Siirry sisältöön
Ripaus toivoa elää

Tilanne on tämä. Olen umpi rakastunut yhteen vanhempaan (ilmeisesti 50v) naiseen.

[Osa viestistä poistettu]

Nuortennetin Ylläpito

Hei,

Hyvä, että otit yhteyttä meihin. Kirjoitit tärkeästä asiasta ja juttelisimme kanssasi mielellämme lisää. Tilanteesi on yksilöllinen ja olisikin tärkeää, että keskustelisit tarkemmin tilanteestasi jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Tietävätkö vanhempasi ajatuksistasi? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on myös esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? –osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20.

Hienoa, että lähdit kysymään mieltäsi painaneesta asiasta. Ota rohkeasti yhteyttä uudestaan tai ota asia puheeksi jonkun aikuisen kanssa. Tsemppiterkuin Ylläpito!

Ripaus toivoa elää

Miksi osa viestistäni poistettiin?

Nuortennetin Ylläpito

Hei!

On hienoa, että kirjoitit asiasta Nuortennettiin!

Tässä on linkki, josta voit tutustua Nuortennetin keskustelupalstan kohtiin, jotka on hyvä huomioida luodessaan tekstiä palstalle:

http://www.mll.fi/nuortennetti/info/keskustelupalstan_saannot/

Oikein hyvää viikonloppua, ja voimaterveisiä!

Terveisin,
Nuortennetin Ylläpito

Ripaus toivoa elää

En nyt ihan käsitä. Voisitteko suoraan sanoa, että mikä tekstissäni oli teidän mielestänne pielessä? Ei säännöissä lukenut. Tekstini oli asiallinen ja kerroin vain tilanteeni. Ja ei, en soita nuortenpuhelimeen. Haluan pysyä nimettömänä. Enkä koe tarvitsevani myöskään aikuisen apua. Olen kuitenkin suojaikärajan yli. (Eikö se ollutkin 16?) Ei tämä nainen ole tehnyt mitään väärää. Laitoin viestiä tänne, koska olisin halunnut asiallista keskustelua jossa voi pysyä nimettömänä.

Ripaus toivoa elää

Lisäksi ei minun koulussani ole mitään tukihenkilöitä. Ei siis ole mitään mahdollisuutta keskustella kenenkään kanssa asiasta. Vanhemmilleni en voi kertoa, he eivät tiedä että olen homoseksuaali. Tiedän että äiti hylkäisisi heti kun kuulisi. Vanhempani vastustavat homoja, siksi en voi kertoa. Ystävilläni on oma elämä eli ei kannata heillekään kertoa. Ehkä sitten vaan kerron tälle naiselle tunteistani ja katson mitä tapahtuu. Ei tässä muutakaan vaihtoehtoa ole.

Nuortennetin Ylläpito

Hei!

On oikein, että avasit tunnetilojasi Nuortennettiin!

Kirjoittamasi tilanne voi vaatia aikuisen apua. Säännöissä mainitaan että tälläinen sisältö jätetään julkaisematta.

Se ei silti sano, että kertomuksessasi olisi mitään väärää, tai pahaa! Se selviää kyllä.

Voit tutustua Lasten ja nuorten puhelin -ja kirjepalveluun täältä!

http://www.mll.fi/nuortennetti/info/lasten_ja_nuorten_puhelin_ja_net/

Terveisin,
Nuortennetin Ylläpito

Azzie

Minä en halua astua osaavien ammattilaisten varpaille, mutta jos sopii, sanoisin mielelläni mielipiteeni asiaan.

Ensinnäkin, tämä kyseinen henkilö on tosiaan 50- vuotias, joten voisi olettaa, että hänellä kenties on seurustelukumppani tai avio/avopuoliso? Kenties jopa lapsia? Mikäli asia on näin, kehottaisin olemaan varovainen. Jos kyseessä on pitkä liitto, epäilen, ettei kyseinen henkilö välttämättä lähde siitä kenenkään toisen takia. Tällainen tilanne voi satuttaa niin montaa henkilöä, ettei ole välttämättä järkevää kertoa.

Toiseksi, kenties sinun kannattaisi selvittää itsellesi, mistä tämä rakkaus johtuu? Et maininnut, miten pitkään olet ollut rakastunut häneen tai missä olet tavannut hänet (onko hän esimerkiksi opettajasi, vanhempiesi ystävä tms.). Jos seksuaalisuutesi ja tunteesi ovat juuri vasta heränneet, kenties tämä on ensimmäinen ihastuksesi, ja yleensä sellaiset häviävät ajan kuluttua. Mutta mikäli tämä on pidemmän ajan juttu, olet jo kuukausia, jopa vuosia, tuntenut vetoa tähän naiseen, voi hyvinkin olla, että tunteesi ovat aidot, enkä väheksy niitä laisinkaan, mutta suosittelen silti miettimään, miksi juuri näin iso ikähaarukka. Sanotaan, että ikä on vain numeroita, mutta jos ikäeronne on suuri, olette todennäköisesti henkisesti, fyysisesti, taloudellisesti ja koulutuksellisesti hyvin erilaisissa elämäntilanteissa. Voisiko siitä tulla oikea suhde?

Kenties on hyvä puhua ystävien kanssa. Huomasin sinun maininneen, että heillä on oma elämä, mutta tosiystävällä on aina aikaa oman ystävänsä ongelmille, joten hyvän ystävän tuki ja mielipide voivat olla ratkaisevan tärkeitä. Samoin kuin luotettavan aikuisen tuki. Kannattaa puhua jonkun kanssa, jolla on objektiivinen näkökulma, ja joka ei heti päivittele suurta ikäeroa, vaan suhtautuu mahdolliseen suhteeseen aidosti.

Oma mielipiteeni on lyhyesti, että kannattaa miettiä tarkkaan, miten vakavaa tämä on. Onko kyseessä oikeasti suhteen mahdollisuus vai ns. ”kesäihastus”. Jos tulet siihen tulokseen, että rakastat tätä ihmistä todella, kenties on hyvä ottaa asia puheeksi hänen kanssaan, ja kuulla hänen mielipiteensä.

!

muistathan myös sitten sen, että siihen puhelimeen soittaminen on myös täysin nimetöntä. kukaan ei saa tietää sinun numeroasi, sinun nimeäsi ja puheluita ei myöskään nauhoiteta. ne eivät maksa ja missään sinun tiedoissasi ei lue että olet soittanut mml-puhelimeen. itse olen joskus aikaisemmin soittanut ja suosittelen oikeasti sinuakin tekemään niin :)

ja jos haluat tietää lisää niin tältä sivuilta löytyy tietoa.

Nimetön

Miksei sanota suoraan mikä pykälä men vinoon

Vastaa aiheeseen: Kerronko tunteistani vai mitä teen?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top