Siirry sisältöön
Minäpä minä

Hei, mulla on pari kaveria joiden kanssa pidän jonkinlaisen kaverisuhteen vain, koska muita kavereita ei oikeastaan ole, varsinkaan samalla luokalla.

Toinen niistä, (ala-asteella paras ystäväni) ei osallistu ryhmätöihin, eikä panosta koulunkäyntiin paljon ollenkaan. Myös se pelailee koko ajan pleikkarilla eikä ikinä kiinnostu tekemään mitään muuta. Ainoa syy miks oon sen kaveri on se, koska se on ainoa mun luokkalainen joka on ees pikkusenkaan kiva.

Sitten se toinen, rinnakkaisluokkalainen kaveri. Sillä ei oo ollu (mun tietääkseni) kavereita varmaan pariin vuoteen ja sitä kiusataan aika paljon koulussa. Rupesin sen kaveriks n. puol vuotta sitte, koska halusin, että sillä ois ees vähä parempi olo. Nyt se on kummiski ruvennu ärsyttämään mua meiän yhteisillä tunneilla ja välitunneilla, ja se luulee olevansa hyvä kaveri mulle.

Ite oon tosi ujo muuten, enkä uskalla sanoa asioita suoraan. Nyt oon vaan miettiny, että mitä mun oikeestaan pitäis niille sanoa vai pitäiskö tehä jotaki muuta? Mikä ois helpoin ja/tai paras keino päästä niistä joko eroon tai sitte saaha ne ymmärtämään? Kiitos jo etukäteen.

Tukari Pohjanmaalta

Hei!
Olen nyt yhdeksännellä luokalla, mutta muistan vielä kirkkaasti ala-asteen. Minullakaan ei ollut paljoa kavereita, aina ei välttämättä yhtäkään, olin myös joutunut kiusaamisen kohteeksi, mutta tilanne parani viitosen jälkeen. Tärkeintä on muistaa, ettei kavereiden määrä merkitse, vaan se, että voit luottaa heihin ja he sinuun.

On hienoa, että olet löytänyt kavereita, mutta harmi, jos eivät ole mieluisia. Oletteko etsineet yhteisiä piirteitä? Esimerkiksi harrastuksia. Harrastukset ja vapaa-ajan yhteinen tekeminen usein avaavat kaverista ihan uusia puolia. Jos nyt kuitenkin haluat olla vähemmän tekemisissä heidän kanssaan, ei kannata ikinä katkaista välejä lopullisesti, sillä ei voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Voit esimerkiksi ehdottaa, että menisitte pelaamaan muun luokan kanssa jalkapalloa, kirkkista jne. Näin pääsette molemmat tutustumaan muihin ja saamatte saada molemmat uusia kavereita ja ongelmasi ratkaisi.

Hyvää Joulunaikaa ja toivottavasti ongelmasi ratkeaa.

Vastaa aiheeseen: Kaveriongelma

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top