Siirry sisältöön
🔥Feeniks🔥

Joo eli sellane asia että mun kaveri haisee kamalalle, enkä uskalla sanoo siitä, koska se pakottaa mielensä-_-
Sillä on samat uudet vastaostetut vaatteet päällä monta päivää putkeen eikä se välttämättä käy pesulla. Mut nii, mitä pitäis tehä ettei se pahoita mieltään

Arvedávgi❤️‍🔥🌈

Sano vaikka jotai tämmöstä: ”Oon alkanu käyttää tällasta uutta shampoota, sunki kannattaa kokeilla.” Tai ala puhua sun omista ”peseytymisrutiineista” ja huijaa kaveris kertomaan omistaan. Sitte voit rauhassa kauhistella, miten se peseytyy vaan kerran viikossa tms.

Kolmiapila

Moi 🔥Feeniks🔥!
Onko mahdollista, että kaverillasi on ongelmia mielenterveyden kanssa? Esimerkiksi masennukseen voi monesti liittyä se, ettei enää jaksa huolehtia omasta hygieniasta. Ylipäätään väsyminen ja loppuun palaminen voi johtaa jaksamisen puutteeseen.

Tai entä ongelmat perheen kanssa/kotona ylipäätään?

Myös autismiin voi liittyä sitä, että vaikkapa ei halua mennä suihkuun, koska se tuntuu epämukavalta. Tai samojen vaatteiden käyttäminen paljon, koska ne ovat ainoita mukavan tuntuisia päällä.

Jos on syytä epäillä, että kaverisi mielenterveydessä on ongelmia, suosittelen, että puhut hänelle aiheesta (voit sanoa vaikka, että olet huolissasi hänen jaksamisestaan) ja kehottaa häntä puhumaan koulupsykologille tms. Luulen, että kaverisi on tietoinen huonosta hygieniastaan ja muistutukset vain tekevät hänelle pahan mielen.

Toki jos on oikeasti kyseessä tilanne, jossa kaverisi on täysin tietämätön hajustaan, on tilanne paljon vaikeampi. En silti vihjailisi hänelle hajusta tms. vaan mielummin silti kehottaisin häntä olemaan yhteydessä koulupsykologiin.

Vastaa aiheeseen: Kaveri haisee

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top