Siirry sisältöön
peruna muija lol

Seurustelen mun äidin miesystävän pojan kanssa, meillä on 4vuotta ikäeroa. Asutaan joka toinen viikko samassa talossa. Mun poikaystävä on täydellinen, parempaa ei voisi löytää. Menetin myös neitsyyteni hänelle. Meidän vanhemmilla ei ole mitään meitä vastaan paitsi mun poikaystävän äiti ja sen suku ei tykkää. Olen kuitenkin alkanut ajattelemaan, jos hän kuitenkin pettää. Ei se petä, mutta en osaa olla ajattelematta niin. Hän kuitenkin 04 ja minä 08, joten hän kuitenkin käy paljon baareissa ja viimeisin hankala paikka oli abiristeily.
Mielestäni voisi itselle olla helpompi sinkkuna niin ei tarvitsisi ajatella, mutta kun asutaan saman katon alla niin se ei helpottaisi yhtään. Toki muuttaisin vuoden päästä pois, mutta meillä on yhteinen velipuoli. Rakastan häntä paljon.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei perunamuija lol,

Onpa hienoa, että päätit kirjoittaa tänne keskustelupalstalle ja pohtia tilannettasi! On fiksua sinulta lähteä pohtimaan nykyistä seurustelusuhdettasi ja sitä, onko se sinulle edelleen tärkeä ja turvallinen.

Kerrot seurustelevasi 4 vuotta vanhemman pojan kanssa, jonka kanssa myös asut vuoroviikoin. Olet melko poikkeuksellisessa tilanteessa ja toisaalta se kertoo myös siitä, että rakkauden voi löytää odottamattomista paikoista. Nyt olet kuitenkin alkanut pohtimaan sitä, onko tuo suhde enää sinulle hyväksi ja kannattaako sitä jatkaa, sillä pelkäät hänen pettävän sinua.

Nostat tärkeitä huomioita esiin esimerkiksi ikäeronne sekä erilaiset elämäntilanteenne. On täysin ymmärrettävää, että sinua pohdituttaa nämä asiat ja on myös hienoa että vanhempasi tukevat teitä tässä asiassa ja olette voineet olla asiasta avoimia.

Oletko pystynyt juttelemaan näistä epävarmuuksista ja huolistasi poikakaverillesi? Mitä hän ajattelee pelostasi liittyen pettämiseen ja teidän erilaisiin elämäntilanteisiin?

Tärkeintä on lopulta se, miten itse koet olosi suhteessanne ja oletko edelleen onnellinen. Mitään suhdetta ei pidä jatkaa olosuhteiden pakosta ja jos päätätte erota, löydätte varmasti myös järkevän ratkaisun sille, että asutte välillä saman katon alla. Pääasia, että kuuntelet itseäsi ja omaa hyvinvointiasi!

Aurinkoista kevättä sinulle toivottaen,

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Tuntematon

Huomioni ensimmäisenä kiinnittyi ikäeroon.. Olin itse sinun ikäisenäsi groomauksen uhrina vanhemmalle miehelle, joka käytti nuorta ikääni hyväkseen. Aiheutti vakavat mielenterveysongelmat, kun jälkeen päin tajusin mitä oli tapahtunut..

Tiedätkö, että suojaikäraja on Suomessa 16? Tekstisi mukaan olet nyt 15, poikaystäväsi on 19. Tekstin mukaan olet myös jo maannut pojan kanssa. Tämä on Suomen lainsäädänössä laitonta. Noin suurta ikäeroa ei pitäisi olla sinun ikävaiheessasi, jonka takia nämä laitkin ovat olemassa. 19 vuotias on jo aikuinen mies.. tuon ikäinen on huomattavasti kehittyneempi kuin teini-ikäinen lapsi – niin fyysisesti kuin psyykkisesti. En ole täällä päättämässä suhteistasi, mutta jokainen solu kehossani heiluttaa varoituslippuja. OLET LAPSI, hän on AIKUINEN. Se että tuon ikäinen tuntee seksuaalista kiinnostusta lapseen on pelottavaa. En ota osaa siihen, että hän on perjaatteessa osa perhettäsi. Minua vain häiritsee se, miten paljon vanhempi hän on. Hän pystyy niin helposti käyttämään nuoruuttasi ja tietämättömyyttäsi hyväkseen.. sinun kannattaisi oikeasti keskittyä vain oman ikäisiisi, ei aikuisiin. Tiedän kyllä, että on halu deittailla vanhempia miehiä, mutta usko kun sanon että se on huono idea. Olen kärsinyt kokemuksestani niin paljon, että en voi sietää kun se tapahtuu jollekkin toiselle.

Vastaa aiheeseen: kannattaako lopettaa seurustelusuhde

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top