Siirry sisältöön

Kertokaa kokemuksia 7lk ja myös tutustumispäivästä!

Kohta 7lk!

Oon menossa syksyllä 7lk ja jännittää tosi paljon! Meillä on myös huomenna joku tutustumisjuttu koulun loputtua, enkä tiiä mitä siellä on!

Meidän nykyiseltä luokalta 6 tyttöä lähtee toisiin kouluihin, ja vaan 4 jää tähän kouluun (mukaanlukien minä)
Että kiva :(

Kertokaa siis vähän 7lk ja onko teillä ollut jotain tutustumisaikaa 6lk lopussa! Ja kuinka monta entiseltä luokalta tuli samalle luokalle myös 7lk! Plus antakaa vinkkejä miten löytää uusia kivoja kavereita, jotka ei jätä heti!

Kiitti <3

Perustyty

Oon ite kasilla ja siis pakko sanoa että kun seiskaluokasta selvii niin kasilla on jo silleen helpompaa kun asiat alkaa olla tuttuja ja kavereiden hankkimisesta ei tarvii toivottavasti enää murhetia.

Seiskalla pitää vaan olla oma ittensä ja yrittää löytää rohkeutta! Muista että monet on samassa tilanteessa eli uuden äärellä ja uusia kavereita ettimässä. Meillä oli ainakin seiskan alussa sellasia tutustumisleikkejä.

Mun luokalla en oo tutustunu kunnolla vieläkään kaikkiin mutta tullaan silti hyvin toimeen eli meillä on hyvä luokkahenki. Aina se ei tietenkään mene näin mutta kannattaa pitää positiivinen asenne.

Onnea hei seiskaluokalle! Luotan ja uskon suhun! Laita vaikka tänne viestiä jos tulee kysyttävää tai kerrottavaa. Kuuntelen mielelläni :) <3

tuleva 8.luokkalainen

Moi!!
Ihanaa kesää sulle! Muista nauttia ja syyä paljo jätskiä!
Meillä oli muutamia tutustumisjuttuja mutta olisin toivonnut niitä kyllä dnemmän.
Vanhalta ala asteelta tuli yli 10 omalle luokalle, en ollut kovin ilonen tästä :(
Meiän luokkahenki on ihan ok, mutta toivottavasti sä teet parhaas sun omas edistämiseks ja et esim.puhu pahaa muista!
Seiska oli mulle henkisesti raskas, ja kesti hetken ennekyin sain mielenterveyttäni rakennettua paremmaks. Muista ettet rasita ittees liikaa!!
Suosittelen tutustuu myös kaseihin ja yseihin! Oon saanu tosi monta hyvää kaveria eri luokka asteilta, vaikka en tuntenu niitä entuudestaan! Ja helpoiten löytää jos on samoja kiinnostulsen kohteita.
Muista myös että kaikki kaverit joita teet yläasteen aikana ei tule jäädäkseen. Se on täysin ok että sun 7.luokan paras kaveri on sulle tuntrmaton vuoden loppuun mennes. Se ei oo maailmanloppu, on silti monta kymmentä uutta ihmistä johon voit tutustua!
Nikotiinituotteet, alkoholi ja muut päihteet ei oo ok ja niillä pilaat terveytes. Kerran kokeelu on ok mutta älä jatka sitä. Se salailu on kamalaa ja se ei oo hauska jutty.

Muista, se vuosi tuloo menee ohi nopeasti ja kohta huomaat että oot taas vuoden viisaampi<3

Kookos🥥

Ei taas noita päihte juttuja-.-

Moi

hyvää kesälomaa sulle! Ei kannata mitenkään jännittää seiskaluokalle menoa, koska siellä on oikeesti vaan ehkä kivempi olla kun alakoulussa. Mä pääsin just seiskalta ka mun luokalla on kaks mun lisäks alakoulun luokasta. Kannattaa ehkä ekana tutustua omiin luokkalaisiin jos joku vaikuttaa mukavalta. Meillä ekaks jotain kaks kuukautta kaikki luokkalaiset vaa oli keskenään ketkä oli kavereita eikä oikeen tutustuttu toisiimme vaikka tiedettii kaikki keskenämme toisemme. Sit jossain joulun ajoilla me alettii hengaamaa koko luokan kaa ja ollan kaikki nyt keskenää tosi hyvis väleis ja ollaa nähty vapaa-ajallaki. Luokkahenki ei tuu automaattisesti ja siihen pitää jokasen osallistua että se voi olla hyvä. Seiskaluokka saattaa tuntua tosi rankalta ja väsyttäväktä kun on niin paljon uutta opittavaa ja uusia opettajia mut kyl siitä selviää. Se luokka menee niin nopeesti ohi ettet ehi edes huomata. Eikä kannata liikaa alkaa murehtia kaikista arvosanoista mitä seiskalla saat koska niillä ei perjaatteessa oo vielä siinä luokalla mitään merkitystä!

Vekk@ri

Heii! Oot tällä hetkellä tosi ison muutoksen edessä ja on ihanaa et uskallat miettiä ääneen!
Mä päätin juuri yläasteen erikoislinjalla, joten me haettiin sinne erikseen. Linja ei ollut lähikoulussa niin vain samalle linjalle + rinnakkaislinjalle hakeneet päädyttiin samaan kouluun. Teitä heti syksyllä mm. ryhmäytetään niin pääset varmasti mukaan porukoihin. Kavereita tulee ja menee, tuut löytää varmasti myös ihmisiä, jotka jää! Tutustumiseen kannattaa panostaa, mutta ei ota paineita jos alussa takkuilee.

Seiskaluokka on loputtoman oloinen, mutta ennen kuin huomaa niin sekin on ohi! Jos tulee haasteita asioiden kanssa niin avun pyytäminen kannattaa aina! Luokka henkeen pystyt tekemään oman osasi, mutta aina sekään ei ole ruusuilla tanssimista.

Uskon et sulla tulee menemään yläkoulun aloitus oikein hienosti! Olet upea<3

Vastaa aiheeseen: Kertokaa kokemuksia 7lk ja myös tutustumispäivästä!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top