Siirry sisältöön
help

Minua vaivaa aika moni asia ihmissuhteissani. Kukaan kavereistani ei ota minuun yhteyttä lähes lainkaan. Jos hengailen kaverien kanssa niin usein itse olen soitellut tai lähetellyt viestejä heille.

Toinen asia mikä minua vaivaa, on jo monta vuotta tuntemani kaveri. Kutsutaan sitä vaikka Pekaksi. Pekka on muuttunut paljon siitä lähtien kun tapasimme, kun hän on hengaillut eräässä porukassa/erään henkilön seurassa yläkoulussa. Jos olen Pekan ja jonkun muun kaverin kanssa, Pekka usein omii kaverin itselleen ja se kirpaisee kun ei tiedä oikein mitä tilanteessa tekisi.

Itse olen ollut aiemmin ulkopuolelle jätetty, kiusattu, mutta Pekka esim. ei ole eikä hän välttämättä ymmärrä miltä se minusta tuntuu kun hän omii kavereitani. Joskus Pekka saattaa alkaa puhumaan puolestani henkilöille, jotka vaikka kysyvät minulta jotain ja kerran kun kysyin häneltä miksi teet niin, hänellä meni ihan pasmat sekaisin; ikään kuin hän ei tekisi mitään väärin.

Tiedän, olen itsekin komplikaatioinen ihminen, mutta silti koen että joudun kokemaan eräänlaista syrjityksi tulemista silloin tällöin. Minun on vaikeaa löytää parastakaveria :(

sama ongelma

Moi. Mulle on tullut viime aikoina ihan samanlaisia tuntemuksia, sillä mullakin on tälläinen ”entinen” kaveri, ja tuo entinen sana tulee siitä, että jouduimme riitoihin hänen ilmeisesti löydettyään parempaa seuraa jonka jälkeen hän yhtä äkkiä alkoi haukkumaan yms. Ja nyt olemme vain puhe väleissä. Ja riidat alko siitä kuun hän alkoi haukkunaan jne, koska hän oli ”paremman” uuden kaverinsa kanssa. No, koko hässäkän seurauksena olen tullut ERITTÄIN mustasukkaiseksi kavereistani, ja pelkään että menetän kaikki kaverini jonkun muun ”varastettua” kaverini. Nykyään jos olen esim 2 kaverini kanssa, ja he puhuvat enemmän yhdessä, ajattelen heti että se on merkki siitä että pian he ”hylkäävät” minut. Koska, samanlailla yksi kaverini hylkäsi minut löydettyään ylä asteella uusia kavereita. Joten, tällä hetkellä uskon ihmisistä vain sen, että he hylkäävät sinut löytäessään jonkun ”paremman”. Vähän aika sitten tapasin eräällä sivustolla erään tytön, johon ihastuin. En tiedä pitääkö hän minusta sen kummemmin. No, tuon kaveri rumban jälkeen oken pelännyt menettäväni tuon ihastuksen jollekkin toiselle, vaikkapa sille tyypille joka hylkäsi minut. Joten, olen ajatellut jospa hylkäisin itse hänet, niin se olisi helpompaa. Todellisuudessa tuo ihastukseni ei ole minua hylkäämässä (ainakaan vielä), mutta pelko on suuri ja elän uskossa että kaikki kaverini hylkää minut löytämällä paremman. Nyt melkeinpä inhoan tuota minut hylännyttä tyyppiä. Olen pari kertaa nähnyt painajaistakin siitä, että minut hylännyt tyyppi ”varastaa” ystäväni. Olin pari päivää sitten hieman masentunut, itkin illalla siinä pelossa että menetän ihastukseni. No, nyt selvisin pikku masennus päivistä ja tänään oli hieman parempi päivä. Mutta, loppujen lopuksi käsityksenu maailmasta on: maailma on täynnä kärsimystä ja pahaa, ihmisiin ei voi luottaa kaveruudenkaan saralla. Viime aikoina luin unihaövauksista yms valve unista. Luin että unen ja hereillä olon rajamailla kuulee ja näkee kaikkea. Aloinkin kunnollla pelkäämään, että saan unihalvauksen ja sinne meni hyvät yö unet. Oli kauhea yö. Nyt olen pystynyt paremmin nukkumaan. Kaipaisin vastauksia tähän / näihin ongelmiin? Myös alku kirjoittajan ongelmiin? Itse en mitään apua keksi alku kirjoittajalle. Tulipa avauduttua. Olenko säälittävä kun minulla on tuollaisia ongelmia? Ehkä olen. Ihansama. Elämä on välillä muutenkin masentavaa, niin mitä tksi aääluttävänä oleminen haittaa muiden pulmuen keskellä? Vastauksia, kiitos.

HotChocolate

Heippa!

Kerroit tosi hyvin sun tilanteestasi ja ihan koko sydämestäni toivon että voin auttaa sua jotenkin viestilläni, niin tuttuja noi tunteet on mullekin.

Eli ilmeisesti olet kaverisuhteissa yleensä se joka ottaa ensimmäiseksi yhteyttä soittamalla, viesteillä tms. Mulle on käynyt samanlailla ja parhaiten sitä voi yrittää ratkaista puhumalla.
Kerro sun kavereillesi että haluaisit että toinenkin ottaisi välillä yhteyttä ja osoittaisi mielenkiintoa myös sun asioitasi kohtaan. Kaveruudessakin sattuu monesti unohtumaan se vastavuoroisuus, voi olla jotain niin isoa kerrottavaa että unohtaa vahingossa tai tahallaan kysyä toiselta kuulumisia ja olla myös vastavuoroinen.
Jos kaverisi ei siitä puhumisesta ota onkeensa, niin yritäppäs olla vähän aikaan laittamatta viestiä, vaikka viikon ajan? Mulla on toiminut siinä mielessä, että näkee välittääkö toinen oikeasti vai ei. Jos sä et ota häneen yhteyttä viikkoon, kato muistaako toinen sua sen viikon aikana vaikka tekstiviestillä tai puhelulla.
Se on ihan hyödyllinen ”testi” koska jos ei toinen yritäkään nähdä vaivaa kaverisuhteen eteen puhumisenkaan jälkeen, voi olla hyvä pitää välillä taukoa sellaisista ihmisistä.

Kerroit myös tästä kaveristasi ”Pekasta” ja kuinka koet välillä olevasi syrjitty ja että hän ns. omii teidän yhteisiäkin kavereita.
Tämäkin selviää parhaiten puhumalla ja on tosi hyvä että oot jo keskustellut hänen kanssaan tästä. On monia syitä miksi hän käyttäytyy noin, en tietysti tiedä onko mikään teidän tilanteessa niin. Pekka voisi olla esim. kateellinen sulle ja siksi yrittää jättää sua vähän syrjemmälle, jopa tietämättään. Myös muuten vaan ”huonot käytöstavat” voi olla syynä ja kohteliaisuus unohtua syystä tai toisesta.
Joten kerro ihmeessä Pekalle ihan rauhallisesti tästä, kasvokkain on yleensä paras sillä netissä tulee sanottua asioita vahvemmin kuin kasvokkain ja täten voi pahimmassa tapauksessa alkaa riita. Kerro mitä haluaisit kaverisuhteeltanne ja ettei ole kivaa kun hän vastaa puolestasi.

Tiiän kanssa miltä tuntuu olla syrjitty ja se ei ole kiva tunne. Niille jotka ei ole sitä koskaan kokenut, voi olla vaikeaa ymmärtää miten pahalta se tuntuu kun jätetään ryhmän ulkopuolelle.
Älä yritä kuitenkaan mitenkään kostaa tätä kaverillesi, se alottaa vaan pahan kierteen mikä johtaa riitoihin. Puhuminen on aina paras vaihtoehto ja jos tunnet että kaipaat jotain jolle puhua vielä yksityiskohtaisemmin, muista aina että mm. terkkarille, koulukuraattorille ja -psykologille voi mennä puhumaan samoin tottakai kun omalle perheelle :)
Myös täällä MLLn sivuilla on kirjepalvelu, chat ja puhelin joita voit käyttää jos siltä tuntuu, siellä kyllä kuunnellaan ja neuvotaan mahdollisimman hyvin!

Jos haluaisit uusia kavereita niin esimerkiksi harrastukset ja kerhot yms on hyvä paikka löytää niitä. Siellä tapaa samanhenkisiä ihmisiä (allekirjoitan tän täysin, alotin tossa viimevuoden loppupuolella uudestaan rakkaan harrastuksen ja hämmästyin miten paljon siellä oli vähän mun tyyppisiä ihmisiä kun muualla koin olevani ihan outo ja erilainen), joiden kanssa voi tulla hyvin juttuun :)

Paljon siunausta ja tsemppiä sulle! Asiat kyllä järjestyy aina! :)

verkk@ri-Valle

Hei! :)

Hyvä, että olet pohtinut ystävyyssuhteitasi. Ne eivät aina ole helppoja. Kannattaisi yrittää vielä puhua Pekalle siitä, miltä tilanne sinusta tuntuu. Jos hän ei ole itse kokenut tällaista ulkopuolellejättöä, niin hänen voi olla vaikea kuvitella, miltä se tuntuu. Mutta tilanteesi ei ole harvinainen. Toivottavasti tilanne paranee puhumalla.

Tsemppiä ja hyvää kevättä!

aloittaja

Kiitos vastauksista! Nykyään tunnistan paremmin hyvät kaverit joista kannattaa pitää kiinni. Eräs uusista ystäväni otti minuun yhteyttä, eli selvästi minunkin asiat kiinnostavat muita :)

Minua joskus harmittaa kun tämä Pekka, josta kerroin on ainut joka ei esimerkiksi osoita kiinnostusta, tai anna esim. positiivista palautetta minulle joistain saavutuksistani; tämä voisi olla sitä kateutta mitä joku vastanneista ehdottikin. En ollut varma aiemmin tunnistinko sen oikein kateudeksi, mutta nyt olen jo varmempi asiasta. Mitä voisin tehdä jotta hänen ei tarvitsisi kadehtia ja vihata salaa?

Olen samaa mieltä siitä, että ystävyyssuhteet ovat vaikeita, ja kuitenkin huomaan että muutkin yrittävät pitää sen kunnossa, enkä ole ainoa.

Vastaa aiheeseen: Kaverit

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top