Siirry sisältöön
s [Osa nimimerkistä poistettu.]

Moii:)
Oon 15v tyttö ja rakastan lukemista. Tarvitsen kirjasuosituksia. Ois kiva jos laittaisitte ja mielellään suomen kielisiä mutta jos omat lemppari on englannin kielisiä niin ehdota silti! Ja jos vaikka kertoisit kirjan nimen :D, kirjailijan ja vähän taustatietoa kirjasta.
Oon jo lukenu Harry Potterit, Twilightit, Nälkäpelit, Pilvilinnan, Yksi Meistä valehtelee ja joitain Holly Bourne kirjoja nii älkää suositelko niitä, jooko?
Kiitos jos luit ja ehdotit kirjaa! <3

Perustyttö

Moikka!
Ollaan samanikäisiä ja mäkin rakastan lukemista. Tässä pari kirjaa joista mä tykkäsin:

Holly Jackson – Kiltin tytön murhaopas
Sarah J. Maas – Throne of Glass (Lasipalatsi) kirjasarja
Casey McQuinston – Punaista, valkoista ja kuninkaansinistä
Elina Pitkäkangas – Sang
Nicola Yoon – Rakkauden askelkuviot
Leigh Barbugo – Varjo ja Riipus (kirjoista on tehty Netlix-sarja)
Holly Black – The Cruel Prince
Madeline Milles – The Song of Achilles

Hukka

Näkijän taru ja Veren ja luun lapset

SolarEclipse

Moiii!
Oon yläasteikänen tyttö itsekin ja mäkin tykkään lukea! Tässä pari ehdotusta:

☆ Percy Jackson – sarja
☆ Myyttihovi – sarja
☆Hanki elämä, Rachel Riley – kirjat
☆ Väkiveriset – sarja
☆ Kihlattu – sarja
☆Throne of glass – sarja

Tossa oli pari, voin laittaa lisääkin jos tarviit <3

– Solar

Lukutoukka🐛

Kannattaa lukea Kymnaasi, siinä sellanen hyljeksitty tyttö päätyy kuoleman ja elämän rajalla olevaan kouluun joo öö tosi hyvin kirjotettu mutta siis se on tosi hyvä

I am very dumb 😌

Mm, itse en lue ihan samanlaisia, mutta onkohan Taru Silmäterästä -sarja tuttu? Taustatietona sen verran, että… pahus. Tätä on vaikea olla spoilaamatta. 😅 Mutta mä lupaan, ettet sä ole koskaan lukenut mitään tällaista, todellakin kannattaa lukea! 💙 Kirjailija on Karin Erlandsson, alkuperäisteos on siis ruotsinkielinen. Ensimmäinen osa on Helmenkalastaja, jolla on kolme jatko-osaa; ovat Linnunkesyttäjä, Vuorikiipeilijä ja Kukistaja. Se on vaan liian koukuttava sarja, mun tekis mieli lukea se just nyt! 🌊✨️

Heartstopperit on kuulemma hyviä, vaikka ei oiskaan kiinnostunut sarjakuvaromaaneista. Kirjailija on Alice Osman. En itse oo lukenut niitä, mutta varmaan ihan hyviä, tulee aika usein vastaan. Jos kumpikaan näistä ei kiinnostanut, Rick Riordanilta löytyy aika paljon kaikenlaista. 📖🍃

En tiedä, oliko tästä mitään apua, mutta joo. Tässä oli mun ehdotukset, heihei! 🌼✨️

s [osa nimimerkistä poistettu.]

Kiitos paljon kaikille vinkeistä ja SolarEclipse toki, ois mukava saada vielä lissää suosituksia<3

Minä

Moikkamoi!!
Rakastan lukemista ihan sikana ja oon 09 mut luen ehkä vähä vanhemmille tarkoitettuja kirjoja. Tässä muutama tosi hyvä kirja:
-Throne of Glass, Sarah J.Maas
Tosi hyvä kirjasarja (varmaa toisiks lemppari)
-Valtakunta sarja, Sarah J.Maas
(Varmaan paras kirjasarja jonka oon lukenu) kahta viimestä osaa ei oo suomennettu😢😢😢
-Varjo ja riipus, Leigh Barbugo
Kirjoista on netflix sarja. Ihan hyvö kirjasarja
-Valinta, Kiera Cass
Tosi hyvä kirjasarja jos ei hae niinkään jännitystä (toki joitain jännittäviä kohtia on).
Itse olen lukenut vaan ekan osan kun en oo saanu muita
-Outolintu, Veronica Roth
Hyvä kirjasarja ja muistuttaa nälkäpeliä. Näistäkin on tehty elokuvat.
Ei nyt tuu mieleen muuta mut tässä on kirjoja joita oon viimeaikoina lukenut.

minäpä vaan♡

•Satu Kivinen – Pese hampaat ennen kuin pussaat. Aivan ihana ja tosi hauska kirja. Kertoo 8-luokkalaisen Sofian elämästä.

•Sanni Ylimartimo – Pimeässä hohtavat tähdet. AIVAN IHANA ja tosi koskettava. kertoo 8-luokkalaisesta k-poppia rakastavasta Mirasta jota kiusataan.

Suklainensydän

Moi! Mä tykkään myös paljon lukemisesta ja Pilvilinna kuulostaa tutulta…Kerstin Gier? Jos on Kerstin Gier ja tykkäät hänen kirjotustyylistään, voisin kyl suositella kahta Gierin trilogiaa, Unien kirjat (en iha varma nimestä, sijoittuu kuitenkin unimaailmaan)ja Rakkaus ei katso aikaa (RAKASTAN TÄTÄ TRILOGIAA, sisältää aikamatkustusta ja rakkautta + rakastan kirjojen visuaalista ulkonäköö).
Lisäksi Archie Greene ja taikurin salaisuus (D. D. Everest), sisältää alkemiaa ja magiaa.
Ootko koskaan miettiny lukea Erin Hunterin Soturikissat-sarjaa?
Sitte ois Eli Brownin Kummat-niminen kirjasarja (? Oon lukenu vaan ekan osan mut on kuulemma sarja). Se sijottuu Pohjois-Amerikkaan ja on semmone fantasialänkkäri.

Kuten huomaat, aika fantasiapainotteinen lista, mutta voisin kyllä kans suositella Girl Online-nimistä sarjaa. Kyse on vähä Holly Bournen tyylisestä sarjasta, kirjottanut Zoe Sugg.

Toivottavasti oli hyvii suositteluja ja löydät lukemista <3

Miumau

Selailin tätä ketjua, että oisin saanu suosituksia ja nyt on kyllä pakko vastata, koska täällä on joku muu Kerstin Gier arvostaja?! Siis en pysty hehkuttaa hänen kirjojaan tarpeeksi! Niin kuin Suklainensydän sanoi, niin Rakkaus ei katso aikaa on ihana yhdistelmä romantiikkaa ja aikamatkustusta plus tosiaan kirjasarjan kannet on maailman ihanimmat <333 Oon lukenut kyseisen trilogian nyt kahdesti ja harkitsen kolmatta kierrosta. Unien kirjat myös aivan ihanat!!!

No tää taitaa olla yks mun vakiosuosituksista mutta siis Cathy Cassidyn Suklaamuruset kirjasarja on tosi ihana! Se on semmosta sopivan kevyttä lukemista, siinä on perhedraamaa, kaverisuhteita ja hiukkasen romantiikkaa. Sarjahan kertoo siis uusperheen sisaruksista, ja jokaisella sisaruksella on oma kirjansa. Ja tämän myötä jokaisessa osassa on vaihtelevia aiheita, esim. mielenterveys, eläimet tai vintage-vaatteet. Ei kannata säikähtää, vaikka osia on monta – sarjan lukeminen on mielestäni todellakin siihen kuluvan ajan arvoinen! Jos haluat siis kokeilla tätä sarjaa niin Kirsikkasydän on ensimmäinen osa :)

Ketjun aloittaja, ilmeisesti pidät fantasiasta (tai ainakin pidät Pottereista)? Noh, joka tapauksessa, Mary Hoffmanin Stravaganza kirjasarja on uusin löytöni. Kirjassa aikamatkustus on tärkeässä osassa. Siinä missä Rakkaus ei katso aikaa -sarjassa seikkaillaan Lontoossa (menneisyydessä ja nykyisyydessä), Stravaganzassa vieraillaan entisaikojen Italian fantasia-versiossa. Olen lukenut vasta Stravaganzan ensimmäisen osan (Naamioiden kaupunki), mutta koukutuin heti. En ole pitkään aikaan innostunut kirjasta yhtä paljoa! Stravaganzassa on jonkin verran romantiikkaaa, mutta se ei ainakaan ensimmäisessä osassa ollut ehkä pääteemana. Nyt hyllyssä odottaa sarjan toinen osa (Tähtien kaupunki) ja en malttaisi olla lukematta sitä. Eli todella iso suositus tälle sarjalle!

Ja viimeinen huomio, jonka teen aina vinkatessani täällä Nuortennetissä: kirjastosta lainatessa kirjastonhoitajilta voi kysyä suosituksia – he osaavat antaa vinkkejä (voit sanoa esim. olen lukenut aiemmin fantasiaa tai, että minua kiinnostaa jännitys/romantiikka). Hyviä lukuhetkiä kaikille!

Joku vaan

Hyviä kirjavinkkejä 12 vuotiaalle olen itse lukenut vain nämä.
Futistyttö ( sarja ) eka osa on tuli kärpäset
Aloituskiekko ( sarja ) eka osa on aloituskiekko
Todella hyvä.
Olen lukenut muitakin mutta en juuri nyt muista
Onko mitään kirjasarjoja joita voisin lainata?

Yksvaa

Tosi myöhässä oon mut jos joku lukee näit jälkikäteen (niinkuin minä) ja itekki oon samaa ikäluokkaaa ja samantyylisitä kirjoista. Nopeesti katottuna kuitenkaa mun kahta lempi kirjasarjaa ei tullut vastaan. Tässä nää ois
Alex Rider, tosi monta osaa ja ku googlaa pelkän ton ni löytyy kyllä. Ihan tosi hyvä kirjasarja mis toimintaa käy ihmees tutustumas.
Toisena Maze Runner/Labyrintti (jotka on ilmeisesti myös elokuvina noinku Alex Riderki) tää on melkeinku nälkäpelin ja outolinnun yhistelmä mut vaa parempi. Osian on kolme ja suosittelen todellakin lukemaan

Kalapuikko:)

Oon vähän nuorempi ku sä mut ite tykkäsin tosi paljon sellasesta kirjasta ku: Liikkuva linna (en muista kirjoittajaa) ja sit Alea ja meren kutsu on myös tosi hyvä:)

Vastaa aiheeseen: Kirjasuosituksia??

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top