Siirry sisältöön
Yksinäinen

Mun luokalla on vain yksi ihminen jonka kanssa olen ystävä. Hän on suositturyhmän kanssa, ja mä en kuulu sinne. Mut on luokiteltu epäsuosituksi.
Mun luokal on yhteensä 20 ihmistä (olen 7 luokalla) 8poikaa ja 17 tyttöä. Luokka on jakautunut ryhmiin: Suosituttytöt, johon en tunne kuuluvani, koska he viihaavat varmaan minua, sitten epäsuositut tytöt, joiden kanssa en halua olla ja sitten pojat,jotka eivät halua olla mun kaaa..
Toisilla luokalla on 2 tyttöä jonka kanssa voin olla, mutta yleensä se on ongelmiöallusta koska luokka-ajat on erit. Oon nykyään yksin välkillä koska suositut rinki on niin tiukka ja tipun aino ulkopuolelle ringistä. olen ujo enkä uskalla oikeen tehä mitään asialle. Oon myös lyhyin meiän luokasta: 138 ja suositut porukas kaikki on jtn 160-170..

tillintallin

Mulla on ollut toi sama tilanne, ja se ei tosiaankaan tunnu kivalta!
Pituuden tai ulkonäön ei pitäisi vaikuttaa kaverien saamiseen. Sitäpaitsi on paljon tärkeämpää olla kaunis sisältä, kuin ulkoa :)
Miksi et haluaisi olla ”epäsuosittujen” kanssa? Koska kuulun itse myös niihin ns. Epäsuosittuihin ja mielestäni me ollaan myös ihan normaaleja ihmisiä :D

Luokanvaihto on myös yleensä mahdollista. Voit mennä puhumaan kuraattorille ja kertoa että sinulla ei oikein ole kavereita luokallasi. Voisit vaikka vaihtaa samalle luokalle kuin ne kaksi kaveriasi. Mullakin on oikeastaan muilla luokilla enemmän kavereita, mutta pidän kyllä luokastani joten en vaihhda sitä.

HotChocolate

Moikka!

Kuulostaapa kurjalta! Valitettavasti samankaltaista tapahtuu tosi useissa kouluissa joten oon tosi varma että monet tunnistaa itsensä tavalla tai toisella sun tekstistäsi!

Mä en tykkää että ihmiset luokitellaan joihinkin luokkiin, ollaan kuitenkin ihmisiä kaikki ja meidän persoonallisuus tai muut ominaisuudet ei sais vaikuttaa ainakaan negatiivisella tavalla elämään.
Sanoit että on kaks tyttöä joiden kanssa voit olla, on siis tosi hyvä juttu kuitenkin että on sentään joku/jotkut joiden kanssa voisi viettää aikaa! Olisko mitenkään mahdollista vaihtaa luokkaa jos tosiaan vaikuttaa siltä, että omalla luokalla jää kaiken ulkopuolelle?
Uskon että jos juttelisit tästä asiasta vanhempien ja luokanvalvojan kanssa ja veisitte asian yhdessä eteenpäin rehtorille, niin luokanvaihto onnistuisi aika todennäköisesti :) Koulussakin kuitenkin toivottavasti pyritään saamaan kaikille joku kaveri ja tuki ja voisitkon miettiä että haluaisitko sitten vaihtaa luokkaa jos muuten ei tunnu kavereita löytyvän?

En tiedä miksi et halua olla ”epäsuosittujen” kanssa, siksi että muuten ei kemiat kohtaa vai ”epäsuosittujen” kanssa ei vaan halua olla heidän ns. maineensa takia.
Jos kuitenkin mahdollista niin heihinkin tutustuminen voisi olla ihan hyvä idea, vaikka ekaksi kysyt vaikka mitä tuli läksyksi ja kaikkea sen tapaista ; mitä harrastat, haluatko apua koulutyöhön jnejne.

Ujous on mullekin todella tuttua ja usein kun antaa ujouden vaan olla niin alkaa huomata ettei jutteleminen tms olekaan niin kauhean pelottavaa. Jos tuntuu että joku ryhmä jättää ulkopuolelle niin kannattaa etsiä jotain muuta seuraa, harvoin semmoinen ryhmä on hyvä kaveriporukka kun syrjitään ja jätetään porukasta pois.

Mutta ihan rohkeasti tutustumaan toisiin, et menetä mitään vaikka jonkun kanssa kaveruudesta ei tulisikaan mitään mutta se tarjoaa paljon ovia ystävyyteen :)
Jos asia kuitenkin jää painamaan mieltä jos ei ole kaveria niin puhuminen vanhemmille, luokanvalvojalle, kivalle opettajalle, koulukuraattorille tai vaikka terveydenhoitajalle voisi olla paikallaan? Heille saa purkaa pahan olon ja varmasti he yrittää tukea ja auttaa sua parhaansa mukaan :)
Myös MLL:n chat, sekä puhelin- ja kirjepalvelu auttaa pahan olon purkamisessa ja siellä saat jutella anonyymisti luotettavan aikuisen kanssa ihan mistä vaan!

Ja lyhyyteen, kaikki kasvaa pituutta omaa tahtiaan ja ei lyhyydessäkään ole mitään hävettävää! Monet pitkät ihmiset haluaisi olla lyhyempiä ja toisinpäin, mutta kun opettelee arvostamaan itseään ja kehoaan niin se pituus on pikkujuttu! Sussa on varmasti monia ihania ja hyviä piirteitä, ja tekstin mukaan kuulostatkin tosi kivalta ja sympaattiselta ihmiseltä :) ongelmista kyllä selviää kun istahtaa hetken ja jatkaa taas matkaa eteenpäin!

Siunausta ja hyvää syksyä!

Vastaa aiheeseen: Kaveriongelmat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top