Siirry sisältöön
random

Oon 16v lukiolainen ja koulumatkani kestää tunnin yhteen suuntaan. Kuten otsikosta paljastuu, ajattelen muuttaa omilleen. Vanhempani ovat tätä ideaa todella kovasti vastaan (molemmat korkeasti koulutettuja insinöörejä), sillä he eivät usko minun pystyvän opiskelemaan ja tekemään jotain ilta- tai viikonlopputöitä samaan aikaan. Myös byrokratia, kuten sähkölaskut, vuokralaskut, vesimaksut, yms., saattavat heidän mielestä aiheuttaa minulle liiallista päänvaivaa. Itse olen varma, että pärjään hyvin, mutta tiedän todella paljon esimerkkejä siitä, kun porukka muuttamisen seurauksena jätti lukion kesken tai ei saanut hyviä arvosanoja yo kokeista. Pelkään samaa kohtaloa, mutta samalla en saa kunnolla rauhaa kotona, sekä koulumatka vähän riivaa. Nyt en sitten tiedä miten toimia. Help?

Kona

Kokeile. Joskushan sitten pitää joka tapauksessa muutta omille. Mutta kai sitten voit vanhempien luokse palata, jos asiat eivät mene putkeen. Pääasia on se, että luotat itseesi.

Katri,verkk@ri

Hei!
Kiitos viestistäsi ja kiva kun kirjoitit ”random”.

Sinulla on kyllä pitkä koulumatka ja ymmärrän, että ajatus omille muuttamisesta pyörii mielessäsi.
Olisiko sinulla joku luotettava aikuinen jonka kanssa voisit keskustella vielä tästä asiasta?
Tai esimerkiksi koulun kuraattori.
Tai olisiko tavallinen paperi ja kynä hyvä vaihtoehto ilmasta tunteita ja mielipiteitä helpommin?

Muista, aina voi kertoa omista huolista ja murheista jollekin esim. ystävällä tai meidän Lasten-ja Nuortenpuhelimeen ja puhelin on avoinna ma-pe klo 14-20 ja, la-su klo 17-20 numerossa 116 111

Iloista uuden vuoden vaihdetta 2023 ja olet tärkeä juuri näin:)
Terkuin Katri, verkk@ri

Vastaa aiheeseen: Kantsiiko muuttaa omilleen?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top