Siirry sisältöön
outolintu

Tervehdys kaikki! Tääl kirjottelee 14v Pohjois-Savolainen tyttö vähän pienemmästä kunnasta. Oon pohdiskellu asioita ja aattelin jutella tänne vähän pohdiskelujani.
Tykkään hirmusesti kelkkailusta ja muusta moottorinpäristelystä. Tällä hetkellä meillä vain vanha työkelkka ja haaveissani on hankkia uudempi ja tehokkaampi menopeli. Oon syntyny alkuvuodesta nii ens talveks pitäs rueta suunnittelemaan asiaa, mutta kun on mopo- ja traktorikortti tähtäimessä nii menee siihenkii hommaan hurjasti rahaa.
Kortista semmosta että kannattaisko mun ajaa (en muista ihan varmaksi) LT-kortti? Voiko sen ajaa 15vuotiaana? Ja jos aikoo ajaa tämän mopokortin, niin onko siitä hyötyä että hoitas molemmat samalla ryssäyksellä?
Niin, ja mulla ois kiinnostusta maatalousalalle, vaikken maatilan tyttöjä olekkaan. Pystyiskö rahankeruun, työn ja kiinnostuksen yhdistää? Haluaiskohan joku tämmösen energisen likan maatilalle tekemään pikkuhommia? Mitä luulette, kehtaisko ees ehdottaa?
Ja kertokaa mulle noista kelkkoistakin! Ja kortinajosta! Ja mitä tulevaisuuden suunnitelmii teillä on? Kiitos jo etukäteen jos haluat vastata! :)

Tukari Pohjanmaalta

Hei!
Olen kuusitoista vuotias poika Pohjanmaalta. Itselläni ei ole kokemusta korteista, traktoreista, eikä keikoista, mutta kesätöitä on. Kyllä aina energisiä nuoria tykätään ottaa töihin. KannattaA kysellä ja kysyä vaikka opolta/terveystiedon opelta, mistä hän suosittelee töitä esittävän. Kannattaa yrittää etsiä paikka jo helmi-maaliskuun aikana, sillä ne menevät nopeasti ja haku alkaa yleensä siinä helmikuun alussa. Jos saat kesätyöpaikan joudut hankkimaan verokortin, ellet halua hirveitä jälkimaksuja.
Onnea matkaan ja toivottavasti onnistut.

Maalaisjuntti

LT- (liikennetraktori) kortin voi muistaakseni suorittaa vasta parikymppisenä, liikennetraktorikortti tarvitaan, jos raktori kulkee yli 60 km/h ja tarkoitettu tieliikenteeseen. Tämä tuli vähän myöhässä mutta tuli kuitenkin…

Maalaisjuntti

Ja tää jäi äskeisestä viestistä, että T-(traktori) kortin voi ajaa 15-vuotiaana

Vastaa aiheeseen: Kelkkailu ja nippelityö

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top