiilis sinulla on? Joskus on vaikea löytää sanoja ja uskallusta puhua vaikeista asioista ja silloin voikin olla helpompi kirjoittaa niistä vaikka kirje/viesti jollekin aikuiselle. Voit myös käyttää apunasi Nuortennetin Huoli puheeksi -lomaketta: http://www.mll.fi/huolipuheeksi .

Tsemppiä sinulle ja olisi kiva kuulla, mitä sinulle kuuluu!

Haleja Ylläpidolta!

HotChocolate

Heippa!

Anteeksi oikeasti todella paljon että olet joutunut kokemaan tuollaista! Tiedän miltä kiusaaminen ja yksin oleminen tahtomattaan tuntuu eikä sun todellakaan ole pakko kestää sitä!

Johtui kiusaaminen kateudesta tai ei, se on väärin. Sosiaalisessa mediassa on todella helppo kiusata ja sanoa vahvojakin ilmaisuja kun toista ei näe, kuule tai aina edes tunnista.
Se onkin yksi somen huonoista puolista, kiusaaminen helpottuu ja muuttuu aina vain rankemmaksi.
Uskon ja tiedän että kuitenkin ihan varmasti välittää sunkin asioistasi monet ihmiset!
Vaikka MLLn ylläpito pelkästään, he päivystää täällä ja on täällä myös sua varten, susta välitetään vaikkei he edes tunne sua ja mäkin välitän, haluan auttaa koska tiedän miltä se tuntuu.
Tietääkö vaikka sun äitisi, isäsi tai joku muu luotettava aikuinen asiasta?
Jos suinkin pystyt, olisi hyvä kertoa asiasta sillä yleensä aikuiset yrittää auttaa, varsinkin jos on empatiakykyä tai kokemusta samanlaisista asioista.
On tosi hienoa että koulussa kiusaaminen loppui mutta se ei saisi jatkua somessakaan.
Aikuiset voisivat auttaa ja puolustaa sua tässä ja uskon että saisit paljon kaivattua tukeakin jos kertoisit, jos et puhuen niin vaikka kirjoittaen sillä viestistäsi sain sellaisen kuvan että osaat kirjoittaa lyhyesti paljon asiaa, uskon että jo pelkästään näyttämällä tämän viestisi asia menisi perille? :)

Tiesitkös muuten, että kiusaaminen on monesti rikos? Tietojen vääristely, toisena henkilönä esiintyminen ja perättömät syytökset ovat rikos ja sä voisit ilmoittaa siitä jopa nettipoliisille jos siltä tuntuu. Jos joku kiusaa sua vielä netissä, voit vastata että tämä on rikos ja mulla on oikeus ilmoittaa siitä nettipoliisille.

Olen ennenkaikkea tosi surullinen puolestasi koska vaikutat fiksulta ja kivalta ihmiseltä, älä anna toisten ajattelemattomuuden saada itseäsi tuntemaan huonommaksi sillä sitä et ole!
Välillä varsinkin tytöt osaa olla tosi julmia sanoin ja teoin mutta se on sun että kiusaajan etu jos siihen puututaan!

Jos tuntuu että haluat puhua jollekin luotettavalle aikuiselle vielä niin laita viestiä tänne MLLn sivuille aina silloin kun tuntuu, kokemuksesta tiedän että rohkaisua saa jo täältäkin :)
Myös omalle perheelle tai tutuille kannattaa harkita puhumista kuin myös terkkarille tms.
Älä siis jää ongelman kanssa yksin! On enemmän kuin ymmärrettävää että sulla on paha olla ja toivon sulle kaikkea hyvää että asiat järjestyisivät! Älä luovuta, hanki vaikka harrastus, unelmoi ja koita puhua jollekin. Jos kiusaaminen jatkuu niin voisit harkita tosiaan sitä poliisille ilmoittamista, ota screen shot (eli kuva kännykän/tabletin/koneen näytöstä) loukkaavista kommenteista ja kuvista ja näytä ne sitten todisteena aluksi vaikka vanhemmille jos he eivät muuten usko. Jos joku sivusto on täynnä kiusaamista niin voit toki estää ne joita et halua sivuillesi, tai kokonaan poistaa tilisi. Ei ole mitään noloa siinä jos ei vaan halua ruoskia itseään netissä, siellä ei ole pakko olla.

Jos olet yksin esim. ruokalassa, voisitko mennä samaan pöytään vaikka jonkun toisen yksinäisen kanssa? Aina kavereiden ei ole pakko olla samalta luokalta ja jos tuntuu että olo nykyisessä luokassa on mahdotonta, myös luokan vaihto on mahdollista.
Kesällä harrastuksia ja leirejä on paljon, mäkin olen ollut pitkään yksinäinen mutta rohkaistuin aloittamaan vanhan harrastuksen uudelleen ja yllätyin, kuinka ihanaa on olla sellaisten ihmisten kanssa joiden kanssa on monia samoja puheenaiheita ja mielenkiinnonkohteita :)
Jos oot kiinnostunut siis jostain lajista tai muusta, kannattaa kattoa löytyiskö oma harrastus jostain :)

Paljon siunausta ja toivoa elämääsi! Asiat järjestyy ihan varmasti! :)

Vastaa aiheeseen: kaiken uhri!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top