Siirry sisältöön
Perustyttö

Moi kaikille!
Oon 14-vuotias tyttö ja tarviin vähän apua.
Tilanne on sellanen, että oon kaveriporukassa, johon kuuluu mun lisäksi kolme muuta tyttöä. Yksi niistä tuli porukkaan vasta noin 2 vuotta sitten. Tää kyseinen henkilö ja yks mun pitkäaikasempi ystävä alkoi kauheesti riitelemään, eikä ne tykänny toisistaan yhtään. Se vuosi oli rankka mulle ja tälle neljännelle ystävälle. Siinä sitten elettiin aina pari viikkoa sovussa, kunnes aina alkoi uusi riita.

Tällä hetkellä nää kaksi ei oo väleissä, mutta mä oon sanonu haluavani olla molempien ystävä. Kuitenkin heti, jos mulla on vaan toisen niistä kanssa hauskaa, niin toinen pahastuu siitä heti. En voi tehdä niin, että hengailen vaikka koulun välkillä aina vuorotelle niiden kanssa, koska toinen niistä joutuisi sitten olemaan ihan yksin, koska sillä ei oo muita kavereita.

Oon miettiny jopa, että tekisi mieli sanoa molemmille ”Tää oli tässä”, mutta en usko että se helpottaisi. Tilanne on sekava ja ahdistava ja mulla ei oo ketään kelle puhua. Itse oon palanu ihan loppuun yrittäessäni miettiä, miten voin miellyttää näitä molempia mun ystäviä, joten mulla on ideat ihan vähissä.

Onko kellään ajatusta, mitä mun kannattais tehä? :(

Stacy

Kannattaa puhuu niille sun riiteleville kavereille ihan suoraan tosta. Puhu ihan ystävällisesti. Jos se ei auta, niin juttele teidän opettajan kanssa.

👀Goodigirll👀

moro! mulla oli ihan sama tilanne joskus :(
sun kantsii sanoo niille et ”mä puhun niin rehellisesti kun pystyn, mä tykkään molemmista ja haluun olla molempien ystävä! <3” niin mä selvisin siitä :)

Anonyymi

Moikka! Mun mielestä tässä tilanteessa kaikkein parasta olisi ottaa molemmat ystävät ja istua alas ja jutella yhdessä. Miettisitte perimmäiset syyt sille miksi riitely on herkässä. Luulisin että jos olisitte välkilläkin yhdessä eikä jättämällä yhden ulkopuolelle voisi sillä olla merkitys siihen etteivät he olisi vihaisia.

Vastaa aiheeseen: Kaverit riitelee keskenään (tarviin apua!)

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top