Siirry sisältöön
Joku vaan

Eli mä ja muutama muu meidän luokan tytöistä tehtiin semmonen näytelmä. Yks niistä oli se mun kaveri, josta tässä on nyt kyse. Yks Anni(keksitty nimi) kysy, et voisko se kattoo sen meidän näytelmän ja arvostella sitä. Me suostuttiin. Sit tää Anni arvosteli sitä meidän näytelmää silleen ei kauheen kivalla tavalla.
Se mun kaveri sano, et sanotaan Annille suorat sanat välkän jälkeen.
Ja sitten kun välkkä loppu niin se sano, et mä en ainakaan sano sille sitä juttuu. Vaikka se ite oli ehottanu sitä. Sit yks sitä meidän näytelmää tehnyt tyttö, kutsutaan häntä nyt vaikka nimellä Nelli(sekin on keksitty nimi) , meni sanomaan siitä jutusta Annille. Sitten Anni suuttu Nellille.
Myöhemmin mun kaveri sano: Tää on Annin ja Nellin välinen riita, mä en oo tässä mitenkään osallisena.
Ja tää ei siis o ainoa tilanne, missä se on käyttäytynyt tolleen. Kerran, kun mä olin vihanen yhdelle tyypille ja kerroin mun kaverille siitä, niin mun kaveri vaan oli silleen et mee sanomaan sile suorat sanat.
Mun kaveri tuntuu joskus suorastaan tykkäävän, että toisilla ihmisillä on riitaa.
Mitä mun pitäis tehdä?

Juuri teini-ikään tullut poika

Mul on itsekin käynyt tuolleen, mutta vain et hän (kutsutaan vaikka nimellä Kaisa) ei ole mun kaveri ja vaikuttaa haastavan riitaa vain mun kaa. Ehdotan, että puhut täst aikuisel tai ihan suoraan sun kaverin kaa tästä. En tiedä täysin, miten sul tää menee, mut mieti kumminkin monest näkökulmasta.

Suonjar

Hyödynnä kaverin neuvoa ja sano sille suorat sanat. Ota siis asia esille.

Joku vaan

Kiitos tosi paljon vastauksista!

Vastaa aiheeseen: Kaveri haastaa riitaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top