Siirry sisältöön
Sininen Katkarapumopo 🦞

Moi, anteeks jos tää kuulostaa enemmän valitukselta ku miltään mut mä haluun saada tän ees jonnekkin etten pidä sitä pelkästään ittelläni koko aikaa ja sori jos tää on myös vähän pitkä. En oikeen tiiä miten sit myöskään alottaa tätä.

Mut joo mä oon siis poika ja oon ihan kauhee missän sosiaalisessa tilanteessa ja vihaan puhuu tai ees olla melkein kenen vaa kanssa jos en tunne niitä hyvin. Myös milloin vaan kun meen minnekkään ihmisten ilmoille, onko se kouluun tai jonnekkin julkiselle paikalle jossa on paljon ihmisiä, tulee kauhee ahdistus olla muiden ympärillä. Sit tän takii tulee vähä pelkoa lähtee kotoa, jonka takii ei mee minnekkään julkisille paikoille, ja sit oon viel enemmän kotona joka vaa kasvattaa sitä pelkoa lähtee kotoa ja sit tää vaa jatkuu enkä tiiä mitä tehä.

Ei voi myöskään oikein mennä kavereiden kanssa minnekkään kun ei ole niitä koska en puhu kenellekkään jota en tunne nii ei niitä saa yhtään. Lisäks ei myöskään uskalla hankkia uusia harrastuksii joissa pelaat muiden kanssa esim. joku ultimate tai koris ku pelottaa mennä tuntemattomien ihmisten luo.

Koulu ei mun mielestä oo kovin paha paitsi et kokeet voi joskus stressaa mut mä en yhtään haluis sinne ku meil on paljon ryhmä- tai paritöitä ja ei mul oo oikee mitää kavereita joiden kans tekis niit nii sit aina pitää mennä ihan johonkin random ryhmään ja se on kauheeta. Esim tänäänkin meil oli ryhmätehtävä ja oli satunnaiset ryhmän mut kukaan muu mun ryhmästä ei ollut koulus. Sama jollakin tytöllä jota en yhtään tunne nii sit ope laitto meidät pariks tekemään sitä. Se kyl meni yllättävän ok mut se oli vaan koska se tyttö viitti rikkoo hiljaisuuden ja sanoo juttuja siitä projektista niinku mitä kannattais tehä ja miten ne kannattais tehdä. Mut tavallisesti tollasen tilantees ainakin ite olisin vaa kiusallisesti ollut hiljaa kun en olis vittiny sanoo mitään.

Simppelisti sanottuna mulla on kauheet sosiaaliset taidot eikä oikeen kavereita enkä tiiä mitä tehä. Mut joo kiitos jos luit tänne asti. Mä vaa halusin saada tän vähän muualle mielestä pois vähän. En odota oikeen vastauksia mut ne olis aina kivoja.

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei Sininen Katkarapumopo 🦞,

Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi
aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa” –
keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä
keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan
siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai
chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Vastaa aiheeseen: Kauheet keskustelutaidot

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top