Siirry sisältöön
empätiiä

Heippa! Oon 16v. tyttö. Käyn toista vuotta lähihoitaja -koulua. En tiiä oonko liian vanha ja jotenki vähä typerää kirjottaa tänne… Mut mun asia koskee sitä ku mulla on vähä ollu ongelmia nykyisten kaverien.. tai siis yhen ihmisen kans. Musta tuntuu et se saa jotain ihmeen kiksejä siitä kun saa ärsyttää ja kertoa musta noloja juttuja ja nauraa kaikelle minkä teen väärin. Yleensä en ota näin itseeni kaikkia juttuja, pitemmän päälle se on ruvennut ärsyttämään. Olen puhunut muiden kaverien kanssa siitä. En pysty sanomaan tälle suoraan koska koen syyllisyyttä siitä mitä joskus yläasteaikana olimme porukalla kiusanneet häntä. Olemme jo kauan aikaa sitten sopineet ja olen muuttanut käytöstapojani häntä kohtaan… mutta en koskaan ole saanut vastakaikua ystävälliselle käytökselle jota olen ihan oikeasti yrittänyt. Tätä on jatkunut jo puolisen vuotta. Aluksi hän ei suostunut istumaan edes vieressäni eikä puhumaan mitään. Tai jos puhui niin oikein töksäytti asian ja ei sen jälkeen kehdannut enää mitään kysellä… nyt asiat ovat vähän toisin ja hän on antanut anteeksi aikaisempaa juttua vähitellen. Tämä on kuitenkin asia joka on jäänyt. Poistakaa jos ei kuulu tänne. :)

Kokemuksen syvä rintaääni

Moi!
Olen ollut itse vastaavassa tilanteessa, jossa kaverini nälvi/haukkui/nolasi tai yritti muuten vain pahoittaa mieltäni tahallaan, ja voin suositella vain pidemmän aikaista hajurakoa ja neutraaleja välejä.
Kokemuksesta sanon, että on turhaa yrittää ainakaan miellyttää kyseistä kaveria, sillä tekstin perusteella hän osaa myös käyttää tilannetta hyväkseen. Mikäli kaveruus on jatkuakseen, hän tajuaa itse oman typerän käytöksensä ja voitte taas viettää kivaa aikaa yhdessä. On turhaa pahottaa omaa mieltä vastaavan käytöksen takia, ystävien tarkoitus on tuoda voimavaroja- ei ottaa niitä. Tiedän kuitenkin, ettei ”kaverista luopuminen” ole helppoa, varsinkin jos taustalla on syyllisyystaakkaa. Tilanne ei silti ole lainkaan reilu, voit myös yrittää nostaa kissaa pöydälle ja täräyttää takaisin, että et jaksa kuunnella moista.
Tsemppiä ja toivottavasti vastaus auttoi, vaikka viestin lähetyksestä oli jo kolmeviikkoa.

T. 18-v flicka :)

Vastaa aiheeseen: kaverit

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top