Siirry sisältöön
Huolestunut 15v

Eli mulle tuli n. Viikko sitte sellane ehkä herneen kokonen patti uloimpaan häpyhuuleen. Ajattelin aluks et se katoaa varmaa itsestään. Sit luin jostai et se voi olla finni, ja koitin puristaa sitä. En saanu sitä puristettua ku tavallaa ” liikku ” ihon alla ja sit se tuli kipeäks. ( ei siis ollut aijemmin kipeä ) toissapäivänä sit ku heräsin nii se oli paisunu ehkä rypäleen kokoseks ja kipeä. Eilenki se oli tosi kipeä ja epämukava. Tänään huomasin et se koko häpyhuuli on aika kipeä ja turvonnu. Luin jostain että se voi olla joku bartholin tulehdus, mutta se patti on aika edessä eli EI takana emättimen vieressä. EN OLE OLLUT YHDYNNÄSSÄ. Nyt muo on ruvennu pelottamaan et se on jotai vakavaa enkä uskalla kertoo kellekkää :( En uskalla mennä lääkäriin ku mul on niin paljon ulkonäköpaineita ja lihavuutta, että en uskalla levitellä siellä haarojani :((

älähuoli

Itsellä ollut joskus samanlainen mutta ei kyllä muuttunut isommaksi. Lähti ajan myötä kun piti paikan puhtaana eikä kosketellut. Ota rauhassa ja jos ei parannu kerro vaikka äidillesi ja miettikää yhdessä mitä teet.

apuakaivataan

Mulla on ilmestynyt emättimen lähelle (”eteen”) kipeä noin 1cm kokoinen patti. Seksiä en ole koskaan harrastanut. Tietyissä asennoissa patti tuntuu entistä kipeämmältä (lepoasentokin sattuu välillä). Samanlainen ilmestyi minulle n. 3kk sitten, mutta lähti pois parin päivän kuluttua, joten lääkärissä en ole käynyt. Mistä voisi olla kyse, kuinka akuuttia olisi lääkärissä käyminen?

Sama juttu

Mulla ilmestyi eilen semmoinen kipeä patti alapään ja jalan väliin ja sitä ei näy mutta kun tunnustelee tunnen sellaisen patin ja siihen sattuu kun menen istumaan tiettyyn asentoon ja oli eilen alavatsakipuja(saattoi johtua muustakin). Kuukautiset ei oo tällä hetkellä ja mua ahdistaa tämä homma. Toivottavasti mulle vastataan enkä halua mennä lääkäriin…

sama vika Rahikaisella92

sama vika itselläki nyt 2 vkoa ollu, ainoa ero joihinkin aiempiin viesteihin & vastauksiin et olin yhdynnässä mieheni kans muttei kummallakaan mitään tauteja siis ole ja kumpiki perinteisesti peseyty ennen ja jälkeen. on erittäin hankalaa antaa tuon patin vaan olla ku tietyt asennot saa sen ärtymään ja koskemaan ihan pirusti, pissillä käynti pahinta. itselläniki tuolla vasemmalla puolen sisempien huulten limakalvolla (ulkopuolella), on kasvanu pikkasen isommaks nyt viimesen vkon aikana.. aion olla yhteydessä terveystalon chätissä lääkäriin, en suotta haluais lähtee käymään ja maksamaan kuluista jos se tuumaa vaan ’joo ärtyny imusolmuke näyttää olevan pidä puhtaana ja anna sen olla’. voin laittaa jatkoviestiä et mitä sieltä sanotaan =)

Sattuu

Mullakin on oikeestaan monta pattia/rakkulaa molemmissa sisemmissä häpyhuulissa. Kaikki sattuu, eikä mikään auta. Lisäksi mulla nous kuume… Ollaan seurattu sitä ja paikat on ihan turvonneet ja turrat. Koskeminen sattuu kans (siis ihan vaikka häpyhuuleen koskeminen, ei rakkuloihin), ensin oli pari pientä finniä, jotka lähti pois ja jäi ”kraaterit”, sitten huomasin, että se onki levinny myös toiseen huuleen ja vanhat tuli isompina takaisin. Haluisin käydä lääkärissä, ja siis mitään sukupuolitautia ei voi olla, koska en oo tehny yhtään mitään. Onko teillä jotain keinoja tähän? Ja tiedättekö mikä tää on?

Hedelmä kuin vanha viisaus

Itselläkin ollut tuollaisia patteja nyt useamman kerran. Uskon että jotenkin ovat linkittyneet kuukautisiin, kun siinä niitten vaiheilla tulee aina patti. Oon lämpöhauteessa istunut, toimii varmasti suihkussakin. Eli niin lämmintä vettä kuin kärsii ja ehkä hieman voi hieroa, jos patti on kova. Itsellä on siitä kyllä sitten ajan myötä jopa samaisena iltana puhjennut ja laskeutunut.

Kata, verkk@ri

Moi!

Kun ilmestyy tälläisiä erikoisia ihomuutoksia niin suosittelen kyllä varaamaan aikaa lääkäriin tai käymään terveydenhoitajalla. ihan varmuuden vuoksi.

Mutsi-66

Moi
Jos sheivaat alapäätäsi, näitä patteja tulee aivan varmasti. Kyseessä siis tukkeutunut talirauhanen tai sisäänkasvanut karva, joka ihon alle jäätyään alkaa keräämään märkäeritettä finnin tavoin. Huuhtele lämpimällä vedellä kahdesti päivässä, paraneminen voi kestää kauan. Rakkulat alapäässä viittaavat sukuelinherpekseen, etenkin jos samaan aikaan on lämpöä tai kuumetta. Tämä on siitä ikävä tauti, että olet viruksen kantaja koko ikäsi vaikka rakkulat paranisivatkin. Googleta sukuelinherpes ja sen hoito. Älä puristele rakkuloita, käsiin joutuessaan erite tartuttaa muutkin. Muista hyvä käsihygienia!

Minä

[Viestistä poistettu osa. Emme voi antaa lääketieteellisiä ohjeita keskustelupalstaviestien perusteella, ei ole kuvaa tms. eikä lääketieteellistä pätevyyttä neuvoa, joten ammattilaiselta kysyminen on hyvä neuvo. :) lämpimin terveisin, MLL Nuortennetin ylläpito] nii kysy apua mehiläisen sivuilla chatissa, siellä amattilaiset auttaa. Sitten lääkäriin ei koossa ole mitään hävettävää kyllä ne on kaikenlaista siellä nähnyt.

Miee

Mäkin huomasin tänään ihan yks kaks että uloin häppäsu on turvonnut ja punainen ja siinä on patti. Sheivasin eilen illalla joten se voi hyvinkin olla vain tulehtunut talirauhanen, mutta pieni paniikki iski. Toivottavasti lähtee paranemaan :/

Paniikki

Siis mulla itsellä on ihan samanlainen ollut kohta jo viikon. Tosi kipeä ja kasvanut, kun olen sitä aika paljon yrittänyt puristella. En uskalla kertoa kenellekään, nolottaa puhua tuollaisista asioista.

Apuaa

Heei!
Huomasin juuri että mulla on punanen ja todella kipeä patti jalan ja alapään välissä. Näyttää ehkä hieman finniltä, mut finnit ei oo näin kipeitä yleensä.. Mikä tää mahtaa olla? Eikai mikää sukupuolitauti?!

Kokenut patteilija

Mulla on tosi usein noita finnin tapaisia näppylöitä alapäässä. Niitä ilmestyy lähinnä sheivauksen jälkeen, kun iho ärtyy. Myös tiukat housut ja hankaavat alaushousut (kuten stringit) voi aiheutella lisää patteja tuolla alaalla. Oma suositukseni on, että jos patteja alkaa olemaan useasti, niin käyttää löysempiä housuja ja luopuu hankaavisa alushousuista. Lisäksi sheivaamisessa: käyttää jotain geeliä sheivaamisen yhteydessä ja rasvaa vaikka ihon alhaalta semmosella rasvalla, mikä käy sinne (esim bepanthen). Ja patin saa varmasti häviämään, kun sitä ei koske turhaan ja huuhtelee lämpimällä vedellä paristi päivässä tms. (lisäks ite oon välillä tosi kipeään pattiin laittanut desinfiointi ainetta, vaikkei saisi, mutta se on auttanut)! :)

Gaggung

Joo mulla on ollu jo varmaa yli puolvuotta tää ongelma ja oon käyny näyttää lääkärissä mitä patteja ne on🙈 ja mulle kerrottiin et jos sheivaa alapää karvoja niii voi olla et ne just kasvaa sisään ne karvat joten mulle suositeltii käyttää semmosta helosan voidetta et ne varmaa pehmenis tai jottai emt mut ku jotku on lähteny nii on tullu aina uusia😤 kipeitä on!

Vastaa aiheeseen: Kipeä patti alapäässä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top