Siirry sisältöön
Miksi mä

Moi!

Oon siis 12-v tyttö ja mulla ei oo asiat kotona ihan hyvin ja haluaisin tietää onko täällä joitain muita joiden vanhemmilla/vanhemmalla on ongelmia alkoholin kanssa? Eli siis mun isä käyttää alkoholia käytännössä joka päivä minkä takia vanhemmat eros ja jos asian ottaa sen kaa puheeks se kieltää kaiken(vaik jääkaappi on täynnä alkoholijuomia)ja suuttuu jolloin se kieltää multa kaiken kaverit, puhelimen yms. Yksi ilta oltiin sovittu et meen mun kaverille yöks ja joskus klo 22 en vastannu sen puheluun se suuttu ja alko raivoo ja soitti mun kaverin äitille humalassa. Jouduin sit lähtee kotiin joskus klo 23 ja mulla oli 45min kotimatka. Itkin koko bussi matkan ja seisoin kotioven edessä ikuisuuden keräämässä itseeni. Menin kotiin ja juoksin mun pikkusiskon huoneeseen jossa se itki ja oli ihan paniikissa koska isi oli käyny huutaa sille humalassa. En vaan kestä koska oon kattonu tätä noin 3 vuotta ja se ei vaa myönnä et sil on ongelma. Kaikki mun kaverit vitsailee alkoholista ja vaik nauran niille jutuille nii oikeesti haluaisin itkee. Mä pelkään mun isää ja mun tulevaisuutta oon aina ollu 10 tai 9 tyttö ja kun kotona oli vaikeempaa ja sain yhestä kokeesta 8 nii mun opettaja tuli puhuu mulle et onko kaikki hyvin ja se ois ollu loistava tilanne kertoo mun huolista mut mitä mä tein sanoin vaa et joo joo en vaa oikee jaksanu lukee tähän kokeeseen. Häpeen mun isää niin paljon. Pliis jos täällä on joku jolla on tällästä kotona nii antakaa vertaistukee! Koska en tiiä mitä muuta tekisin kun en uskalla puhuu kellekkää

Nuori

Tee lastensuojelu ilmotus juttu! Mee terveydenhoitajalle ja sillo on hyvä sanoa sille siitä. Sun isäs on kyl niin paska tyyppi. Tekis mieli vetää sitä turpaa. Mut yritä sanoa terkkarille! Kyl sää pystyt siihe

Nuortennetin yllapito

Hei Miks mä,

Hyvä, kun kirjoitit tänne, olit rohkea. Olisiko mahdollista, että juttelisit anonyymisti jollekin luotettavalle aikuiselle? Vaikka soittaisit tai kirjoittaisit Lasten ja nuorten puhelimeen? Numero on 116 111, joka on auki 25.6.–12.8.2018 joka päivä kello 17–20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen). Chat päivystää kesän ajan maanantaisin ja tiistaisin kello 17–20.

Voit myös kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun https://www.lastenjanuortennetti.net/. Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta.

Kurkkaa myös https://varjomaailma.fi/, siellä palvelua kuvaillaan näin:

”Mikä Varjomaailma?
Juovatkohan vanhempani liikaa? Miksi minua nolottaa kutsua kavereita kotiini? Mitä voisin tehdä asialle? Olenkohan ainoa, jota nämä asiat mietityttävät? Aikuisten päihteidenkäyttö voi joskus olla sellaista, että se huolestuttaa tai hämmentää lasta. Omista tunteista saa ja pitää puhua.

Varjomaailma on paikka, jossa voit tavata muita samassa tilanteessa eläviä nuoria sekä saada apua aikuisilta. Varjomaailmassa on joka arkipäivä paikalla perheiden päihdeongelmiin erikoistunut ammattilainen.”

Älä jää yksin asioiden kanssa, myös verkon kautta voit saada anonyymisti apua.

Halaus,

Nuortennetin ylläpito

Miks mä

Oon tällä hetkellä tosi hämmentynyt koska kun kirjotin tästä mun isän ongelmasta tänne se lopetti heti juomisen ja nyt se on alkanu puhuu siitä sen siskolle yms joten kaikki näyttäis nyt olevan hyvin ja mun välit on tässä ihan pienessä hetkessä parantunu mun isään tosi paljon. Kesäki on alkanu tosi hyvin joten en muista millon viimeksi oisin ollu näin ilonen kun synttäritki on ens viikolla ja oon kuullu juttui et mun kaverit järjestäis jonku yllätyksen ja et yks mun paras kaveri joka asuu tosi kaukana tulee käymää❤(paras kesä vuosiin!)

Vastaa aiheeseen: Käyttääkö se liikaa!?!?! Käyttää!!!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top