Siirry sisältöön
Nikki

Moi mulla on Siis R vika ja oon tällä hetkellä yläasteen 7 lopussa.Nyt mulle on tullut semmonen tosi iso motivaatio opetella se pois.Mua ei sillein paljoo kiusattu siitä mutta se syö mun omaa itseluottamusta tosi paljon🙁.Mua ahistaa etten opi sitä vaikka kuinka paljon haluaisin mun
kielijänne ei oo liian lyhyt tai mitään mutta kun oon esim hokenut tota podtti sanaa niin siihen tulee se r mutta en pysty jatkamaan sitä täryä ja se turhauttaa ja harmittaa tosi paljon.

Haluaisin siis tähän loppuun kysyä että jos oot opetellu r vian pois niin miten ja kuinka kauan siinä kesti? Sekä onko normaalia että se täry ei lähde tuleen sieltä podtti sanan jälkeen sillein putkeen ? Ja onko teijän r viasta kiusattu teitä?

13v poika ⚆_⚆ [osa nimimerkistä poistettu]

Moikka! oon menossa ylä-asteelle ja haluaisin osata ärrän ja osaankin, mutta se on vaikeaa ottaa käyttöön kun kaikki tietää että oon ärrävikanen.
Mulla on sulle pari vinkkiä,: älä stressaa liikaa sitä asiaa se vain pahentuu.
Ohjeita miten voit sanoa ärrän tai lausua puhalla vähän niinku kovaa ulos kun sulla on sun kieli siellä kitalaessa kiinni siinä kohdassa mistä l ja d äännetään niin siitä alat pärisyttelemään kyllä sen vielä opit voidaan tukee toinen toistamme täällä. kysy rohkeasti multa vaan vinkkejä!

13v tyttö

Mulla oli ennen oon siis menossa 8 mulla oli 7 alussa mutta osasin sillein sanoo sen koska olin käyny monia vuosia puheterapeutissa ja sitten hetkeks se unohtu.7 luokan alussa oli helpompaa sanoa r nii aloin käyttämään sitä koko ajan ja se tuli helpommaks.Jos sitä alkaa vaan käyttämään koko ajan virkkeissä nii kyllä sen oppii.(:

Samaistun

Siis tiiekkö mulla on ihan sama juttu, niinku IHAN sama. Olin aiemmi puheterapiassa mut en saanu sitä ärrää sillee normi puheesee. Ei ketään oikeesti loppuen lopuks kiinnosta se miltä kuulostat, mut tottakai jos se itteä häiritsee niin siitä voi koittaa opetella pois :D

Ja mäki just pääsin seiskalta ja kesän jälkee 8lk :)

13v tyttö

meen 7lk ja en välitä mitä muut ajateeleee.. mut mun kaveri vaan sanoo et ” kukaan ei ymmärrä sua et voi hankkia töitä ja muuta p#skaa, sori kiele käyttö.

Sukka

Meen syksyllä ysille ja mul on r-vika. Pienempänä mul oli monta kirjainta mitä en osannu lausuu, ja opin ne jossain puheterapiassa, mut ku piti harjotella ärrää nii mulle kerrottiin et oon liian vanha käymään siellä opettelemassa (olin siis varmaa 7v), joten en sit ikinä oppinu. Ei oo ikinä ollu motivaatioo opetella koska ei se yleensä mua haittaa ja ei kukaan mulle siitä oo sanonukkaa. Ainoo mikä ärsyttää on et on vaikee sanoo jotain sanoja englanniks.

Oishan se ihan kiva oppii mut katotaan jaksaako ikinä opetella :)

moo

Moi kaikki! Menen nyt seiskalle, ja tosiaan, en osannut ennen R:ää. Koulussa eikä muuallakaan onneksi kiusattu, mutta haluan kertoa yhden surkuhupaisan jutun siitä. Olin jo ihan pienestä tilliäisestä asti käyny jossain hitsin puheterapeutilla, ja sitten siellä ehdotettiin koittamaan tremulaattoria. Koksa olin pieni, ja laite näytti jotenkin pelottavalta (🥲) kieltäydyin. Sitten tässä puoli vuotta sitten minulle ojennettiin uudestaan tremulaattori ja sanottiin että koita. Noh, koitin, ja siitä viikonkuluttua osasin ärrän!❤️ Toki normipuheessa kesti pitempään saada se mukaan, mutta nyt uusimmat kaverini eivät edes tiedä siitä! Tiedän että homma on tosi hermoja raastavaa, joten onnea kaikille, jotka kamppailette asian kanssa❤️❤️

Vastaa aiheeseen: Kaikki R vikaiset ja entiset tulkaa jutteleen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top