Siirry sisältöön
Minä

Mun kaveri siis viiltelee ja pelkään että se menis pahemmaksi mut en tiedä miten auttaa pitäiskö kertoa jollekulle ja miten voisin auttaa.

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei,

Kiitos viestistäsi. Asiasi josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

JOKu?

sun kannattaa esim. kysyy kaveriltas, että jos voisit jutella sen kanssa kahdestaan. viiltelylle voi olla monta syytä, mutta mitä mulle tulee ensin mieleen on esim. jos se vihaa itseänsä tai ajattelee et kukaan ei välitä siitä. mut kannattaa kysyy ja jos sun kaveri ei meinaa/haluu kertoo nii sano sille et välität siitä ja et haluisit auttaa. kaikki ei aina välttämättä haluu et niitten vanhemmat tietää ni kannattaa eka yrittää ite ja esim josse on allapäin tai ei voi hyvin yritä tsempata ja tehdä sille hyvä olo ja varmista et sil on varmasti. mut voit toki kertoo kaverisi vanhemmille tai muulle joka voisi auttaa. mut kaikki mitä mul tuli nyt mieleen niin aattelin omalta kannaltani ja mitä ite tekisin. toivottavasti auttoi!! :)

Vastaa aiheeseen: Kaveri viiltelee ja haluun auttaa mutta miten?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top