Siirry sisältöön
15v.

Moi!

Mulla on semmonen tilanne, että saisin joko kevytauton tai skootterin, enkä tiiä kumpi olis parempi. Kevytautot on siis oikeiden autojen kokoisia ja näköisiä, mutta siinä on nopeudenrajoitin (60 km/h).

Skootteri olis tosi kiva kesällä varsinkin kun kaverit saa skoottereita ja sit yhessä voitais mennä paikasta toiseen, mutta talvella sitä ei voi käyttää, toisin kuin kevytautoa.

Tosiaan mulla on vaan joku 3 km kouluun, mutta olis helpompi kulkea esim.treeneihin ja muutenkin kavereille jotka asuis kauempana ilman, että vanhempien tarvis kuskailla sinne sun tänne. Usein menee silleen, että äiti ei jaksais kaheltatoista lähtee enää hakemaan (tietenkin ihan ymmärrettävää).

Onko teillä mielipidettä asiaan?

15v. No siis…

Itse omistan skootterin, ja tykkään sillä ajaa… Kevytauto olisi aivan mahtava, ja hyvä kun ajattelee pitkälle elämässä… koska tietojeni mukaan noita kevytautoja saa muutettua takaisin tavalliseksi henkilöautoksi (esim. Kun täytät 18v.) Ja saat siitä auton käyttöösi… mieti käyttötarkoitusta… Asentaisitko autoo esim poppivehkeet? Ja ilahduttaisit kavereitasi myös? Vai ostatko kätevän ja vähäruokaisen skootterin jolla voit helposti ajella mainitsemiasi lyhyitä matkoja, sekä rällätä kavereiden kanssa? Päätös riippuu siitä mitä oikeasti tarvitset…

Ihminen

Ite en skoottereita tykkää mutta skootteri olis ainakin halvempi niin varmaan sitten se

Auto

Autolla on helpompi ajaa ja kevytauton voi muuttaa ihan perus autoks

16

Mieluummin itse valitsisin sen auton. Autolla on helpompi kuskata tavaraakin tarvittaessa ja kun sen saa oikeesti pitkään käyttöön. Säästää silleen maksuissa.

Mutta tee niiku haluat!

Se on juusto vitun pässi :D

Kevytauto, siihe kelpaa vaikka McLaren 720S. Ja tee sinne semmonen piilokytkin millä saa rajottimen ohitettua, eipä pysy kyttien transportterit perässä… Tai jos jopa tulisi Suomeen epatraktorit niikö ruottissa

itsyalocaljonne

elä osta kevytautoo ku se laki peruttiin jonku vitun EU-juttujen takii, osta mieluummin mönkijä

16v

Itse valitsisin tuon auton, mutta sun on turhaa enää edes ajatella kevaria, koska EU-kielsi ne Suomelta. Tarkoittaen siis, että kaikki kevarit on laittomia ja Suomen pitää nytten EU:n käskystä laatia laki joka kieltää kevarit ja niiden käytön.

Eli mieluummin odotat ja säästät kunnon autoon, koska mopokortit ja mopot/mopoautot on sinänsä haaskattua rahaa jos sellaisen hankkimiseen ei ole todella pätevää syytä. Juu, kevarissahan on sitten se etu, että siitä saa pätevän auton sitten pienellä väännöllä ja skoballakin pääsee paikkoihin vaikka ei sitten ympärivuoden. Skootterin voi sitten myydä kun ei ole käyttöä.

Oma mielipide tässä raha puolessa on se, että olen vähävaraisesta perheestä, jossa toinen vanhemmista ei voi tehdä töitä joten eletään alituisesti tiukilla. Harrastuksiin menisi viikoittain noin 100-200km jos vielä harrastaisin mitään ja nykyiseen kouluun on maksimissaan se kilometri joka menee pyörällä, talvella ehkä bussilla. Nyt kun oon jo 16 ni ei ole edes järkee harkitakkaa mopokortin ajamista, koska tässä on vaan kaks vuotta odottelua (ja tämä siis on äitini logiikalla, itse tykkäisin ajaa sen kortin) ja sit vois hankkii vähä kaikenlaisia kortteja.
Otetaan huomioon, että ajokortit on aika hemmetin kalliita (teistä osa voi hankkia sen silmän räpäytyksestä, mutta en itse voisi koskaan tuommoisesta kuvitellakkaan).

Muutenkin ensimmäinen auto itselle tulee olemaan se halvin mahdollinen joka on vuosimallia 87 ja kokoajan korjaamolla. Huomioikaa sarkasmi. Todellisuudessa olisi ihme jos edes voisi ostaa sen kunnollisen perus-ehjän auton ja hankkia ajokortin samana vuonna.

Osaan jo ajaa automaattia ihan minimisti, mutta tiety sekin on ollu maalla kokeilua hiljasimmalla tiellä aikuisen valvonnassa. Paras olis, jos pystyis laillisesti kortilla ajaan. Ajaisin mopokortin mielelläni, sillä tässä tulisi hyvin ajokokemusta hankittua ja siitä tulisi edes jotain hyötyä. En myöskään tiedä saisiko hankkia luvilla sen aikaiskortti homman, kun seuraavaksi aion hakea koulutukseen yli 200km päähän.

TL;DR Skoba on 50/50 juttu. Elä missään ihmeessä hanki kevaria, koska et tule koskaan ajamaan sellaista. Mopoauto on parempi valinta. Paras valinta on kärsiä siihen asti että saat kunnon ajokortin ja normaalin auton.

Vastaa aiheeseen: Kevytauto vai skootteri?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top