Siirry sisältöön
Masentaa

Moi. Mä en oikeen tienny minne muuallekkaan tän laittaisin, niin laitan tänne: (Tw: sh/ed)
Mulla on ollu viime aikoina tosi paha olla. Eilen olin jotenki niin pois tolaltani että tuntu ku en ns ois täällä. Musta tuntu etten enää ois eläny. En osaa selittää paremmin. Mun viimeset 1,5 vuotta on ollu surkeeta, on toki ollu joitain päiviä/viikkoja ku on ollu kivaa, mutta sitte mun mieliala on lähteny taas alaspäin. Viime kesänä v1iltelin tosi paljon, mutta nyt oon ollu 8kk clean. Mun itsetuhoset ajatukset on tullu kuitenki takas. Mulla on ollu jo kauan olo etten halua elää, mutta haluaisin olla silti ilonen ja joo. Musta vaan tuntuu että joka kerta ku yritän ns parantua niin joku muu tulee ja pysäyttää mut. Mulla on ollu syömishäiriöisiä ajatuksia jo tosi kauan. Viime kesänä oli pahinta. Nyt neki ajatukset on tulossa takas. Mulla on kans perhehuolia. Mun vanhemmat riitelee koko ajan. En jaksais. Se tapahtuu joka päivä monta kertaa. Oon vaan miettiny niin paljon v1iltelyn alottamista uudelleen, mutta tiiän etten pysty lopettaan jos teen niin vielä kerranki.
Haluaisin olla vaan niinku kaikki muutki mun ikäset ja elää normaalia elämää..

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos, että kirjoitit tänne! Oli surullista kuulla, kuinka sinulla on ollut paha olla sekä nyt myös syömishäiriöiset ja itsetuhoiset ajatukset ovat tulleet takaisin. Ikävä kuulla myös, että vanhempasi riitelevät jatkuvasti, sillä tämä varmasti vaikuttaa kotona olevaan ilmapiiriin ja mielialaasi. Olikin todella hienoa ja tärkeää, että päätit kirjoittaa tänne ajatuksistasi.

Kerroit, että haluaisit silti olla iloinen, mutta kuitenkin joka kerta, kun olet yrittänyt parantua, jokin on aina estänyt tämän. Tie kohti parempaa ei ole aina helppoa ja esteitä voi tulla, mutta se on kuitenkin mahdollista, kunhan siihen saa apua. Sinun ei tarvitse jaksaa taistella yksin, vaan sinulla on kaikki oikeus saada tukea itsellesi.

Pahaan oloon, itsetuhoisiin ja syömishäiriöisiin ajatuksiin sekä perhehuoliin on hyvä hakea apua. Koululla terveydenhoitaja, kuraattori tai psykologi osaavat olla tukena haastavissakin asioissa, mutta nyt kesäloma-aikana tukea on mahdollista saada myös terveyskeskuksesta. Myös omille läheisille aikuisille on tärkeää kertoa voinnistaan, jotta he voivat olla tukenasi. Tärkeintä on, että pystyt puhumaan sellaiselle ihmiselle, jonka koet turvalliseksi ja luotettavaksi.

Meille voi myös aina soittaa meidän Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111). Voit tulla juttelemaan myös chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen. Palveluissamme voit jutella ihan mistä tahansa aiheesta. Kaikki yhteydenotot ovat aina luottamuksellisia, nimettömiä ja ilmaisia. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Haethan tukea itsellesi!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Masentaa

Kiitos paljon vastauksesta<3

Vastaa aiheeseen: Kaikki p√§in ūüćĎ

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top