Siirry sisältöön
elämäsolmussa

Hei, noin vuosi sitten aloin tarkkailemaan painoani ja rupesin laihduttamaan erilaisten dieettien avulla. Se tuntui silloin hyvältä ja paino lähti putoamaan nopeastikin. Tällä hetkellä painoindeksi näyttää vajaa 18,00 ja sen tienoilla. Kaverit ovat olleet
pidemmän aikaa hieman huolissaan ja vasta nyt heräsin tilanteeseen itsekkin. Syöminen on joka päiväinen ongelma. Kuukautisia ei ole ollut säännöllisesti pitkään aikaan (en tiedä johtuuko painon putoamisesta). Tuntuu, että tarvitsen apua, mutta pelottaa hakea sitä esim.terveydenhoitajan kautta. Avun hakeminen johtaisi siihen, että vanhemmat saisi tietää joka ikisestä henkilökohtaisesta asiasta ja en ole siihen valmis. Voisi vain pahentaa asioita. Ikää kuitenkin jo kohta 17-vuotta. Olisiko mitään mahdollisuutta saada jostain apua niin, että voisin keskustella ensin kahdestaan jonkun kanssa?

Nuortennetin yllapito

Hei ”elämäsolmussa”,

Voit ottaa yhteyttä esimerkiksi MLL:n Lasten ja nuorten puhelimeen (puhelimella, kirjeitse tai chatin välityksellä) ja keskustella siellä ensin kahden kesken luotettavan aikuisen kanssa. Keskustelu tapahtuu anonyyminä, eli tiedot eivät mene esimerkiksi vanhempiesi tietoon. Jos sen jälkeen olisi helpompi ottaa asia puheeksi esimerkiksi terveydenhoitajan kanssa, uskon että se tilanteessasi olisi kuitenkin tarpeen.

Yhteystiedot ja aukioloajat löydät osoitteesta https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Tsemppiä ja tosi hieno juttu, että laitoit meille viestiä <3

Vastaa aiheeseen: kaikki ei ehkä ole hyvin

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top